Reklama

Reklama

El ojo del huracán

  • Itálie La volpe dalla coda di velluto (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ruth (Analía Gadé) a Miquel (Tony Kendall) sa rozchádzajú po tom, čo si Ruth našla iného muža, a to Paula (Jean Sorel). Ruth a Paul idú stráviť leto do ich slnečnej a idylickej vily na pláži. Zažívajú spolu skvelé chvíle, pričom neskôr sa začnú diať nečakané veci... (westerns)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

kkarx 

všechny recenze uživatele

V podstatě kopie Lenziho filmů se Sorelem a všudypřítomnou sexy estetikou 60. let. Tudíž opět příběh se třemi charaktery a velmi omezené možnosti, o čem vyprávět a jak diváka zaujmout. V roce '71 takový film musel působit už trochu z minulosti. Přeci jen Argentův "Pták ..." posunul žánr o veliký kus dopředu a zároveň byl i vizuálně syrovější než předchozí "slunná" gialla jako toto. Zrežírované je to ale parádně a kamera skvělá a když už příběh nezaujme, pořád je na co se dívat i díky skutečně překrásné přírodě. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Komorní a krásně prosluněný thriller ve stylu pre-giallo filmů jako "The Sweet Body of Deborah", "Orgasmo" a "Paranoia" z let 1968-1970. Dokonce je tu i Jean Sorel, který hraje ve všech jmenovaných filmech a i tady má podobnou vůdčí úlohu. Děj plynule utíká, je zde trocha romantiky, lehké erotiky i příjemného napětí a psychického teroru, to vše v exotickém plážovém prostředí. Jako fanda žánru jsem se nenudil a závěrečný twist mi přišel výborný, ale v mnoha ohledech jde jen o průměrnou vykrádačku, neobsahující nic již dřív neviděné, takže tři hvězdičky budou muset stačit. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Raritní koprodukční thriller jen pro nadšence, film má ale určitě svoje kouzlo i patřičný náboj, celý film se odehrává v létě a v nádherné oblasti-riviéře, někde u Jaderského moře, ano je to snobské jako jiné záležitosti z té doby (viz. Lenzi) elegantní, ale taky zábavné, z filmu doslova srší pohoda a celé je to prosáklé i velkým kusem romantiky a decentní nahotou. Místy mi to připomnělo jinou letní záležitost "Top Sensation" z roku '69 s Edwige Fenech a Rosalbou Neri v hlavních rolí, ale ta byla přeci jen o trochu odvážnější. Spiknutí je spletité, než dojde na finále, tak je zde dost zásadních zvratů v cca. v posledních 10. minutách, finále ale není až tak ohromující, než jako do té doby zbytek filmu, ale i tak jde celkově stále o slušný průměr. Film je na tu dobu, a v rámci nízkého rozpočtu, opravdu perfektně obsazen a má i velmi pěkný soundtrack. Vynikající Sorel! Pokud rádi Lenziho první giallo filmy "Orgasmo"," So Sweet... So Perverse", nebo Paranoiu, pak vás jistě osloví a bude se vám líbit i tento z části giallo film, natočen zhruba ve stejném duchu (centrální spiknutí zůstává prakticky neměnné), který sice nepřináší moc originality a nových inovativních prvků, ale katastrofa to není a ani to tolik nenudí. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Obsazením komorní giallo, ve kterém místo napětí spíše očekávejte spoustu romantiky, slunce a pohody… ()

Reklama

Reklama