Reklama

Reklama

Los Angeles, blízká budoucnost. Ničivé zemětřesení zdemolovalo většinu města a při záchranných pracích je potřeba každého pomocníka, včetně policistů. Pláže, které jako jediné zůstaly pohromou nedotčeny, tak zůstávají bez dozoru a stávají se rejdištěm řady brutálních gangů. Tím nejdivočejším jsou Surfoví náckové, vládci Power Beach. Jejich vůdce Adolf má jasnou vizi o sjednocení všech gangů a kompletním ovládnutí pobřeží, ale nepočítá s jedním důležitým faktorem. Mamkou Washingtonovou, které Náckové zavraždili jediného syna. Stará žena, zdrcená ztrátou jediného dítěte, se rozhoduje, že Surfoví náckové musí zemřít. A jatka začínají! (Řitka video)

(více)

Recenze (42)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Již je to docela dlouhá doba, co jsem si v trafice kupovával časopis Filmag a jedno jeho číslo bylo věnované Tromě. Právě v něm jsem o tomto filmu slyšel vůbec poprvé, přestože jej Troma jen distribuovala, očekával jsem další morbidní trash plný zábavy a bizarního gore. Popravdě jsem byl mírně zklamán, protože Peter George to vzal dost od podlahy. Hororový žánr se snímku dotýká jen okrajově a to především zhruba v posledních patnácti minutách. Jinak jsou totiž Surf Nazis Must Die hlavně komedií. Bohužel americký humor se mi tentokrát moc nelíbil. Především pak prvních padesát minut spíše nudí, než abych se u toho svíjel v křečích. Křečovité mi totiž přišly spíše jednotlivé dialogy. Přitom samotná tvůrčí myšlenka nevypadala vůbec špatně. Pomyslné boje mezi gangy stále nepřicházeli a tak se divák musel spokojit spíše jen s přestřelkou sprostých slov, trochou té nahoty a pomalu se rozjíždějící akcí. Na kolena nás měly dostat různorodé charakteristiky jednotlivých členů gangů a hlavně jejich oblečení. Jenže ani to zrovna dvakrát nefungovalo. Zatímco ostatní bandy a jejich retro styly byly dost fádní, tak Náckové už na tom byli o poznání lépe. Nebudu se tu zbytečně rozepisovat o jejich jednotlivých charakteristikách, ale asi největší dojem na mě udělal Mengele. Totální šílenec, ale zároveň i solidní vynálezce se většinou staral i o zábavu. Což mu hodně umožnoval laciný způsob presentace „akčních“ scén a soubojů, které se už snad nedají označit ani za béčkovou záležitost. Teprve ve chvíli kdy konečně došlo k otevřené „válce“ mezi jednotlivými bandami a následnou postupnou eliminaci členů Nazis se zvedla i samotná úroveň filmu. Především pak hlavně zábavnost. 40% ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

"Who rules the beaches?" "The surfers." "And who rules the surfers?" "SURF NAZIS!" Bože! Tenhle "film" to je teda opravdu něco. Vlastně je to ale zklamání. Ano, je to jasný "odpad!" jenže jsem čekal hypersračku ve stylu "House of the dead" u které se člověk i pobaví, to se u nácků bohužel nestane. Většina filmu je fakt docela nudná a až ke konci se začnou dít ty pravé sračkoidní orgie na které jsem čekal. Nejvíc mě zklamala vizáž nácků, jsou to "normální" lidi který maj na ksichtech pastelkama namalovaný hákový kříže a k tomu ještě nějaký hyperdebilní hadry co nenajdete ani v nejzapadlejšim second handu někde v Rumunsku. Jeden z nácků dokonce chodí každej večer domů k mamince a ta ho vytahá za ucho!!!!!!!! Jak už jsem ale řekl ke konci se strhne bitka mezi nácky a ostatnímy surfařskými gangy, což je chvílema docela prdel (zvlášť bitka se surfařskejma kung-fu japoncema mi utkvěla). A to nejlepší na konec, když si to náckové vyřídí s ostanímy gangy, tak je všechny pozabíjí černošská důchodkyně, která plodí Rambovské hlášky typu "I'm your worst fucking nightmare" a jezdí přitom na motorce tak, že je na ní krátkej i Ghost Rider. Když jsem ale viděl ve vodě uraženou hlavu Evy Braunový tak jsem trochu pookřál, a když vůdcovi nácků nacpala Luger přímo do huby a řekla: "Taste some of mama cooking Adolf" a ustřelila mu palici tak jsem se i smál. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s trashovou produkcí proslulé společnosti TROMA bohužel nedopadlo vůbec dobře. Úchvatný obal, název i zápletka, ale velmi slabý film. Za prvé jsem čekal mnohem hustější úlet, za druhé je to pomalé, nudné a hlavně je tu minimum akce, která nadto není nijak zvlášť vychytaná (souboje na surfech). Trochu se to rozjede až ke konci, kdy se máma začne mstít a náckové si to konečně vyřídí s ostatními surfařskými gangy. Vidět to na nižším stupni základní školy, možná bych to prožíval jinak a každopádně bych si chtěl natočit vlastní verzi. Pár dobrých hlášek a filmových nápadů, dobrá trashová hudba a výprava, fajn kostýmy, ale toť vše. Žádná brutalita, žádná erotika, nuda, nuda, nuda, pro kterou byl film obecně kritizován. Film měl premiéru na festivalu v Cannes v květnu 1987 a Roger Ebert z něj prý odešel po 30 minutách a kritička z Times napsala, že film není zajímavý ani pro příbuzné herců. ()

MMR odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nemá nic společného s filmem. "Akce", co tam byly, nestačej ani na hvězdu. Příšerný totálně vše, co se zde ocitlo. ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, nemělo to být zábavné? Takhle nedějový film se nevidí ani u Bély Tarra, přitom postavit proti sobě šílené neonacisty a naštvanou maminku z důchoďáku znělo tak slibně... Neuvěřitelně nenápaditá a umírněná Troma. ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Surfoví náckové jsou jedním z gangů na Power Beach. Je to gang nejmocnější a snaží se eliminovat gangy ostatní. Členové gangu jsou samé podivné existence. Vůdce Adolf, jeho holka Eva, úchyl Mengele, který pořád koulí očima a pořád někoho zabíjí, Hook, který má místo ruky hák, harpuno maniak Brutus a konečně maminčin mazánek Smug. Jak už jsem psal, tihle magoři postupně vybíjejí ostatní gangy, které jsou plné podobných magorů. No a pak je tu ještě největší akční trumf filmu. Tímto trumfem je tlustá stará černoška, které náckové zabili hodného syna, který ji pravidelně navštěvoval v domově důchodců. Tahle černoška se rozhodne koupit bouchačku, nasadit sluneční brýle a zatnout náckům tipec. Filmový skvost studia Troma. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to trash. Ale zábavný. I takto krátká stopáž je pro tu scénáristickou prázdnotu trochu moc, ale za tu revenge na konci to nemůžu odstřelit. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutní pecka!!! Ta hudba!! Ta akce, ten střih!!! no já nevím co mám pochválit první! :))) ukázka ironického komentáře ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na každotýždňovej schôdzi v spoločnosti Troma, opäť neriešili scenár a ani prípadné následky. Ich film musí byť opäť nekonvenčný a bizár. V tomto prípade je to skôr ale hlúposť, než krvavnička s naddimenzovanou zápletkou. Ale jedno uznajme, vymysleli by ste niečo podobné? Troma je proste svojská až do morku kostí. ()

prsvl odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsme pojali jako takový úvod do našeho Klubu nenáročného diváka. Rozhodně nezklamal. Tleskali jsme každému druhému záběru a smáli jsme se snad pořád. Režisér absolutně nevěděl co dělat, zrovna tak jako spoluautor scénáře, střihač a herci. Troufám si říct, že to je zatím nejhorší film, který jsem kdy viděl..Uvidíme co dalšího Klub nenáročného diváka představí:) ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Trailer sliboval mnoho. Ano, mluvím o tomhle filmu. Braky mám rád, ale tohle byla nuda. Všechny dobrý fóry se vytřískaly v traileru. Teda skoro všechny, ale ani taková banda pošuků, jako Hook, Mengele, Smeg nebo Ret Kids nezachrání to, že to vlastně bylo suchý. A mama Washington byla propadák ze všech největší. Ale nemusella. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten český název je strašně směšný a vtipně degraduje ten výborný anglický, ale bohužel to je to jediné, co na tomhle snímku může zaujmout. Tady Troma hodně přestřelila a nepřinesla naprosto nic zajímavého, co by skutečně stálo za vidění. Není to zábavné, není to ani moc drsné, je to utahané a prázdné. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mě syna, tak tady máte přes držku!! Aneb černá máma Washingtonová truchlí nad ztrátou svého syna, kterého pro pobavení zabili členové gangu Surfových nácků a bere spravedlnost do svých rukou. Odplata se blíží....Trashový brak pod hlavičkou společnosti Troma. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Hodně subkulturní nízkorozpočťák točenej bandou kamarádů v rezivejch hangárech a na skalách u moře. I název zní hezky, ale je to bez dalších vtipů, ale hlavně nuda (nehledě na to, že je to debilita). Chechtal jsem se akorát, když ke konci vypukne bitka a nějaký protometrosexuálové, co bojujou s náckama, skákaj hvězdice a kopou je do ruky! Vypadá to jak vystřižený ze špatný hodiny tělocviku střední školy. Zajímavý akorát je, že na podobný trashe (a imho to původně tak nebylo plánovaný) to má režii, za kterou se nemusí tak stydět. A konaj se tam dvě hezký holky, jinak ruce pryč! Neni to vtipný ... ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Půlnoční překvapení na postapo festivalu Junktown opravdu překvapilo. Sice surfovací scény byly trochu moc dlouhé, ale jinak super film. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

TROMA byla vždy úchylná a musela být první s kdejakým stupidním nápadem. Není tomu jinak ani u surfových nácků. Skvěle jsem se pobavil i když některé scény byly hodně křečovité. Ale i tak si to zaslouží 80%. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Nejslabší film který jsem od TROMY viděl. Nápad dobrý, ale zpracování pokulhává. Nepostrádá sice drsný humor, jak je u tromáckých filmů zvykem, ale v porovnání s jinými TROMA filmy to stačí pouze na dvě hvězdičky. ()

Linka2 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda a to jenom kvůli společnosti, ve který jsem to viděla. Nepřestává mě překvapovat filmový vkus mých kamarádů... ()

Reklama

Reklama