Reklama

Reklama

Superborci, superženy, supernakládačky

(festivalový název)
  • Itálie Superuomini, superdonne, superbotte (více)

Obsahy(1)

Počátkem 70. let začala nepravděpodobná spolupráce mezi italskými producenty a známou hongkongskou společností Shaw Brothers. Jejich prvním společným dílem byl superhrdinský akčňák Crash! Che botte strippo strappo stroppio (Supermuži proti Orientu, 1973) a o rok později vznikla další fantasy hříčka neotřele propojující hrdiny z rozličných kultur. Díky tomu příběh pracuje s Amazonkami i východoasijskými bojovými uměními a hlavní hrdina nese buddhisticko-hinduistické jméno Dharma. Meditujícímu podfukáři se daří držet spoustu venkovanů v přesvědčení, že je už po staletí chrání před jakýmkoli nebezpečím. Ve skutečnosti však jen zdatně používá kouzelnické iluze a Dharmův nástupce Aru následně musí spojit síly se dvěma dalšími supermuži, aby společně čelili hrozbě Amazonek. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (4)

Hwaelos odpad!

všechny recenze uživatele

Neumětelský biják, který byl i v půlnoční "trashové" sekci LFŠ poněkud zklamáním. Jednak je sám o sobě plný vaty, která střídá campově zábavné momenty a jednak ho ani živý dabing Samanthy Bifidus a Jíry Fostré příliš z bahna nepozvedl (poprvé jsem měl pocit, že tito dabéři braku neměli dobrý den). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Lidová zábava pro celou rodinu ve své nejbanálnější a současně nejméně zředěné podobě, takže nevyhnutelně atakující hranici lobotomie. Drekový rutinér Alfonso Brescia spíchnul celovečerní cirkusáckou estrádu, kde vedle akrobatů, spoře oděných ženštin na koních a karikaturně exotických figurek nemůže chybět ani duo šašků roztáčejících zoufalecké verbální humory. Stejně jako vizuálně film nezapře, že vznikl díky zrecyklování kostýmů, rekvizit a venkovních setů italských studií, tak obsahově zase recykluje vděčné prvoplánové elemanty z jiných lidovek - počínaje vývozními brakovkami o amazonkách přes klaunské peckovačky dua Spencer-Hill (za účasti jejich fackovacích kaskadérů) a tajné základny plné kutilských udělátek po vzoru četných parafrází na bondovky či komiksové bijáky. V zájmu maximalizace komerčního potenciálu pak zdejší trampolínovou extravaganci korunuje casting doplněný o etnické páry, které měly zajistit prodejnost filmu do USA a na Dálný východ. "SSS" jsou povážlivě zábavní ve své bezelstné přízemnosti, roztahané nahodilosti, chvilkové pompéznosti i úmorné jalovosti. Tady se divácky odděluje zrno od plev a otrlost přechází do ryze mainstreamově vulgární zvrhlosti. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Absurdní ´fantasy´ brak, může giganticky poškodit mysl slabší nátuře. Groteskní děj s tetrisovým soundem je o pohledných amazonkách, které chtějí dominovat zaostalé vesnici. Vesničané se spoléhají na ochranu mocného Dharmy, který je ve skutečnosti šarlatán. Do vesnice se přichomýtají tři multikultůrní hrdinové, kteří mají nadpřirozené schopnosti a rozhodnou se patetickým sedlákům pomoct. Nesourodý trojlístek tvoří vysoký černoch (bývalý basketbalista), asijský mazaný expert na bojová umění Chung a běloch Moog. Bizarnost nízkorozpočtového paskvilu vyplňuje makroskopická improvizace, dabing mimo synchronizaci a těžkotonážní chyby, kdy v některých záběrech zahlédnete i členy štábu. Rozpočet koordinovala hongkongská produkce, kdy většina peněz (asi 3500 dolarů) padla na výrobu dřevěných tanků, které nenápadně postrkuje špatně schovaný režisér s členy štábu. Asiat Yueh Hua (Chung) měl dříve s koprodukcí nějáké zkušenosti, ale díky jazykové bariéře působí v dialozích dost zmateně. Je známo, že si za kamerou občas přihnul vína a to i tady, ale užívá si to. Z pozitiv v trampolínovém šmoku jsem docenil jen půvab Malisy Longo (Akela) a polské modelky Magdy Konopkové, která hraje vůdkyni amazonek Beghinu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama