Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Scott Roper miluje rychlá auta, sázky na dostizích a fotografku Ronnie Tate, se kterou se však před časem rozešel. Kromě toho patří díky své výmluvnosti k nejlepším vyjednávačům sanfranciské policie. Když je zdánlivě zcela bezdůvodně zavražděn jeho přítel a kolega Sam, rozhodne se vypátrat vraha navzdory všem potížím i rozkazům svého šéfa. Dostane se na stopu cynického Michaela Kordy, který chystá velkou loupež v klenotnictví a nelítostně likviduje každého, kdo by mohl jeho plán překazit. Přes nařízení svého šéfa Scott nejen pokračuje v pátrání, ale zapojí do něj i svého nového parťáka, mladého ostřelovače Kevina, který se chce také stát vyjednávačem. Po brutálním přepadení se Kordovi podaří uprchnout i s lupem a jedním rukojmím. Scott s Kevinem ho ale dopadnou. Jejich radost netrvá dlouho. Zatímco se Scott marně pokouší přesvědčit Ronnie, že se polepší, Korda uprchne z vězení a unese ji. Hodlá dívku vyměnit za uloupené diamanty, uložené nyní na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (107)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Policajt zo San Francisca je pre mňa dosť dobrý akčný film, ktorý milovníka akčného žánru určite poteší. Eddie Murphy stvárnil rolu policajta prekvapivo výborne, čo som ani nečakal. Príbeh je síce z tých slabších odvarov, ale zachranujú ho dosť dobré akčné scény, najviac sa mi páčila finálna akčná pasáž.. Film ma milo prekvapil a som spokojný. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná poslední film devadesátých let, ve kterém je Eddie Murphy ještě v pohodě. Jako vyjednavač je dost slušný, teda huba mu jede slušně. Akce je taky solidní a je tu pár dost dobrých nápadů (tramvaj, závěrečná likvidace padoucha), navíc teď po deseti letech tahle akční komedie působí dost... ehm osvěžujícím dojmem. Takhle se to prostě dělalo dřív. Sakra asi stárnu. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zde je vidět jakási snaha navázat na celkem povedenou sérii Poldů z Beverly Hills. Žel, žádná sláva to není. Co dříve bavilo už tady nějak nefunguje. Není to vyloženě špatný film, jen už je třeba vymyslet i něco nového. Originálního. Ne jen omýlat staré dobré taháky, které časem ztrácejí na lesku. Solidní akční komedie. Ale nic víc 55% ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Záporák Michael Wincott byl vynikající. Hlavně jak vylupuje klenotnictví - všude komanda a odstřelovači a on v klídku hovoří s Eddiem a ještě vtipkuje. Poté následuje kvalitní honička v ulicích San Franciska. Stačí vidět tyhle dvě věci. Eddie Murphy je ukecanej jako vždy a předvádí stále stejný herecký výkon. M.Wincott tedy herecky kraluje tomuto filmu (s přehledem). Můžeme zde pozorovat i zajímavý kontrast : na začátku filmu je zloděj evidentně naprosto nepřipraven na loupež, nervózní jak hrom a poté nastupuje Corda, který má vše důkladně rozmyšleno a vychytáno. No, bohužel i tak se nepovedlo. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už to není tak úspěšné a populární jako Policajt v Beverly Hills, kde i III, která má dost laciné triky a je víc komedií z Disneylandu, jsem dal 3 hvězdy, tady proto musím přitlačit. Ale i přesto je to jen takový polotovar slušné akčňárny. Ta honička po San Franciscu je docela povedená. Obsazení je v pohodě, příběh taky, ale je to takové nedotažené. To, co je místy až béčkově laciné, je kamera a taky hudba. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Závěrečná scéna se natáčela na námořní základně Mare Island ve Vallejo v Kalifornii, rok poté, co byla základna uzavřena. (HappySmile)
  • V závěrečných titulcích hraje „Oh, Yeah, It Feels So Good“ od New Edition. (SONY_)

Reklama

Reklama