Reklama

Reklama

Smutná komédia Charlieho Chaplina.
Tulák Charlie sa zamiluje do slepého dievčaťa, ktoré predáva kvety. Vďaka tomu, že náhodou zachránil život opitému milionárovi, získa nejaké peniaze, ktorými chce dievčaťu pomôcť. Padne však na neho podozrenie, že peniaze ukradol... (STV)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Mnoho starých grotesek má jakési nezaměnitelné kouzlo. Světla velkoměsta mezi ně bohužel nepatří. Je to sice vtipné, ale z dnešního pohledu je film neuvěřitelně naivní a celé je to napěchované zbytečnou výplní. Mít film 40 minut a rozesmívat od začátku do konce, těžko bychom mohli protestovat, ale hodina dvacet je silně předimenzovaná stopáž. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nechci být označen za bezmozkového imbecila, že si dovolím filmu s panem Chaplinem dát tak nízké hodnocení, ale tohle mi holt nesedlo. Jasně, je to víceméně tím, že jsem odkojen na "mluvících" filmech a touhle Chaplinovskou grotesní érou jsem těžce nepolíben a proto mi tohle bohužel nic neříká. Ovšem takový Kid (1921) byl pro mne příjemným překvapením, ale se Světly velkoměsta jsem takové nadšení nesdílel. Tohle mě paradoxně nudilo od začátku do konce. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5... Veľmi, veľmi svieže dielko, aj s odstupom cca 80 rokov! Aj tento fakt hovorí o genialite a jedinečnosti Chaplina, jeho invenčnosti a choreografickej "presnosti" gagov. Čuduj sa svete, ešte aj tá romantická línia funguje. Drvivá väčšina filmov nemej éry pôsobí ako historický exponát, avšak každý film Chaplina sa dá pozerať aj dnes, pričom stále dokáže osloviť a pobaviť. Btw, boxerská scéna je absolútne dokonalá... ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Chaplinův standart, který za snímky Kid, Gold Rush, Circus, Modern Times značně zaostává svojí menší porcí zábavy. [6,5/10] (Charles Chaplin) (Němý, čb. /// Produkce: Charles Chaplin /// Scénář: Charles Chaplin /// Kamera: Gordon Pollock, Roland Totheroh, Mark Marklatt /// Hudba: Charles Chaplin, José Padilla) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Prý opomíjený film Charlese Chaplina. Nevím, ale když se řekne Chaplin, automaticky mi naskočí právě tento film. Konečně jsem měla možnost Světla velkoměsta vidět a musím říct, že se mi moc líbil. Možná to bylo i tím, že jsem v rámci němých filmů viděla poslední dobou samá dramata a opravdu jsem měla chuť na něco lehčího. Každopádně film je dost kvalitní. Ale to, že se v něm objevuje spousta vtipných gagů a některé scénky vás nutí k výbuchu smíchu, neznamená, že ve výsledku je i samotný film nějak výrazně veselý... Chaplin je klasa a těším se na jeho další filmy. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • V roce 2008 byl film Americkým filmovým institutem označen za nejlepší romantickou komedii všech dob a v roce 2007 za 11. nejlepší film všech dob vůbec. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama