Reklama

Reklama

Premiantka

Trailer 1

Obsahy(1)

Talentovaná spisovatelka (Jenna Ortega) dostává od svého charismatického profesora (Martin Freeman) úkol, který je náhle oba zaplete do složité sítě vášní a intrik. Zatímco veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žákyně se musí postavit svým nejtemnějším stránkám. (Donart Film)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Osobně mi film připadá nedodělaný, bez závěru. Jenže on tam závěr je vyřčený a nebije tak moc do očí. Čekala jsem něco jako Osudný omyl (1993), ale zde nešlo o s.x a následnou pomstu, ale o uměleckou tvorbu, o zápal, o probuzení citu. Vizuálně hezké záběry, dobré obsazení. Cairo je dobrá manipulátorka, která má vše pevně ve svých rukách. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Film natočený pro milovníky literatury, ti si jej užijí. Bez lásky k literatuře a elementárních znalostech některých slavných spisovatelů není možné si snímek náležitě vychutnat. Komorní drama, kde se toho nic moc neděje. Trochu to vypadá, jako by do školy chodili jen dva učitelé a dvě studentky, mezi nimiž se vytvoří sexuální dusno. To všechno je zabaleno v záplavě literatury, psaní a citování. Mě nejvíce potěšilo ústřední postavení Henryho Millera - mého nejoblíbenějšího spisovatele. A Jenna Ortega? Další skvělý výkon, ta holka má před sebou skvostnou kariéru, nezůstane navždy jen Wednesday... ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně nevím, co si o tom vlastně myslet. Jako by se to vždycky rozběhlo jedním směrem, najednou zabrzdilo a běželo zas na úplně jinou stranu. Když už jsem měla pocit, že jsem chytla myšlenku, kterou to má předat, zůstalo jen prázdno. Emočně to bylo velmi ploché, čekala jsem, že to donutí pokládat si mnohem víc otázek, z prostředí se dalo určitě vystříkat mnohem víc. Dialogy často šroubované, Martin Freeman místy hrál jako na divadelním jevišti. No a jedno vím jistě, Jenna se pro roli Cairo vůbec nehodila. Oproti tomu Dagmara Dominczyk byla skvělá. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Miller's Girl již od začátku až okatě dává divákovi znepokojivě a nepříjemně najevo, že si to Bilbo Pytlík a Jenna Ortega na konci filmu rozdají. Už jen úsměvná zmínka v prvních větách scénáře, že je oběma protagonistkám už 18, připomíná americké středoškolské: I like being eighteen and currently in high school, pro sexuálně otřepané Evropany a vlastně i třeba obyvatele Montany, Dakoty nebo Minnesoty je sice tento age of consent zpožděný vlak a akademická  půlhodinka a pro mě je to navíc otravná moralizující vsuvka (pohled na film a sociálně nevyrovnaný vztah bych nezměnil, ať by holce bylo 15 nebo 20). Spíš než šokující téma popisuje film (bohužel) poměrně běžnou praxi na českých vysokých školách (a nepřemýšlím ani nad tím, zda snad náhodou i na středních). Možná měla Premiantka potenciál i snahu vykreslit vztah obou nečernobíle, stejně však skrze vlezlý postoj v pulpovém stylu pojmenované protagonistky Cairo Sweet a vlastně i skrze fakt, že sympatickému Freemanovi prostě svéprávný člověk fandit chce, i kdyby si Wednesday porcoval do masového koláče, a tudíž mu ono odosobněné mladé tělo přeje, ačkoliv samotnou osobností jak fiktivní postavy, tak její představitelky si není jistý (zvlášť jestli jsou pravda řeči hollywoodského o hereččině arogantním chování na place - čímž dle svých zásad nespojuji živou osobu a fiktivní postavu, jen naznačuji, že je Ortega buď typecasting a nebo dala své postava nezamýšlenou další rovinu [což si vzhledem k pozdějšímu vývoji postavy nemyslím]). Jsem sice vlastně rád za to, jak nakonec vše slibované vrcholí, jelikož to činí z pana Millera svědomitého člověka (který neměl možnost se zachovat jinak) a zároveň tak film dostává hořkosladký nádech, nicméně se obávám, že to vše jde v neprospěch talentované osoby, která přeci jenom jen toužila po pozornosti, které se jí od rodičů nedostávalo. Když se nad tím tak člověk zamyslí, Miller's Girl je fucked up od samého začátku a to včetně porno prózy pana Millera. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Není možný hvězdit pro děti na Netflixu a současně zkoušet se prosadit v mnohem dospělejších filmech pro úplně jiné publikum. Ty světy se pokaždé prolnou a spíš klesnete u obou skupin diváků, než že se zalíbíte oběma. Jenna Ortega je podle mnohých zpráv jedna z nastupujících hereckých hvězd nové generace. Ale ptám se, bude teda někde hrát.. Premiantka proplétá osudy učitele a její žákyně a je to, jaké by jste to čekali, ona se mu nabízí, on ji chce, ale nemůže mít.. Nemá to žádnou ambici být provokativní, bourat společenské konvence, anebo diváka přitlačit ke zdi a klást na něj nějaké nároky. Nebýt skvěle přirozeně hrajícího Freemana navázaného na upadající vztah s manželkou, nemá Premiantka nic.. Tohle by Verhoeven klidně promítal na mši.. 50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Film má velmi malé obsazení na to, že byl uveden v kinech a byl široce uznáván v mainstreamu. Ve filmu hraje 11 herců, z nichž tři jsou komparzisté. (Johnny.ARN)
  • Cairo (Jenna Ortega) žije sama ve velmi pěkném domě, protože její rodiče jsou velmi bohatí a nikdy nejsou doma. Tento popis shodou okolností platí i pro postavu Maddy Ziegler ve filmu Následky (2021), v němž Ortega rovněž hraje. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama