foto

Evan Goldberg

  • nar. 1982
    Vancouver, British Columbia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Evan Goldberg se narodil roku 1982 v kanadském městě Vancouver. Je režisér, scénárista a producent. Byl vychován v židovské rodině a vyrůstal ve městě Marpole. Studoval na střední škole Point Grey a na McGillově univerzitě.

Goldberg začal svojí spisovatelskou kariéru, když se přidal ke štábu, který měl na starost Da Ali G Show. Spolu s ním byl členem štábu i Seth Rogen, jeho dlouholetý kamarád z dětství. Spolupracovali spolu na spoustě filmů, jako Knocked Up, Superbad, Pineapple Express, Funny People a The Green Hornet. Goldberg chtěl trošku vzbudit zájem veřejnosti a tak vytvořil trailer Jay and Seth versus the Apocalypse, který byl později natočen jako film s názvem This Is the End. Jak Goldberg, tak Rogen tento snímek režírovali. Oba dva jsou zarytí fanoušci The Simpsons. Poté, co se dozvěděli, že výkonný producent Simpsonů, James L. Brooks, je fanoušek Superbadu, rozhodli se, že ho osloví s prosbou, pokud by nemohli napsat epizodu. Byli pozváni do spisovatelské místnosti, kde vznikají Simpsonovi, kde nadhodili pár nápadů ohledně epizody. Jedna byla akceptována, a tak tedy napsali osnovu se zpětnou vazbou od regulérních spisovatelů. Byla to epizoda s názvem "Homer the Whopper", která byla první epizodou 21. řady. 

V roce 2014 se s Rogenem vrhnou do režírování filmu The Interview, kde bude hrát například James Franco, Seth Rogen a Lizzy Caplan.

Tomáš "wohna" Vohnický

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Buchty a klobásy
Sousedi 2
2015 Byla to divoká noc
2014 Interview
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
Making a Scene
2012 Sousedská hlídka
2011 Goon
Zelený sršeň
2008 Travička zelená
2007 Jay and Seth Versus the Apocalypse
Superbad

TV seriály

2017 Preacher (TV seriál)
The End of the Road (S02E13)
On Your Knees (S02E12)
Viktor (S02E04)
další epizody (4)
2016 Preacher (TV seriál)
Call and Response (S01E10)
Finish the Song (S01E09)
El Valero (S01E08)
další epizody (10)
2009 Simpsonovi (TV seriál)
SuperHomer (S21E01)
2003 Da Ali G Show (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2019 Flarsky
2018 Kazišuci
2017 The Disaster Artist
2016 Buchty a klobásy
Sousedi 2
2015 Byla to divoká noc
2011 50/50

TV seriály

2017 Preacher (TV seriál)
Pig (S02E07)
Sokosha (S02E06)
Dallas (S02E05)
další epizody (7)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Interview
2013 Apokalypsa v Hollywoodu

TV seriály

2017 Future Man (TV seriál)
Pilot (E01)
Preacher (TV seriál)
Mumbai Sky Tower (S02E02)
On the Road (S02E01)
2016 Preacher (TV seriál)
See (S01E02)
Pilot (S01E01)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(28)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace