Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

HAL 

všechny recenze uživatele

Kaktusový Jack ve skutečnosti není film, bez nadsázky - nějaký začátek s úvodem do děje je tam jen na okrasu, ve skutečnosti je to jen série párminutových grotesek kopírující animované grotesky Looney Tunes od Warner Bros - obzvlášť ty o Kojotovi který se snaží v americké prérii zastavit rychle utíkajícího ptáka, což se mu znovu a znovu nějakým srandovním způsobem nedaří. Je to připodobnění opravdu doslovné, je tu všechno, od veselých pazvuků a zatroubení na trubku při pádech, přes obří balvany které postavy zalisují do země, až po zastavení ve vzduchu když má postava spadnout do propasti, aby si stihla uvědomit do jaké šlamastiky se dostala a udělala nezbytný srandovní obličej. Je to celé opravdu hrozně srandovní... tedy pokud vám je pět let, a všechny tyhle mnohem lepší animované grotesky v televizi už vás šíleně nudí. Všichni ostatní se budou hanbou propadat za chudáka Kirka Douglase, který tohle všechno podstupuje. Všechno co tu tahle herecká legenda dělá je nesmírně trapné - Arnold tu tedy taky je, ale jen sedí na vozíku, nemluví, a na ustavičné svody jeho nadržené, sličné a téměř čtyřicetileté spolucestující reaguje stylem desetiletého dítěte které náhle ztratilo máminu sukni. 4/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvotin Arnolda Schwarzeneggera je westernová parodie, která si v ničem nezadá např. s novější Manituovou botou. Je stejně hloupá a trapná, určitě je však více úsměvnější a vtipnější. Kirk Douglas si zahrál kovboje Kaktusového Jacka, který chce být za každou cenu banditou, což se mu však vůbec nedaří. Neumí skočit na vlak aby nedopadl mimo, neumí vyloupit banku, ale jen ji rozbít a především vůbec neumí přepadávat vůz, který řídí Arnold s šikovnou dívkou. Má jim totiž ukrást peníze, které veze ona dívenka tatínkovi. Douglas se snaží být vtipným a opravdu mu to jde, zvláště scény s jeho nadmíru inteligentním věrným ořem jsou výborné. Schwarzenegger v roli ochránce je totálně tupý a dutý, hraje to ovšem tak kouzelně, že je zábavnější než ve svých pozdějších skutečných komediích. Že za celý film nevystřelí, nikoho nepraští a jen koná dobré skutky, to už je dnes téměř k neuvěření. Tato parodie s hodně ujetými postavami včetně Indiánů se povedla velmi slušně a rozhodně se za ni Arnie nemusí stydět. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Pekný Cudzinec je krásna prezývka." – „To nie je prevýka, ale moje meno. Dostal som ho po otcovi." Roztomilá hovadinka ako sa, pravda, na Needhama patrí. Viac sa pri nej zabavia deti, než dospelí, ale na jedno pozretie je to v pohode westernová (chcel som napísať komédia, ale príhodnejšie slovo je asi) paródia, v ktorej ma najviac pobavila kreácia nemotorného banditu Kirka Douglasa. Pribrzdený dobrák Arnie a nadržaná radodajka Ann-Margret tiež celkom ušli, ale na Whiskeyho sa nechytali :)) 40 % ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Groteskní zábava. Kirk, pistolník a bandita, se snaží přemoci Arnolda, který však pro jeho neschopnost nemá o jeho existenci ani ponětí, a ikdyž je stejně hloupý jako jeho protějšek v černém, tak z nějakého důvodu má prostě štěstí. Herecký přednes, jinak humorné, Road Runner show. Whiskey byl ale úžasný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si to teraz tak uvedomil, tak toto je jediný western, v ktorom sa objavil počas svojej hereckej kariery slávny Arnold Schwarzenegger. Aj keď to vlastne je len taká bláznivá groteska, uvoľnená recesia z divokého západu. Arnie sa ocitol v tomto snímku na začiatku svojej kariery a zahral si tu svojráznu postavu kovboja Strangera, ktorý sprevádza a ochraňuje krásnu, bohatú slečnu Jonesovú. V pätách im je vynaliezavý, neúnavný "Kaktusový Jack". Toho výborne stvárnil Kirk Douglas. ** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Handsome Stranger (Arnold Schwarzenegger) je ve filmu vyzbrojen coltem Single Action Army s hlavní délky 4,75 palce. (JohnSmith)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno