foto

Donal Logue

  • nar. 27.2.1966 (54 let)
    Ottawa, Ontario, Kanada

Biografie

Donal Logue je kanadský herec, který se narodil 27.února 1966 v Ontariu irským rodičům. Donal má tři sestry a jednoho bratra. Jeho otec je prezidentem společnosti Aisling Industries, která vyrábí mikročipy pro mobilní společnosti. Většinu jeho dětství žil v Kalifornii, kde navštěvoval střední školu. Po střední škole studoval historii na Harvardu. Donal má kanadské i irské občanství. Logue má domov v Los Angeles a taky v Oregonu. Když zrovna nepracuje, má rád fotbal, dokonce hraje za amatérský tým Hollywood United.

Poprvé se Donal objevil ve filmu SLÍDILOVÉ z roku 1992. Brzy poté si zahrál v seriálu AKTA X, kde byl soupeřem agenta Muldera. Následovaly vedlejší role ve filmech: POSÁDKA V OHROŽENÍ, MALÉ ŽENY, JERRY MAGUIRE nebo BOŽSKÁ LEST. Pak ho čekala jedna z rolí ve filmu TENKÁ ČERVENÁ LINIE po boku např. George Cloonyho nebo Seana Penna. Větší roli měl ve filmu BLADE, kde hrál upíra Quinna. Také si zahrál po boku Mela Gibsona ve filmu PATRIOT, nebo vedlejší role ve snímku FALEŠNÁ HRA či CHLADNOKREVNĚ.

V roce 2005 byl obsazen do filmu A CO KDYŽ JE TO PRAVDA, poté PRODÁM ŠÉFA ZN. SPĚCHÁ, PÁNSKÁ JÍZDA nebo PURPUROVÉ KVĚTY. Mezi další počiny patřil např. GHOST RIDER, nebo si zahrál po boku Marka Wahlberga ve filmu MAX PAYNE, kde hrál jeho policejního parťáka. Z novějších kousků to je např. PODNÁJEMNÍK, ZÁLOŽNÍ PLÁN nebo SMRT A ŽIVOT CHARLIE ST.CLOUDA.

Donal získal hlavní roli v seriálu TERRIERS z roku 2010, kde ztvárnil detektiva. Je hercem vedlejších postav a očividně na něj velká role ještě čeká.

Hana "Aknah" Kalivodová

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Cloverfield Paradox
2017 We Only Know So Much
2015 Narušitelé
2013 9 Full Moons
CBGB: Kolébka punku
Vikingové: Obětování (TV film)
Vražda za vraždu
2012 Past na žraloka 2
Silent Night
Sunshine Sketches of a Little Town (TV film)
The Tin Star (TV film)
2011 Hallelujah (TV film)
Noc žraloka 3D
2010 Oliver Sherman
Smrt a život Charlieho St. Clouda
Záložní plán
2009 1% (TV film)
Podnájemník
2008 Hackett (TV film)
Max Payne
2007 Ghost Rider
Purpurové květy
The Good Life
Zodiac
2006 Občan Duane
Past na žraloka
Prodám šéfa zn. spěchá
Pánská jízda
Vengeance
2005 A co když je to pravda?
Tennis, Anyone...?
2003 Chladnokrevně
Můj svět
Two Days
2002 Velká kniha grázlů
2001 The Château
2000 Falešná hra
Million Dollar Hotel
Nebezpečný kód
Opportunists, The
Patriot
Size of Watermelons, The
Těžká váha
Ukradni ten film
1999 Nevěsta na útěku
Velký šprým
1998 Blade
Jasná lež (TV film)
Tenká červená linie
1997 First Love, Last Rites
Glam
Policajt ze San Francisca
Protitah
1996 Božská lest
Hrob
Jerry Maguire
Oko za oko
Winterlude
Ďábelská lest
1995 3 nindžové - Příprava k útoku
Baja
Rapsodie v Miami
1994 Malé ženy
Posádka v ohrožení
Skandální odhalení
The Yarn Princess (TV film)
1993 A kapela hrála dál (TV film)
Gettysburg
Labor of Love: The Arlette Schweitzer Story (TV film)
1992 Medusa: Dare to Be Truthful (TV film)
Slídilové
Vstaň a běž domů (TV film)
1991 Advokát chudých (TV film)
1990 Common Ground (TV film)

TV seriály

2020 Dummy (TV seriál)
Expired Melatonin (E01)
The Unicorn (TV seriál)
The Client (E16)
2019 Stumptown (TV seriál)
Family Ties (S01E04)
Rip City Dicks (S01E03)
Gotham (TV seriál)
Začátek… (S05E12)
Co že udělali? (S05E11)
Já jsem Bane (S05E10)
další epizody (12)
2018 Gotham (TV seriál)
Země nikoho (S04E22)
Špatný den (S04E21)
Ta stará mrtvola (S04E20)
další epizody (11)
2017 Gotham (TV seriál)
Královna bere jezdce (S04E11)
Jen ať si dají (S04E09)
Přestaň se mlátit (S04E08)
další epizody (20)
2016 Gotham (TV seriál)
Pozor na zelenookého netvora (S03E11)
Časovaná bomba (S03E10)
Popravčí (S03E09)
další epizody (22)
2015 Gotham (TV seriál)
Horší než zločin (S02E11)
Syn Gothamu (S02E10)
Hořká pilulka (S02E09)
další epizody (23)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Community Policing (S17E05)
Matka v utajení (S16E15)
2014 Gotham (TV seriál)
Dílo lásky (S01E10)
Harvey Dent (S01E09)
Maska (S01E08)
další epizody (10)
Vikingové (TV seriál)
Modlitba Páně (S02E10)
Volba (S02E09)
Ivan Bezkostný (S02E08)
další epizody (10)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Jarní míza (S15E24)
Zločinné myšlenky (S15E23)
Odůvodněné pochybnosti (S15E22)
další epizody (6)
2013 Vikingové (TV seriál)
Čas změn (S01E09)
Oběť bohům (S01E08)
Policajt (TV seriál)
Snílek (S02E12)
Dobré srdce (S02E11)
Irský gentelman (S02E10)
další epizody (12)
Zákon gangu (TV seriál)
Wolfsangel (S06E04)
Poenitentia (S06E03)
One One Six (S06E02)
další epizody (4)
2012 Zákon gangu (TV seriál)
J'ai Obtenu Cette (S05E13)
Darthy (S05E12)
To Thine Own Self (S05E11)
2011 Dr. House (TV seriál)
Změny (S07E20)
2010 Čmuchalové (TV seriál)
2009 Na doživotí (TV seriál)
Jedna a jedna (S02E21)
Dvě různé zbraně (S02E20)
Pět litrů krve (S02E19)
další epizody (12)
2008 Na doživotí (TV seriál)
Policejní zajíček (S02E09)
Černý pátek (S02E08)
Jackpot (S02E07)
další epizody (9)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Úplná výbava na kuželky (S01E05)
Zastánci blahobytu (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk nemůže v noci spát (S06E09)
2005 S dětmi na krku (TV seriál)
Hello, Goodbye (S05E13)
Crazy (S05E12)
The Letter(s) (S05E11)
další epizody (4)
Pohotovost (TV seriál)
Jsi tady (S11E20)
Pan Rubadoux (S11E19)
2004 S dětmi na krku (TV seriál)
Do Ya Think I'm Sexy? (S05E09)
Mystery Dance (S05E08)
I'm Looking Through You (S05E07)
další epizody (26)
Pohotovost (TV seriál)
Carterův den (S11E03)
Studentka (S10E17)
Příbuzní (S10E15)
2003 S dětmi na krku (TV seriál)
Been Caught Stealing (S04E11)
Baby Come Back (S04E10)
Smells Like Teen Spirit (S04E09)
další epizody (21)
Pohotovost (TV seriál)
Volný pád (S10E08)
Smrt a daně jsou jistota (S10E07)
Co dál? (S10E01)
další epizody (6)
2002 S dětmi na krku (TV seriál)
Cat Scratch Fever (S03E03)
Mustang Lily (S03E02)
We Didn't Start the Fire (S03E01)
další epizody (18)
2001 S dětmi na krku (TV seriál)
I Saw Daddy Hitting Santa Claus (S02E07)
Smoke on the Daughter (S02E06)
Bang on the Drum (S02E05)
další epizody (22)
1999 Felicity (TV seriál)
Friends (S01E12)
Advokáti (TV seriál)
End Games (S03E16)
1998 Advokáti (TV seriál)
Duty Bound (S02E27)
Food Chains (S02E25)
1997 Advokáti (TV seriál)
Search and Seizure (S02E07)
Betrayal (S02E02)
1996 Public Morals (TV seriál)
1995 Medicine Ball (TV seriál)
1993 Akta X (TV seriál)
Hnízdo (S01E03)

Dokumentární

2019 Inmate #1: The Rise of Danny Trejo
2008 One Fast Move or I'm Gone: Kerouac's Big Sur
2003 I Love the '70s (TV seriál)
2002 I Love the '80s (TV seriál)

Hudební videoklipy

2019 Mark Lanegan Band - Stitch It Up (hudební videoklip)

Video kompilace

1995 Akta X – Akta 2: Hnízdo (video kompilace)

Režijní filmografie

Filmy

2005 Tennis, Anyone...?

Host

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)

Fanoušci tvůrce