Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A takhle, děti, takhle vypadá peklo !!" ;) Pokud Pepík Abrhám mluvil o pekle filmovém, pak jistě nebyl daleko od pravdy.. Nicméně ačkoliv je tahle Pánská jízda opravdu příšerná ko(ko)t(íkov)ina dokazující nesmírné řemeslné neumětelství tvůrců, která nefunguje ani jako parodie - Jedině snad parodie na film jako takový !! - ani jako pilot nezrealizovaného - Díky Bohu !! - sitcomu, jeden tah jim přece jen vyšel, totiž obsazení jako vždy skvostného Ondry Vetchého, kterýho si tady užívám jako před lety, kdy jsem se na tuhle šmíru nechal omylem zlákat do kina.. Tak on ten Vetchého Artur přece není blbej, vždyť je ženatej, no, ne ?? ;) Takže ty dva nahoru zaokrouhlené kousky především za něj a Zuzku Kajnarovou, na kterou se vždycky moc pěkně kouká.. A mimochodem Polákův soundtrack zní přinejmenším zajímavě.. Fanánek bez Tří sester, Michal Malátný bez kluků z Chinaski..;) Navíc to srovnání s Kameňáky není na místě, Pánská jízda totiž nesklouzává k vulgarismům, ani dík konceptuelně odlišnému scénáři vlastně nepůsobí tak nuceně a okoukaně, byť ji to samozřejmě ještě nečiní lepší.. Mimochodem by mě skutečně zajímalo, jak by podobný projekt dopadl coby ryze satiricky ženský pohled na nás chlapy.. ()

Tomesh odpad!

všechny recenze uživatele

Pánská jízda se rovná kubánskému doutníku, dvanáctileté whiskey, devatináctileté brunetě, která splní každé přání, třem lajnám koksu pro každýho a strašné prdeli, ale rozhodně se nerovná téhle píčovině. No dobře, jsem schopen pochopit, že společnost student agency se snaží zařazovat, pro svou jízdní projekci, filmy jednodušší a méně náročné, ale vocuď pocuď, sem už ne.. ()

Reklama

Apophis 

všechny recenze uživatele

No, tak je tu další Český pokus o bláznivou komedii... Zaprvé nemám bláznivé komedie v principu rád, ale pokud jsou kvalitní, nemám nic proti nim. Bohužel, tato nebyla ani trošku kvalitní... Dodívat se na to mě stálo silné sebezapření. Scénář byl slabý a čitelný, gagy většinou předvídatelné a herecké výkony (až na J. Abrháma a O. Vetchého) trapné. Přesto jsem se občas i zasmál (gagy přece jen nebyly VŽDY předvídatelné), a proto (také už jen za tu odvahu, pustit tento pokus do kin) tomu asi 1* z milosti dám... Jenom prosím už né nějakou Pánskou jízdu 2!!! To bych už opravdu nepřežil!!! ()

codeas odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný film. Nevtipné situace, žádný pěkný děj. Prostě jedním slovem charakterizováno jako "odpad". Tento film byl v kině velmi krátko, hned vyšel na DVD/VHS a dle mého názoru se rozkřiklo mezi lidmi jaká to je strašná kravina, rozhodli se tento film ještě angažovat na koproducentské TV NOVA, jako "hodně nový film" co dokážeme vyprodukovat a následně co nejdříve vypustit mezi lidi... ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Kotík tak to je tragický!! Podivný mix Antireceptáře pro dům a zahradu, čitelné snahy o naplnění podstaty úderné grotesky s něčím, co vypadá jako ukázka z toporného německého teleshopingu, jen ten přiohřátej Horst Fuchs tomu chybí. Martin Dejdar přece není žádný filmový herec, tak proč ho u všech plešatejch pořád do filmu obsazují?? Zůstal bych u inscenací a seriálů, nebo u nějakýho moderování, protože takhle patrná recitace scénáře, no to je tedy síla. Možná, že jako ta zmíněná inscenace a co víc, spíš jako nějakej krátkometr ala Pat a Mat by to bylo i vtipný a úderný, ovšem se stopáží atakující 80 minut!! (ta 100ka to podle mě tedy opravdu nebude) je to prachobyčejný a ubíjející slepenec momentálních nápadů. Nejsem blbej, sem ženatej. Mam zkušenosti! Ale ani já nejsem blbej a ač svobodnej, tuhle zkušenost bych se napodruhé nechal ujít. Nebýt toho, že rodičům se takovýhle typ humoru zamlouvá, zachrápaly by i blechy v kožichu našeho kocoura. Umět humor dávkovat a ne jím plýtvat, nervat za každou cenu do dialogu nějakou "hlášku," vyhnula by se Pánská jízda kdejakému srovnávání s Kameňákem a jemu podobnými filmy. Martine, zkus si představit, že úderný humor je jako banány za komančů, divák si musí chvilku počkat, aby jej patřičně docenil. Takže být to ta kratičká směs skečů, dal bych i za 3 hvězdičky ovšem v tomto podání je to 80% odpad. [1/10] ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama