Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

Barak 

všechny recenze uživatele

Po grafické stránce to bylo v klidu, ale při soubojích značně nedobrá kamera. Když už to odkoukali od Matrixe - bullet-time, rychlá akce.... -, tak to aspoň mohli udělat líp. Taky by si mohli odpustit několik zbytečných keců a přidat navíc nějaké ty hlášky, kterých bylo pomálu. A když už jsme u toho, tak taky zkrátit ten závěrečný dovětek (potom, co mimozemšťan odletí), protože je moc dlouhý - ale já taky nevím, jak jinak by se to dalo udělat.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomto neobvyklém filmu se poprvé setkávám se stylem CyberPunk, který je tolik význačný pro asijský svět a tak ho také vnímám. Krom toho, když nebudu brát v potaz, že to je bláznivina nejvyššího kalibru a obdobně na tom je se scénami, které vykrádá z filmů jak na běžícím páse a hlavně se podepisuje na Matrixu, docela dobře se pokochám japonským pohledem na svět a jeho pradávný osud. Krom toho jsou na tom dobře také vizuální efekty, které se vydařili skvěle a přidávají filmu nový náznak průzračného světla. Nebýt jich, nevím proč bych se u filmu vůbec držel. Osud světa je totiž natočen opravdu skvělým barevným i když krapet načichlým dojmem americké produkce. Co naplat, zábava na dobu hodiny a 3/4 to byla solidní i když krapet vyjetá z kolejí dnešních fantasyfuture záležitostí. Ale která je taková, jako tato. -- Ta babka nic neřekne - Tak jestli nic neřekne tak ji trošku ubližuj, na tyhle báby se musí tvrdě. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V nedaleké budoucnosti dojde k invazi mimozemšťanů ve snaze vyhladit lidskou rasu. A tak  z budoucnosti přicestuje mladá dívka, aby tomu včas zabránila. Japonská směs sci-fi a akce, v mnohých scénách připomínající známý 'manga komiks', se snaží seč může, avšak přesto má problém pevně držet pohromadě. Námětově se nejedná o nic originálního. Snaha napodobit hollywoodské trháky je víc než znatelná, takže můžeme vidět doslova do očí bijící odkazy na snímky 'Matrix', 'Terminátor', E.T. Mimozemšťan, Den nezávislosti, a mnohé další.  Děj už tak plnohodnotný není, takže se velice často stává, že to v rámci vývoje děje dosti zaskřípe. Nejvíce zabolí vynucování vztahu mezi hlavními představiteli, tedy dívkou Milly a zabijákem Miyamotou, který jí pomáhá. Když dívka velmi často vyznívá jako otravné dítě, nemůže to prostě fungovat. Příběh je vůbec málo promyšlený a patřičně scenáristiky zpracovaný. Co má správně vyznít, nevyzní a co má být, prostě není. A tak ani citová stránka věci nedokáže navodit tu správnou atmosféru. Jedná se tedy o japonský sci-fi zářez nevalné kvality, který ve snaze být něčím naprosto ztrácí veškerý svůj um. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Returnera s Dnem nezávislosti ču Terminátorem je naprosto mimo mísu. Přes všechny hezké obrázky a Sci-Fi za třetím lomítkem u žánru jde zase o to samé(snad vyjma desetiminutového konce): Klasické souboje a bitvy, jednoduchý děj a občasný ten bullet-time. Jako čistokrevá akce je Returner průměrný a jelikož nic jiného v něm vpodstatě není hodnotím ***. ()

listr 

všechny recenze uživatele

Příběh o navrácení se zpět v čase, aby se tím zabránilo katastrofě už tu byl. Válka s mimozemskejma šmejdama taky. Uhýbání kulkám už se taky vidělo. Zastavování času taky, ale neviděl jsem to nikdy tak pěkně všechno pohromadě. Všechno tohle s tohoto filmu dělá pěkně divokou podívanou. A to nemluvě o závěrečném střetnutí připomínajícím závěr Propasti. Fakt je to super jízda. Moc mě potěšil i "překvapivý" závěr- svou překombinovaností. Zase takovej malej Japonskej úlet. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama