Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

mm13 

všechny recenze uživatele

Teenage western. To tomu teda sedí! So všetkými plusmi (svieže, drzé, svojské, ale poctivé) aj mínusmi (problém s náladou snímku, bez riadnej atmosféry, kostrbatá charakterizácia postáv, skoro až povrchné). Vo výsledku sympatický snímok s hercami, z ktorých tu väčšina (ak nie každý jeden) podala asi najlepší výkon svojej kariéry. A má to spád! [70%] ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

8/10 - KAMARÁDI......Nečekal sem, že můj stý komentář padne na tuhle westernovou komedii o partičce mladých pistolníku. Tak jako tak mně film příjemně překvapil a bavil. Teď už velice známí herci v hlavních rolích jako mladý kluci mě udělali radost a scéna s halucinogeníma kaktusama - Absolutní bomba která ve westernech není jen tak k vidění. =) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nez nejakej drsnej western to spis pripomina takovou pubertackou verzi, ale nijak to nevadi. Film je totiz perfektne sviznej, misty sice krapet zmatenej, ale to je detail a spravne svizna hudba tomu jeste pridava. Jinak z hercu me nejvic prekvapil psychopatickej Emilio Estevez, ten fakt nemel chybu. I kdyz se nejedna o kdovi co a mezi klasiku westernu se to nema sanci zaradit, jako oddechovka se spoustu prestrelek to funguje skvele a za zaverecnou asi pulhodinovou prestrelku musim dat 4*. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Taký zvláštny western. Na jednej strane opravuje nepravdivé fakty (ako to, že Billy the Kid nebol ľavák), ale na druhej sú napr. prestrelky príliš bordelárske. Občas je situácia vo filme neprehľadná. Charlie Sheen si myslím, že mohol dostať viac priestoru, aj keď jeho postava mi prišla trošku moralistická. Ako nápad je to úžasné, ale pár detailov trebalo dotiahnuť. Inak je to výborný western a človeka zabaví. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film. V podstate kult a pri tom je dosť divný a jednoduchý. Estevez a spol. sú obsadení výborne až si zrejme pre ich sympatickosť nikto nevšimol, že ich postavy boli pekní zmrdi a vrahovia. Finále je natočené trochu zvláštne, ale je to celkom emotívne... Na skutočné klasiky to nemá, ale pri porovnaní s novšou produkciou (RÝCHLEJŠÍ AKO SMRŤ) je to stále obstojné... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď Billy the Kid (Emilio Estevez) číta noviny, spomenie, že nie je ľavák. Je to reakcia tvorcov na média a noviny, ktoré opisovali Billyho the Kida ako ľaváka. (vander19)
  • V scéne, keď prichádzajú "mladé pušky" do indiánskej dedinky, nie je Doca (Kiefer Sutherland) poriadne vidieť. Je to z toho dôvodu, že sa v ten deň nezúčastnil natáčania, lebo sa mu narodilo dieťa. (vander19)
  • Počas nakrúcania sa Kieferovi Sutherlandovi (Doc) narodilo dieťa. Emilio Estevez (Billy the Kid) zas trpel kvôli rozchodu s priateľkou ťažkými depresiami. (vander19)

Reklama

Reklama