Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma (Kaley Cuocová) a Dave (David Oyelowo) si jedné noci v New Yorku okoření výročí svatby hrou na někoho jiného. Ale v momentě kdy Bob (Bill Nighy) odhalí Emminu tajnou existenci nájemné vražedkyně, o které Dave nemá tušení, se vše vymkne kontrole a její rodina je v ohrožení. Aby ji ochránila, stůj, co stůj, musí se spolehnout na své smrtící schopnosti a odhodlání. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Kaley Cuoco je pro mě hlavně z role Penny z BBT a vlastně i z letušky HOT s velkým H. Ale tady byla taková nemastná neslaná a žádný wau efect se nekonal. Bohužel ani film nebyl bůh ví jak co a navím Kaley se na takovou roli i když by asi nechtěla prostě nehodí. Možná kdyby hodně hodně a hodně trénovala, bylo by to uvěřitelněší. Je mi líto ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Podle názvu bych čekal, že půjde o film natočený podle románové předlohy píseckého rodáka Richarda Weinera (1884–1937), ale není tomu tak. Filmový příběh je notně přitažený za vlasy, ale na ukrácení dlouhé chvíle postačí. Snad nejlepší hláška se objevuje ve chvíli, kdy se manželka přiznává manželovi, že se živí jako nájemná vražedkyně, protože nic jiného neumí. On na to: „Zabíjení je špatné. Zapiš se do rekvalifikačního kurzu.“ Čistě akademicky by mě zajímalo, jestli nájemné vražedkyně existují i ve skutečnosti. Pokud se u nás na webu referovalo o tom, že někoho takového soudili, tak to vždycky byl muž. A na Slovensku lautr to samé: investigativního novináře Kuciaka s jeho snoubenkou také odprásknul muž. Možná se film snaží bořit staré genderové stereotypy chování a povzbudit ženy, aby se též uplatnily na těchto skvěle honorovaných pracovních pozicích. Trefný komentář: majo0007. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obehraná zápletka nepřekvapí, na druhou stranu se v přetvářkách tajného života zbytečně nerýpe a hezky přiznává barvu, rychle a napřímo. Možná i proto mi přišlo chování protagonistů celkem přirozené (neafektované, samozřejmě v rámci odlehčené, trošku akční pohodovky). Slibný úvod s Billem Nighym sice již nepřekonává, ale ani závěrečné vyřízení účtů (kdy silná žena – vražedkyně chrání vyjeveného manžílka) nepodává úplně marně. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podpůrměrná americká akční podívaná, na kterou jsem se chtěla podívat hlavně kvůli Kaley.  Překvapuje mě v komentářích, že nemůžou od Kaley odpárat roli Penny, mě to třeba v tomhle filmu vůbec nepřišlo a naopak jsem si na Penny ani nevzpomněla. Přišlo mi, že Kaley to zahrála skvěle a věřila jsem jí to. Kdo mi tam moc neseděl byl spíš David Oyelowo a celkově příběh, který nebyl nijak originální. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Role Play je až nečekaně zábavná odreagovačka, které toho lze sice bez diskuzí vytknout od a-z, ale pokud potenciální divák nebude příliš náročný, tak se nakonec ve výsledku dočká poměrně svižné a příjemně přihlouplé podívané. Žánrově jde každopádně o takový dost odlehčený akční thriller, kde ta odlehčenost ovšem sehrává nejzásadnější roli, ve smyslu, že celý ten film, respektive zápletku, nelze brát vůbec vážně, a to především kvůli ústřední hrdince, v podání totálně nepřesvědčivé Kaley Cuoco, která se do role akční hrdinky, potažmo nájemné vražedkyně, hodí asi jako třeba takový Danny DeVito do role Batmana. Tohle je prostě castingový přešlap jako kráva a o opaku mě skutečně nikdo nepřesvědčí. Na druhou stranu mě mile překvapil v roli jejího nevědomého manžela David Oyelowo, kterému ta komičtější poloha překvapivě sedla a fakt mě v ní bavil. Zápletka má pak především spád, což je hodně důležité, jelikož jak už jsem zmiňoval, její obsah je vážně na pomezí snesitelnosti, nicméně tu naštěstí funguje humor, kupodivu trapně nevypadá ani většina akčních, ke konci i nečekaně krvavých scén, samozřejmě tedy v rámci možností, dialogy jsou jinak docela v pohodě, ale aby to zas nevypadalo, že jen chválím, tak disciplíny, jako atmosféra, napětí, emoce, osobitější tvůrčí přístup, či styl, nic z toho se zde nevyskytuje, takže žádná filmová hitparáda se tu rozhodně nekoná. Celá tato podívaná je tak zkrátka jednorázová šaškárnička, která sice nenudí, nicméně musím zopakovat, určeno je to skutečně především jen pro opravdu nenáročného a tolerantního diváka, co nad podobnými ptákovinami dokáže mávnout rukou a bavit se i nad sebevětší stupidností. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Hra, ktorú hrajú Caroline (Lucia Aliu) a Wyatt (Regan Bryan-Gudgeon) v areáli je "Mario Kart 8 Deluxe" z roku 2017. (Arsenal83)
  • Bob (Bill Nighy) drží svoju zbraň len palcom a prostredníkom, s ukazovákom na spúšti. Toto nezvyčajné uchopenie je spôsobené tým, že trpí Dupuytrenovou kontraktúrou, deformitou zasahujúcou predovšetkým prstenník a malíček, ktoré sa niekedy dokážu skrútiť až dole do dlane. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v júli 2022 v Babelsberg Studio v Berlíne v Nemecku a v tomto meste sa aj celý natočil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama