Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto bolo niečo ako paródia na westerny. Inak sa to brať nedá. Spočiatku som sa niekoľkokrát od srdca zasmial (Kirk Douglas prepadávajúci vlak, alebo banku, Arnold, ktorý prevádza cez cestu dámu, Arnold zastavujúci splašené kone), ale potom ako sa Arnold a Ann-Margret dali na cestu a Kirk Douglas sa ich snažil zastaviť, tak som videl iba kopu otrepaných vtipov ako vystrihnutých z epizód o road runnerovi (hlavne tá pasáž s namaľovaným tunelom). Kirk nakoniec poprosí o pomoc indiánov, ktorí sa ukážu byť ešte neschopnejší ako on, no proste už to až do konca bol iba slabý priemer. Možno vtedy sa na tom ľudia bavili, ale dnes je to už skôr taká raritka. A ten koniec to bola čistá haluz. Ale inak celkom pohodový film. Dalo sa na to pozerať. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl nekonečného opakování dvou vtípků - Kaktusový Jack klade pasti a padá, Krásný Cizinec s kamennou tváří Arnolda Schwarzeneggera odolává nadržené slečně Jonesové. I s krátkou indiánskou vložkou se to vleče do cíle jako dýchavičná lokálka. Francouzi se pokusili film oživit tím, že kůň Whiskey mluví, a docela dobře hláškuje, a tím se postarali o bezkonkurenčně nejlepšího herce filmu. Ti, co viděli film ve francouzském znění, nechť si jednu hvězdu do hodnocení přidají. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

"Měli jsme si zabalit oběd šéfe, to vypadá na dlouhou práci." ... Nebylo to tak špatné, jak jsem očekával. Docela mě Arnie v této (pro něj) netypické roli překvapil. Na to, že to byl snad jeho teprve 8.film, tak rozhodně není propadákem. Ba naopak, člověk se u této westernové komedie vcelku pobaví. Pro mě je to taková ´The Road Runner show´ v hraném provedení. :-) Handsome Stranger s kočárem jako zemní kukačka a Kaktusový Jack jako kojot. :-) Ta podobnost je hodně nápadná. 75% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Pekný Cudzinec je krásna prezývka." – „To nie je prevýka, ale moje meno. Dostal som ho po otcovi." Roztomilá hovadinka ako sa, pravda, na Needhama patrí. Viac sa pri nej zabavia deti, než dospelí, ale na jedno pozretie je to v pohode westernová (chcel som napísať komédia, ale príhodnejšie slovo je asi) paródia, v ktorej ma najviac pobavila kreácia nemotorného banditu Kirka Douglasa. Pribrzdený dobrák Arnie a nadržaná radodajka Ann-Margret tiež celkom ušli, ale na Whiskeyho sa nechytali :)) 40 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tyhle parodie mám rád. Tahle místy přechází do grotesky, téměř ve stylu The Road Runner Show, v níž kojot Vilda nahání nepolapitelnou kukačku. Ano, došlo dokonce i na kresbu falešného tunelu kterým oběť v klidu projela, ale lovec narazil na skálu. Kirk Douglas ukázal že jeho herecký talent je širší než by od něho člověk čekal, a Arnold Schwarzenegger dostal jednu z prvních větších šancí. Velký dojem sice neudělal, ale role mu dopomohla ke Conanovi, což už průlom byl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Handsome Stranger (Arnold Schwarzenegger) je ve filmu vyzbrojen coltem Single Action Army s hlavní délky 4,75 palce. (JohnSmith)
  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)
  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)

Reklama

Reklama