Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

Musak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak kdyz sem videl ukázky a zjistil sem ze tam hraje V. Škultéty, tak sem se na film docela tesil, ale to co z toho nakonec vzniklo je desnej průser. Film nema s komedií moc spolecnyho, spis je to nekolik dementních scén nalepených na sebe....jestli slo o to prekonat demenci kameňáku, tak potom se asi zadařilo!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako seriál skečů, dejme tomu tak dvouminutových, na téma "Tak Takhle Teda Ne, Pánové!" by to asi mělo něco do sebe. Jako reklama na koncern IKEA nebo kampaň feministických (pardon, genderově nekonformních) hnutí by to mělo dost co nabídnout. Ale takhle, s jakýmsi náznakem čehosi co by mohl být příběh a jinak s naprosto, nejen na půdu, ale až pod krovy dementním scénářem, je to jako film nepoužitelné. Jestli existuje muž tak neschopný jako pánové Dejdar nebo Vetchý nebo přímo úchylný jako pan Abrhám, tak teda potěš klobás že nikoho podobného neznám. Dámské osazenstvo je alespoň svým vzhledem jakýmsi přínosem. Jinak je to děs a běs větší než Sex Pistols pod parou. Musím dát 20%, protože perverzní zábava se tu bohužel ani v náznaku nekonala... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to televizní film, být to kratší o dvacet minut (ale to by nebyl celovečerák, že jo?), tak jsem velmi potěšen, protože některé vtipy jsou skvělé a postava v podání Abrháma dokonalá. Některé hlášky by se daly tesat. Ale takhle... je to rozplizlé, pro televizi určené cosi, co by klidně mohlo být pilotem k seriálu, takže tomu chybí poněkud targeting, a koneckonců i feeling. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tak trochu úlet, aneb každý začátek také nepřináší vavříny. To se samozřejmě týká režiséra filmu Martina Kotíka (když jsem viděl hodnocení jeho nového filmu "Všechno nejlepší", myslím si že tento film je skutečně úlet). Nevýrazné herecké výkony (dobří herci se zde spíše pachtí a ztrapňují v na koleně dělaném scénáři), celkově nevýrazné a nijak nezaujímavé. Pár scének je dobrých a celkový nápad by byl s lepším scénářem taky jiná káva. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Patrně budu za exota, ale mně se tahle ujetá televizní inscenace fakt líbila. Situace, kdy člověku zemře životní partner sice není komická, ale to, jak se s tím snažili vyrovnat pozůstalí už tak trochu ano. Už mi bylo divné, že jsem pár dní od pohřbu neviděla de facto žádnou pietu, smutek, zoufalství či jiné formy deprese z odchodu manželky a mámy. Taky jsem si říkala, že v dnešní době přece nemůže existovat chlap takový ňouma a neumětel, aby netušil jak zapnout mikrovlnku nebo jak nakoupit v supermarketu. Já doma taky občas prohodím, že kdybych tam nebyla, tak zbytek rodiny zhnije ve špíně, ale to, co tam Ti dva, a pak s Ondřejem tři, vyváděli, to je až příliš zveličené a nepravděpodobné. Bylo to ale podáno milou a humornou formou, s každopádně obrovskou nadsázkou a mě to pobavilo. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama