Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tyhle parodie mám rád. Tahle místy přechází do grotesky, téměř ve stylu The Road Runner Show, v níž kojot Vilda nahání nepolapitelnou kukačku. Ano, došlo dokonce i na kresbu falešného tunelu kterým oběť v klidu projela, ale lovec narazil na skálu. Kirk Douglas ukázal že jeho herecký talent je širší než by od něho člověk čekal, a Arnold Schwarzenegger dostal jednu z prvních větších šancí. Velký dojem sice neudělal, ale role mu dopomohla ke Conanovi, což už průlom byl. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger ve westernu podle animáku Road Runner... tak teď už jsem viděl všechno. Doufal jsem ve srandu, ale byla to děsivá pičovina. Těžko říct co bylo horší... Pitvořící se indiáni co neumí jezdi na koních a zastaví je hraniční čára. Animákové gagy, jejichž pointy jste viděli tisíckrát a film je absolutně neumí prodat (výbuchy, balvany, lepidla, falešné tunely). Od Schwarzenegerra nečekám extra herectví, ale že bude za absolutně koženého dementa taky ne. Sledovat tu tupost se kterou nechápe že ho balí ženská bylo utrpení. A za Kirka Douglase jsem se až styděl. Ten měl za sebou dekády klasických filmů, westernů a tady na starý kolena šaškuje v takové slátanině. 1* za vychcaného koně, chytřejšího než většina lidí a za konec (SPOILER - kdy nadržená Ann-Margret dá přednost nadrženému záporákovi před tupým klaďákem). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si to teraz tak uvedomil, tak toto je jediný western, v ktorom sa objavil počas svojej hereckej kariery slávny Arnold Schwarzenegger. Aj keď to vlastne je len taká bláznivá groteska, uvoľnená recesia z divokého západu. Arnie sa ocitol v tomto snímku na začiatku svojej kariery a zahral si tu svojráznu postavu kovboja Strangera, ktorý sprevádza a ochraňuje krásnu, bohatú slečnu Jonesovú. V pätách im je vynaliezavý, neúnavný "Kaktusový Jack". Toho výborne stvárnil Kirk Douglas. ** ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kaktusový Jack ve skutečnosti není film, bez nadsázky - nějaký začátek s úvodem do děje je tam jen na okrasu, ve skutečnosti je to jen série párminutových grotesek kopírující animované grotesky Looney Tunes od Warner Bros - obzvlášť ty o Kojotovi který se snaží v americké prérii zastavit rychle utíkajícího ptáka, což se mu znovu a znovu nějakým srandovním způsobem nedaří. Je to připodobnění opravdu doslovné, je tu všechno, od veselých pazvuků a zatroubení na trubku při pádech, přes obří balvany které postavy zalisují do země, až po zastavení ve vzduchu když má postava spadnout do propasti, aby si stihla uvědomit do jaké šlamastiky se dostala a udělala nezbytný srandovní obličej. Je to celé opravdu hrozně srandovní... tedy pokud vám je pět let, a všechny tyhle mnohem lepší animované grotesky v televizi už vás šíleně nudí. Všichni ostatní se budou hanbou propadat za chudáka Kirka Douglase, který tohle všechno podstupuje. Všechno co tu tahle herecká legenda dělá je nesmírně trapné - Arnold tu tedy taky je, ale jen sedí na vozíku, nemluví, a na ustavičné svody jeho nadržené, sličné a téměř čtyřicetileté spolucestující reaguje stylem desetiletého dítěte které náhle ztratilo máminu sukni. 4/10 ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Místy pár opravdu vtipných gagů. Příběh naprosto jednoduchý, ale to už je u všech parodií zvykem. Stíhání hlavních hrdinů se stává po nějaké době sledování nudnou fraškou, která nepřináší nic nového. Jako celek film neurazí, ani nenadchne. Arnold je zde jako dřevěný panák - je pozoruhodné sledovat, jaký herecký pokrok udělal jen o pár let ve filmu Barbar Conan. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)
  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)

Reklama

Reklama