Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 6

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (76)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oproti Omenovi je to dle očekávání o 2 třídy horší, ale má to mé sympatie za Erko, byť to PG-13 šel bych snad i na 2. Sydney Sweeney je snad poprvé hm vzhledově obyčejná ? Jak neukazuje své výstavní kozy v mini šatech a nemá make up, tak není žádná sexuální bohyně, ale obyčejná dívka, Vizuálně je to docela průměrné, příběhově obyčejné, byť oceňuji, že nejde o duchařinu, ale jde to trochu odlišným směrem. Lekačky na mě nefungovaly,ale potěší trochu gore ( odříznutí jazyku, seškráblý obličej po pádu na beton či gejzír krve stříkající z krku- to bylo hodně fajn). Suma sumárum koukatelný průměr, ale snadno zapomenutelný. 5/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá Američanka přijíždí do Itálie složit řádový slib, ale celkem brzy se ukáže, že v klášteře je něco špatně. Za mě takové obyčejné jeptiškovské blbnutí. Atmosféra díky hudebnímu podkresu sem tam zafunguje, ale napětí aby tu člověk pohledal. Potěší pár gore momentů, ale klidně jich mohlo být víc. prostor by se určitě našel. herecky jakž takž, ačkoliv místo Sydney Sweeney bych si dokázal představit řadu jiných hereček. Pokud ale film něčím vybočuje, tak je to relativně neotřelá zápletka. Ne že bych něco podobného ještě neviděl, ale tady to působilo neotřele. Samotný závěr mě nakrknul. Sice jsem tu četl chválu na prostor pro fantazii, ale pro mě jsou podobně nevyřčené konce autorskou neschopností. Celkově snadno zapomenutelný průměr. 50% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem démonický horor, posedlost nebo alespoň fantastický film, ale dostal jsem jen drama mladé novicky, co složí sesterský slib a upíše tak svoji duši...Bohu? Církvi? Skoro to vypadalo, že Ďáblu. Krásný šerosvitný vizuál a italsky znějící atmosférická hudba. Tím ale nemyslím, že by jen prvoplánově strašila, nýbrž to, že se dobře poslouchala. Nápad nebyl špatný, jen provedení mohlo být děsivější. Růženec i kříž se ukážou jako efektní zbraně, u velkého hřebu to nepřekvapí. Krve poměrně dost, gore umírněné, ale dostačující. Sweeneyová trumfnula v závěru i královnu vřískotu J. L. Curtisovou! Napsat o co tam šlo, znamená vyzradit hlavní pointu. Každopádně nakonec zůstal poměrně velký prostor pro divákovu fantazii. 3,5* zaokrouhluji, i když jde celkově o film, na nějž se asi brzy zapomene. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Cecílie nastupuje do kláštera tam se píchne o hřebík , kterým  byl ukřižován Ježíš a díky tomu nějak otěhotní (nevysvětleno jak). Pak ji sledujeme jak se s tím vypořádává  do toho tam zemře jedna jeptiška a  druhá přijde o jazyk. Pokud má některá žena obavy z těhotenství může být v klidu podle režiséra zvládnete ještě v 6 měsíci běhat jak laňka a v 9 měsíci Vás to taky nijak neomezuje , protože můžete umlátit abatyši krucifixem , uškrtit v pohodě chlapa  ,  podpálit  laboratoř či procházet se katakombami (ty poslední tři  věci zvládnete i pokud Vám praskne voda)  . Konec to hodně zachraňuje 40 procent  jsem rád, že mě kino minulo. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Neposkvrněná mohla být fakt dobrým hororem s neotřele pojatými kulisami kláštera a hraním si se strachem z reálna. Jenže i přes opravdu dobrý výkon Sydney Sweeney je to takové podivné. Některé motivy nejsou vysvětleny a celý příběh se po vysvětlení dost vyklá. Na druhou stranu si to po celou dobu drží docela fajn atmosféru a i když vyloženě film neděsí, umí mrazit explicitními scénami i tajemnem. Škoda. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Sydney Sweeney v rozhovore s Jimmy Fallonom mimo iného rozprávala o tom, ako 16-ročná mala v roku 2014 konkurz pre pôvodnú verziu filmu, no tento projekt sa nikdy nezmaterializoval. Prešlo niekoľko rokov a Sydney nemohla dostať scenár k filmu z hlavy. S pomocou jej agentov skontaktovala scenáristu filmu, zakúpila práva a prepísali scenár, aby jej pasoval ako 25-ročnej. Následne najala režiséra, dodatočných producentov, a taktiež našla ľudí, ktorí financovali tento film, ktorý nakoniec predala štúdiu NEON. Immaculate sa tak stal prvým filmom Sydney Sweeney, na ktorom sa podieľala ako producentka. (drake31)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)
  • Mohan prezradil, že scenár pôvodne obsahoval obsadenie stredoškoláčok, nie mníšok, a bol zmenený tak, aby lepšie vyhovoval očakávaniam Sweeney a divákov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama