Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve světě, kde andělé nejsou svatí, kde incest je nejvyšší formou lásky a bůh upadl to hlubokého spánku se odehrává příběh Setsuny, znovuzrozeného anděla. (Willynka)

Recenze (16)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Předlohu k tomuto anime jsem nečetl, ale věřím, že postrádá vše, co bych OVA vytknul. Pozitiva jsou v originalitě a milostném příběhu. Záporů bych bohužel našel daleko víc. Jednak mi dělalo problémy se zorientovat se v ději a v prolínání obou světů. Postavy vyskakují kde chtějí, z koho chtějí a jejich chování není mnohdy vysvětleno. Animace si velice často pomáhá statickými záběry a protože ani hudba není oslnivá, je obtížné se ponořit do hektického příběhu. Daleko víc bych uvítal seriál, či film z období, kdy nebe válčilo proti peklu. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Sledujeme začátek příběhu "obyčejného" středoškoláka Setsuny, jeho sestry Sary, andělů a démonů, kteří se všichni potkali na Zemi. První díl mě moc nebavil, a tenhle styl kresby z přelomu tisíciletí není zrovna můj šálek čaje. Ale vlastně mě tihle okřídlenci nakonec zaujali a kdyby byly natočené další díly, tak bych se ráda podívala. Děj tu totiž končí ve chvíli, kdy vlastně teprve začíná, což je velká škoda (takže až přijde čas, tak si dočtu mangu a bude hotovo, ale...). Tohle anime už jsem viděla, před cca deseti lety, tenkrát se mi zřejmě líbilo víc, takže snižuji hodnocení ze čtyř na tři hvězdy, což neznamená, že není dobré, ale mohlo by být lepší - minimálně kdyby obsahovalo celý příběh. ()

Reklama

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Bůh upadl do spánku a o vládu nad světem bojují andělé - krvelačné bestie dychtící po moci. V tomto temném světě řeší hlavní hrdina zakázanou lásku a nepochopení ostatních... po dlouhé době jsem konečně narazila na anime s opravdu temnou atmosférou. Jedinou výhradu mám k tomu závěru - SPOILER - od kterého jsem očekávala mnohem víc beznaděje... kdyby bylo po mém, nechali by umřít Kirova otce a Tokyo by zůstalo v troskách, když už to má být depresivní, tak pořádně :) KONEC SPOILERU. Bez toho závěru by to byla pětka, takhle srážím na "pouhé" 4*. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Z počátku je film poměrně zmatený, ke konci pro změnu silně trpí nedostatečným rozvinutím osudů všech postav a tedy se divák víceméně může zaměřovat jen na Setsunu a jeho sestru. Emoce jsou vyvolávány jen vyjimečně, potenciál byl podle mne prakticky nevyužit. Při dvojnásobné stopáži by mohlo být mnoho věcí vysvětleno a tedy i pochopeno a ve výsledku oceněno. Škoda. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nechť mi každý, komu se seriál líbil promine, ale tohle někdo totálně zeslonil, příběh je totiž (vele)tuctově podaný, přičemž jsem si jistej, že tomu tak bejt nemuselo (předlohu jsem však nečetl), všechno ubíhá kupředu až moc hekticky, ale zároveň nudně. K tomu připočtu ty největší klišé všehomíra (klasická romantická "miluju tě" scéna na letišti? Vážně?!) , nebo vyvrcholení ala deus ex machina (info pro hráče: onu cyberpunkovou pc hru tím opravdu nemyslím). Přitom náznaků toho, jak dobrý by výsledek mohl být je tam spousta, už od samotných postav nelidské podstaty až po třetí křídla a podobné patvorovatosti, nic z toho nebylo využito. Bohužel. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama