foto

Donal Logue

  • nar. 27.2.1966 (51 let)
    Ottawa, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Donal Logue je kanadský herec, který se narodil 27.února 1966 v Ontariu irským rodičům. Donal má tři sestry a jednoho bratra. Jeho otec je prezidentem společnosti Aisling Industries, která vyrábí mikročipy pro mobilní společnosti. Většinu jeho dětství žil v Kalifornii, kde navštěvoval střední školu. Po střední škole studoval historii na Harvardu. Donal má kanadské i irské občanství. Logue má domov v Los Angeles a taky v Oregonu. Když zrovna nepracuje, má rád fotbal, dokonce hraje za amatérský tým Hollywood United.

Poprvé se Donal objevil ve filmu SLÍDILOVÉ z roku 1992. Brzy poté si zahrál v seriálu AKTA X, kde byl soupeřem agenta Muldera. Následovaly vedlejší role ve filmech: POSÁDKA V OHROŽENÍ, MALÉ ŽENY, JERRY MAGUIRE nebo BOŽSKÁ LEST. Pak ho čekala jedna z rolí ve filmu TENKÁ ČERVENÁ LINIE po boku např. George Cloonyho nebo Seana Penna. Větší roli měl ve filmu BLADE, kde hrál upíra Quinna. Také si zahrál po boku Mela Gibsona ve filmu PATRIOT, nebo vedlejší role ve snímku FALEŠNÁ HRA či CHLADNOKREVNĚ.

V roce 2005 byl obsazen do filmu A CO KDYŽ JE TO PRAVDA, poté PRODÁM ŠÉFA ZN. SPĚCHÁ, PÁNSKÁ JÍZDA nebo PURPUROVÉ KVĚTY. Mezi další počiny patřil např. GHOST RIDER, nebo si zahrál po boku Marka Wahlberga ve filmu MAX PAYNE, kde hrál jeho policejního parťáka. Z novějších kousků to je např. PODNÁJEMNÍK, ZÁLOŽNÍ PLÁN nebo SMRT A ŽIVOT CHARLIE ST.CLOUDA.

Donal získal hlavní roli v seriálu TERRIERS z roku 2010, kde ztvárnil detektiva. Je hercem vedlejších postav a očividně na něj velká role ještě čeká.

Hana "Aknah" Kalivodová

Herecká filmografie

Filmy

2017 We Only Know So Much
2015 Narušitelé
2013 CBGB: Kolébka punku
Vikingové: Obětování (TV film)
Vražda za vraždu
9 Full Moons
2012 Past na žraloka 2
Silent Night
Sunshine Sketches of a Little Town (TV film)
The Tin Star (TV film)
2011 Hallelujah (TV film)
Noc žraloka 3D
2010 Oliver Sherman
Smrt a život Charlieho St. Clouda
Záložní plán
2009 Podnájemník
1% (TV film)
2008 Hackett (TV film)
Max Payne
2007 Ghost Rider
Purpurové květy
The Good Life
Zodiac
2006 Občan Duane
Pánská jízda
Past na žraloka
Prodám šéfa zn. spěchá
Vengeance
2005 A co když je to pravda?
Tennis, Anyone...?
2003 Chladnokrevně
Můj svět
Two Days
2002 Velká kniha grázlů
2001 Château, The
2000 Falešná hra
Million Dollar Hotel
Nebezpečný kód
Opportunists, The
Patriot
Size of Watermelons, The
Těžká váha
Ukradni ten film
1999 Nevěsta na útěku
Velký šprým
1998 Blade
Jasná lež (TV film)
Tenká červená linie
1997 First Love, Last Rites
Glam
Policajt ze San Francisca
Protitah
1996 Božská lest
Ďábelská lest
Hrob
Jerry Maguire
Oko za oko
Winterlude
1995 Akta X – Akta 2: Hnízdo (video kompilace)
Baja
Rapsodie v Miami
3 nindžové - Příprava k útoku
1994 Malé ženy
Posádka v ohrožení
Skandální odhalení
The Yarn Princess (TV film)
1993 A kapela hrála dál (TV film)
Gettysburg
Labor of Love: The Arlette Schweitzer Story (TV film)
1992 Getting Up and Going Home (TV film)
Medusa: Dare to Be Truthful (TV film)
Slídilové
1991 Advokát chudých (TV film)
1990 Common Ground (TV film)

TV seriály

2017 Gotham (TV seriál)
A Dark Knight: Stop Hitting Yourself (S04E08)
A Dark Knight: A Day in the Narrows (S04E07)
A Dark Knight: Hog Day Afternoon (S04E06)
další epizody (19)
2016 Gotham (TV seriál)
Mad City: Beware the Green-Eyed Monster (S03E11)
Mad City: Time Bomb (S03E10)
Mad City: The Executioner (S03E09)
další epizody (22)
2015 Gotham (TV seriál)
Worse Than a Crime (S02E11)
The Son of Gotham (S02E10)
A Bitter Pill to Swallow (S02E09)
další epizody (23)
2014 Gotham (TV seriál)
Lovecraft (S01E10)
Harvey Dent (S01E09)
The Mask (S01E08)
další epizody (10)
Vikingové (TV seriál)
Modlitba Páně (S02E10)
Volba (S02E09)
Ivan Bezkostný (S02E08)
další epizody (10)
2013 Vikingové (TV seriál)
Čas změn (S01E09)
Oběť bohům (S01E08)
Zákon gangu (TV seriál)
Wolfsangel (S06E04)
Poenitentia (S06E03)
One One Six (S06E02)
další epizody (4)
2012 Policajt (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
J'ai Obtenu Cette (S05E13)
Darthy (S05E12)
To Thine Own Self (S05E11)
2010 Čmuchalové (TV seriál)
2009 Na doživotí (TV seriál)
Jedna a jedna (S02E21)
Dvě různé zbraně (S02E20)
Pět litrů krve (S02E19)
další epizody (12)
2008 Na doživotí (TV seriál)
Policejní zajíček (S02E09)
Černý pátek (S02E08)
Jackpot (S02E07)
další epizody (9)
2007 Zastánci blahobytu (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
2001 S dětmi na krku (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1996 Public Morals (TV seriál)
1995 Medicine Ball (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Hnízdo (S01E03)

Dokumentární

2008 One Fast Move or I'm Gone: Kerouac's Big Sur
2003 I Love the '70s (TV seriál)
2002 I Love the '80s (TV seriál)

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2005 Tennis, Anyone...?

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace