Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

klerik 

všechny recenze uživatele

Dosť drsný triler vo westenovom strihu. Juliette Lewis vie stále prekvapiť niečim novým, Benicio si ide pekne svojou cestou, ktorú započal pri komedialnejších VYDIERAČOCH. Jednoduchý a pri tom zložitý guláš (každá postava má svoje motivácie). Perfektná choreografia prestreliek, úžasný vyjednávač James Caan... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moderní western s drsnými chlápky stojícími za svým ať se děje co se děje. A jako obvykle jde o ženu. V tomto případě o ženu těhotnou, která má v dějové lince také zajímavý vývoj. Rouška násilí, westernového tempa a atmosféry. Hodilo by se i kolty proklatě nízko, ale tady by to už znělo přeci jen divně. K ráně tu však nemá nikdo. Právě westernový nádech tomu všemu dodává určité kouzlo nechtěného. Vznikl svým námětem temný akční thriller nesoucí myšlenku o svátosti života. Zvláštností je, že tu vlastně nikdo není klaďas. Všichni jsou ve svém smyslu neřádi jdoucí za svým cílem přes mrtvoly. Snímek sice není zase až tak na výši centra zájmu, ale rozhodně se jedná o jeden z těch povedenějších. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Lumpačení pánů Parkera a Longbaugha se dost lišilo od zaběhnutého lumpačivého mustru podobně zaměřených počinů, možná právě proto jsem nakloněna přehlížení kiksů a samoúčelností, kterých se pan McQuarrie dopustil a má ochota uvěřit situacím, v kterých dosavadní dárci tělesných tekutin tak nenuceně přeskočili několik levelů, dosáhla nejspíš svého historického maxima. I když mně později bylo umožněno se dovtípit, že pouštění žilou a chámovodem bývá jen zpestřením okurkové sezóny, pro samotnou zábavnost snímku jsem tomu už beztak nepřikládala zvláštní důležitost. Celou mou pozornost si totiž vyžádaly postavy, balancující na hraně psychodramatu a crazy komedie, a to všechny, bez výjimek! Nemusím asi zdůrazňovat, že míra obdivu nebyla stejná - králem večera byl mou jednočlennou porotou prohlášen Benicio Del Toro, na záda mu dýchal James Caan i jeho starý kámoš v depresi - Geoffrey Lewis, na milost jsem vzala dokonce i jeho dceru, Juliette Lewis, na jejíž přítomnost ve filmovém světě mně vždy postačovala omluva, že někdo přece musí hrát absolventy zvláštních škol. Ačkoli na většině záběrů vrhala pohledy, jako by právě kradla v drugstoru, její konečné výstupy byly výtečné, jako ostatně ve všech jejích filmech, které obsahují vyostřené situace :-). A hlášky typu: "Neříkejte kdo, já, ani co" jen utvrzovaly originalitu muziky, na kterou jsem si s chutí skočila. Mrzí mě jen dvě věci - za prvé, nedozvěděla jsem se, co se vlastně stalo v Baltimoru a za druhé mám vztek na české gynekology - z neznámých důvodů našim maminám tají, že v posledním trimestru je nutno chodit s nohama minimálně metr a půl od sebe, snad kvůli lehčímu porodu, nebo tak něco... :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moje pocity během sledování filmu kolísaly mezi 1 a 5 hvězdičkami. Nakonec jsem zvolil prostý střed, neboť tento film je poněkud neurovnaný a nevyrovnaný. Největší podíl na tom nese bez diskuze scénář, neboť ten místy připisuje hlavním postavám chování či dialogy mírně řečeno nelogické. Navíc celá vykonstruovaná zápletka je tak překombinovaná, že to člověku skoro až přijde líto, protože jinak podobný typ filmů miluju. Na druhou stranu musím ale postavit herecké výkony. Del Toro i Phillippe si oba únosce zahráli evidentně s chutí, což nepřekvapí u Del Tora, který je takový typický gangsterský týpek, ale u jindy uhlazeného a skoro přeslazeného Phillipea to trochu diváka zaskočí a vlastně i mile potěší. Za povšimnutí zcela jistě stojí i Julliette Lewis, ta si filmové těhotenství také pěkně vychutnala. Méně nadšený už jsem byl z Jamese Caana a Scotta Wilsona, ti do svých partů vložili jen to, co museli. ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy o únosech jsou mojí slabinou, ale tohle mě totálně znechutilo svojí nudností a ničemností, dva nýmandi jdou do spermobanky a náhodou uslyší telefonát bodyguarda zbohatlíka, kterej má opravdu zapotřebí chodit darovat sperma, o kšeftu, ve kterém má těhotná Juliette Lewis prodat své ještě nenarozené dítě zbohatlíkovi, tak si usmyslí, proč ji neunést a třeba z toho něco kápne a ten konec s porodem a střílečkou tomu teda nasadil korunu, herci strašní, scénář nezáživnej bez hlavy a paty, nesmysl, atmosféra 00nic, uvažoval jsem o hvězdě za Tora, ale ne ani on film o mnoho nevylepšil, o ničem, na nic. 0% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Z filmu bylo kvůli hrozbě, že dostane rating NC-17, vystříháno několik násilných scén. (Avalon820)
  • Obraz od Olivera Deara, který visí v mexickém bordelu, byl původně zhotoven pro televizní film Očistec (1999). (Avalon820)
  • Joe Sarno (James Caan) nosí hodinky značky Franck Muller Master Banker 2852 MB. (dyfur)

Reklama

Reklama