Reklama

Reklama

Helena v krabici

Trailer

Obsahy(1)

Thriller o úspěšném lékaři, posedlém krásou odmítavé dívky, který je odhodlán udělat cokoli, aby ji získal.  Chirurg Nick Cavanaugh žije sám ve velkém domě, a přestože má oddanou milenku, kolegyni Annu, zoufale touží po Helen, s níž prožil jedinou noc. Ta však jeho návrhy vytrvale odmítá. Když ji tedy poblíž jeho domu srazí auto a přejede jí nohy, Nick ji vezme k sobě a nohy jí amputuje. Ani sedativa však nedokáží potlačit její vzdor, a když se ho pokusí uškrtit, amputuje jí Nick také ruce. Umístí ji pak na zvláštní oltář, tráví s ní veškerý čas a pečlivě se o ni stará. Zpočátku mu dívka nadává a vysmívá se mu, postupně však její vzdor slábne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

sud 

všechny recenze uživatele

S tím, že jablko padlo rovnou pod strom v žádném případě souhlasit nemůžu. David Lynch pro mne není režisérský bůh a mezi jeho fanoušky se neřadím (ale ani mezi odpůrce), je to ale naprostý profesionál (byť kontroverzní) a natočil několik filmů, na které mohu přísahat (namátkou třeba "Mulholland Drive" či seriál "Městečko Twin Peaks"). Jeho dceruška stvořila pouze nudnou odpudivou psychárnu, mající jediný úkol - aby se u toho divákovi udělalo blbě. Jednání postav je dosti nelogické, herecké výkony mdlé. Nebýt závěru, který na všechno vrhá zcela jiný stín, dal bych odpad. 20%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora je velmi lákavý, jméno režisérky a scénáristky v jedné osobě vzbuzuje zvědavost, ale výsledek je podprůměrný slaboduchý pseudothriller na jedno použití. Začátek filmu je dokonce až bolestně retardovaný - dementní scénář, vrcholně trapné dialogy a zoufalé herecké výkony mi připomínaly megaidiotské softeroťáky ze série Playboy Late Night, kterými nás kdysi ve večerních hodinách "obšťastňovala" Nova, nebo kdo. Možná to byl ale umělecký záměr... Který jsem ovšem nepochopil, takže jsem prvních 42 minut trpěl jako zvíře a klel jako pohan. Byl to ještě horší ODPAD než Kolja nebo filmy od Spielberga, a to je co říct. Potom se na chvíli zdá, že by to snad možná mohlo začít být aspoň trochu zajímavé, ale rychle se vše vrátí do starých kolejí zoufalého scénáře, dialogů, hereckých výkonů i režie. A stupidní konec to dokonale zazdí. Přesto dám aspoň dvě hvězdy, za celkem hezkou výpravu a originální nápad. Škoda ale že ho nevyužil raději otec režisérky nebo nějaký jiný excentrický režisér, šlo z něho vytěžit hodně bizarní a zvrhlou podívanou... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dcerka se nám potatila, o tom žádná. Tolik nesmyslně po sobě jdoucích obrázků jsem naposled viděl před několika pětiletími při listování v katalogu Lega. Nicméně moc děkuju za inspiraci; až zase na otázku „kino?“ dostanu obratem odpověď „ne!“, budu vědět, co dělat. Stačí si nabrousit pilku… Za co jsou ty dvě hvězdy asi není v mém případě těžké uhádnout, což? První za krásu a sexappeal Sherilyn, a to dokonce i ve chvílích, kdy prochází největšími fyzickými proměnami od puberty. No a druhá ozdoba je za scénu, při které mi před očima blikal obrovský billboard s nápisem SEX, SEX, SEX… (Filmfest Hurghada 2012, 53/67) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Helena v krabici je zvláštní film. Ale je to ten krásný druh zvláštnosti, který mě upoutal a nepustil prakticky po (ne)celé dvě hodiny. Když jsem se podíval na jméno režisérky, hned mě napadlo, jestli ona není tak čistě náhodou příbuzná jednoho Davida a světe div se, je. Jinak mě na tomto snímku zaujala především Sherilyn Fenn. Ta neprávem opomíjená skvělá herečka na sebe opět strhla veškerou pozornost a využila každou minutu na plátně. Julian Sands mi nejdřív neseděl, protože byl na mě moc slizký, jenže postupem filmu jsem si uvědomil, že on takový musí být. Rozhodně nezapomenutelný výkon. Film jako takový se bude líbit filmovým teoretikům a taky těm, které baví číst ve filmech různé náznaky. Já sám se řadím do druhé skupiny, proto se mi tento krásně podivný snímek líbil. Dát ještě o něco více prostoru vztahu hlavního hrdiny s jeho matkou, bylo by to na plný počet. 80 %. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Divný film, který je divný tak moc, až je normální. Řekla bych, že ho dcera Davidová Lynchová moc režijně neukočírovala. A taky je až moc vizuálně spjatý s dobou vzniku. Možná je to pěkný důkaz toho, jak je móda západní civilizace směšná. Všichni se div nepřetrhnou, aby nějak vypadali, a za pár let se povýšeně smějou, jak že to tenkrát vypadali. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Na motivy filmu nahrála kapela The Misfits skladbu "Helena". (Shadowboxer)
  • Titulní roli měla hrát Madonna. Ta si však svou účast měsíc před natáčením rozmyslela. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Reklama

Reklama