Reklama

Reklama

Stezka Českem


Jeseníky (E08)

(epizoda)
Česko, 2024, 26 min

Scénář:

Ivana Lokajová

Hrají:

Miroslav Vladyka (průvodce)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka se v dokumentární sérii vydává na severní část Stezky Českem vedoucí z nejzápadnějšího bodu republiky k východnímu. Už ušel 753 kilometrů. Na osmou etapu vyráží z Ramzové, kam se vrátil z alternativní trasy Rychlebskými horami, a rovnýma nohama tak skočí do Jeseníků. Čeká ho 96 kilometrů horami nahoru a dolů – 2600 metrů stoupání a 2800 metrů klesání. A pozor – tentokrát je v to sám. Nejbližší trail angel je totiž až na konci v Budišově nad Budišovkou. Na téhle etapě je proto praktické hlídat si čas, počasí i fyzičku. „Tři kilometry s převýšením 600 metrů na Šerák se běžně jezdí lanovkou. Po svých to chodí jen hyperaktivní děti, šílenci a stezkaři,“ říká Mirek Vladyka s úsměvem. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě vůbec poprvé jsem zaznamenal malinkatý pokles kvality způsobený zřejmě nepřízní počasí. Tentokrát si divák přeci jen nádherných záběrů tolik neužije. Navíc Praděd je jedno z mála míst v rámci tohoto dokumentu, kde se mohu pochlubit, že jsem byl. I z Mirka jsem měl pocit, že během této etapy nesrší zrovna nadšením. Začínám se obávat blížícího se konce. [75 %] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počasí věru horské, což znemožnilo nádherné výhledy, jež z Jeseníků znám. Kus jsem jich prošel. Proto mě potěšili Šerák, Červenohorské sedlo i Praděd. Dál jsem se nedostal, tak děkuji za ukázání pěkných míst mimo hlavní lákadla těchto hor. Jen mi dnes chyběl ten osobní vztah k cestě  - stezkaři či andělé stezky. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zase jeden z regionů, se kterým už jsem měl tu čest a snad ne naposledy. Už se mi svým způsobem trochu slévají jednotlivé epizody dohromady, ale stále mají své kouzlo a bude škoda, až seriál po posledních dvou odezní. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Jeseníky mám prochozeny a nezbývá než souhlasit, že hřebenovka z Šeráku na Červeňák a Praděd je asi nejkrásnější v Česku. Alfrédku si pamatuji ještě z doby před vyhořením a pro milovníky turistiky doporučuji pár kilometrů vzdálený Skřítek. Škoda, že právě u tohohle dílu nevyšlo počasí a jestli to Vladyka dal na jeden zátah tak je u mě borec. ()

Reklama

Reklama