Reklama

Reklama

Herkules v New Yorku

  • USA Hercules in New York
Trailer

Diův syn Herkules žije na hoře Olymp, ale začíná se tu trochu nudit. Napadne ho, že by mohlo být zajímavé navštívit svět obyčejných smrtelníků. Zeus z toho není zrovna nadšený, ale nakonec se Herkules přece jen vydává do New Yorku. Svým zjevem a hlavně silou budí pozornost všech lidí, se kterými se setká. (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

No představte si bájný Olymp situovaný v Central Parku v době dopravní špičky. Představte si dokola se svlékajícího Arnolda jak mluví ještě spíš německy než anglicky. Představte si Arnolda jak se pere s bandou námořníků, mafiánů, taxikářem, vysokoškolákem a člověkem v medvědí kůži alá "Jak se budí princezny". Představte si Arnolda debutujícího ve filmovém průmyslu se vším co to obsahuje naprosto šílená mimika, gigantická hra svalů a vůbec celkově víc než hrozný amatérismus. Představte si totální amatérismus celého ansámblu, který se podílel na tomto výtvoru, kdy jsou tam tragické a nelogické střihy, jedna hudební variace stále dokola, nelogičnosti a chyby mezi scénami a sem tam nějaký ten kus štábu v záběru. K tomu takové drobné detaily jako Zeus házející roxory, kterému sekundují převážně římští(!) bohové (resp. všichni kromě titána Atlase) a dokonce se objeví i biblický Samson. To už potom ani nepřekvapí Arnieho jízda "válečným vozem" po ulicích New Yorku. Z řemeslného hlediska se jedná o naprosté neumětelství všech zúčastněných avšak přesto musím dát 4 hvězdy a to za to, že něco takového se opravdu jen tak nevidí a zároveň ta absolutně nízká úroveň je až neskutečně vtipná. Dal bych i 5 hvězd avšak bylo tam pár vyloženě zdlouhavých a nevtipných scén, obzvlášť ty kde se ostatní herci snaží vyplnit čas bez Arnolda, tudíž nakonec 4 hvězdy. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

1. film věhlasného akčního herce Arnodla Schwarzeneggera v jeho filmové kariéře. Není to žádný zázrak, ale já se bavil. Smál jsem se i když byl film amatérský, protože Arnie je ještě více prkenný, než jak ho znáte. Jeho abnormální tělo, které obléká do bílého svetru a hraje turistu s fotoaparátem nebo s malým svetříkem kolem obrovských ramen. Pořád má touhu ukazovat svaly kolemjdoucím. Chová se jako dítě na pískovišti. Nakonec amatérský vzhled pomáhá i některým městským scénám a dodává tomu normálnost, všednost. Kde jinde uvidíte Arnolda, který hází oštěpem, diskem a vlastníma rukama umlátí medvěda do bezvědomí :-) Za zmínku stojí určitě také herec James Karen, kterého si pamatuji hlavně z filmu Návrat oživlých mrtvol (1985) = http://www.youtube.com/watch?v=CRgJ-hTCsRM ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Arnieho. Tenhle film je totální blbost bez jakejchkoli kompromisů. Arnold Stang se tváří v celym filmu na pěst, nejradši bych mu jednu natáhl. Akční scény jsou vtipně zpracovaný, scénář o ničem, tak jako celý film. Prostě Schwarzeneggerův první film.. Hodnotím * hvezdičkou 10% ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Jj Arnold je bůch. Je to sice hrozná komedie, ale několikrát sem se nasmál. Slavný rakouský kulturista jestě asi neuměl moc anglicky tak většina jeho vět jsou furt stejne např: Já sem Hercules a neodporuj mi atd. Rozpočet je jasně vidět, Arnie do toho šel protože si to chtěl ovšem zkusit jaké to je být hercem. Jak daleko se ovšem dostal to asi nikdo netušil. Ale musím přiznat, že je to klasika která se v naší televizy oběvuje jen zřídka. Pro fanoušky Arnolda povinost. Ostatní to nesmí brát tak vážně kulisy a herci sou ze dřeva a hudba je spíše otravná. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za film jako takový (na nízkorozpočtový film to přece jenom mohlo být ještě o dost horší, i když je fakt, že některé efekty jsou opravdu směšné) a jedna hvězda za Arnolda, který sice ve svém historicky prvním filmu hraje naprosto příšerně, ale nebýt něj by tam nebylo na co koukat. Je to sice hrozná blbost, ale na druhou stranu se člověk aspoň zasměje. ~(2,2)~ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Filmový debut Arnolda Schwarzeneggera. (M.B)
  • V čase 1:10:51, když Herkules (Arnold Schwarzenegger) a Preclík (Arnold Stang) řídí kočár, je v záběru vidět kino s upoutávkou na proslulé road-movie Bezstarostná jízda (1969). (Džejkop)
  • Ve scéně, kdy se Hercules (Arnold Schwarzenegger) prochází po Time Squere s fotoaparátem, jenom září a v jeho obličeji je patrný údiv nad newyorským kouzlem. Arnold Schwarzenegger ve své biografii "Total Recall" říká, že nic nehrál, skutečně byl jako jednadvacetiletý mladík Amerikou natolik uchvácen. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama