Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

HAL 

všechny recenze uživatele

Tady je úplně všechno - Terminátor, ET-mimozeměťan, i Matrix. Ale kupodivu to docela funguje, béčková zápletka a nedostatek originality smrdí jen ze začátku, a brzy je zastíní velmi slušně natočená akce a na béčkové poměry hodně dobrá výprava a kamera. Jen s tím "cyberpunkem", který tu je dole v komentářích zmiňován, to nemá absolutně nic společného. Maximálně tak se to občas vizuálem snaží tvářit trošku neo-noirově. 7/10 ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Po grafické stránce to bylo v klidu, ale při soubojích značně nedobrá kamera. Když už to odkoukali od Matrixe - bullet-time, rychlá akce.... -, tak to aspoň mohli udělat líp. Taky by si mohli odpustit několik zbytečných keců a přidat navíc nějaké ty hlášky, kterých bylo pomálu. A když už jsme u toho, tak taky zkrátit ten závěrečný dovětek (potom, co mimozemšťan odletí), protože je moc dlouhý - ale já taky nevím, jak jinak by se to dalo udělat.. ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

No...Jeden z mála asijských filmových výtvorů, na které jsem si udělal čas. Ale stačí na to, abych měl jakýsi obrázek o (v tomto případě) japonských sci-fi filmech. Tím však nechci říct, že takové filmy naprosto zavrhuju a nikomu je nedoporučuju, to určitě ne. Co do akčnosti svůj úkol svým způsobem splňuje, efekty též nejsou přeplácané a přitom můžou soupeřit s těmi americkými, smysl pro zahrávání si s časovou kontinuitou a všemi věcmi o budocnosti a cestováni v čase tvůrci taky ještě mají, ale ten příběh - s tím je to horší. Zdálo se mi, že byl plný zvratů, které na kvalitě celého filmu hodně ubíraly - především ke konci, kdy se zdálo že jeden z hlavních hrdinů zemře, ale měl onu "železnou deštičku", do které se kulka s naivní přesností trefila. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Prosím pekne, povedzte mi niekto O ČOM je tento film a PREČO vlastne vznikol??? Vravela som si ok, hrá tam fešák Takeshiro, tak snáď to už nejako (horko-ťažko) zvládnem a skúsim sa ním prelúskať, aj keď to nie je môj obľúbený žáner... Ale zvládnuť to bol jeden z najväčších „filmových bojov“ posledného obdobia! :) Prvých desať minút ešte ako-tak, ale potom... uf... to bolo čo? Dej o ničom (doslova), bojové scény nekomentujem a vizuálne efekty totálne nezvládnuté. Nepamätám sa, kedy som naposledy tak často pozerala na hodinky a musela dopozerať film až na dva razy. Ruky preč... :) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama