Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Ježíš producenta Johna Heymana je nejpřekládanějším filmem v historii kinematografie. Film byl doposud nadabován do více než 1000 jazyků.

Kdo je vlastně Ježíš? John Heyman strávil devět let vytvářením prostředí Palestiny prvního století, aby mohl natočit film o jedinečném životě Krista, který zásadně ovlivnil celou lidskou historii. Toto dílo, natočené podle skutečných událostí zaznamenaných v Lukášově evangeliu, je realistické a historicky věrné. Filmovalo se přímo v Izraeli, na místech popsaných v Bibli. 45 herců a více než 5000 komparzistů bylo vybráno z oblasti Středního Východu. Týmy specialistů velmi důkladně studovaly dobové oblečení, architekturu, zvyky a jídla. (ing.man)

(více)

Recenze (44)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sračka k pohledání. O obsahu se samozřejmě vyjadřovat nemusím, co byla hrůza sama o sobě. Spíš mě zaráželo to neskutečně amatérské zpracování, které už hraničilo s céčkovým filmem. Kamerové prostřihy z moře/z pevniny, kdy na jednom záběru je moře klidné a na druhém se zvedají metrové vlny atd. atd. Ztělesněné peklo. 10% ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Ježíš je sympaťák! Snímek, který popisuje Boha na zemi. Tak se to stalo. Jsem přesvědčený, že by se náboženství mělo více probírat a učit. Hlavně u nás v republice je obrovská neznalost křesťanství. Svět by bylo nádherné místo, kdyby se lidé obrátili k Bohu. Existenci ďábla bychom měli brát nesmírně vážně, protože popíráním jeho existence budeme zranitelnější jeho útokům. Zlo může kdykoliv svést každého z nás. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení skúsim úplne opomenúť religioznu stránku tohto diela a zhrniem to z pohľadu filmového fanúšika. Jedná sa o zdĺhavé, pomerne verné, sfilmovanie evanjelia Sv. Lukáša, ktoré je súčasťou kresťanskej Biblie. Forma, ktorou je to celé podané, mi prišla silne propagandistická, skoro až sektárska. Pri sledovaní tohto filmu som narazil na výborne volené lokácie, nevyrovnané herecké výkony, dobrú prácu s kamerou, lacný rozprávačský doprovod, zopár silných scén... Klad strieda zápor, ale také slabšie tri hviezdičky to znesie. *** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento film nám kdysi na originální VHS donesl jeden katolík ve snaze obrátit nás na víru. Jako větší dítě mne snímek zaujal. O několik let později jsem byl šokován Gibsonovým zpracováním Umučení. Nyní, po mnoha letech jsem si tento počin zopakoval a přestože ve svém závěru působí jako nějaká katolická agitka, mne bavil a zaujal. Nejsem nějak kovaný v Bibli, ale z toho, co znám, se jí poměrně držel a v lecčem odpovídal i tomu, co říkával Edgar Cayce. Představitel Ježíše je velmi sympatický a dobře nadabovaný Luďkem Munzarem. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mám v živé paměti, kterak mě coby hocha školou povinného tento film v roce 1990 oslovil. Po jeho skončení jsem se ke Kristu modlil, aby mě odnaučil hlasitému krkání, značnému to mému neduhu, ale záhy jsem zjistil, že se to budu muset odnaučit sám, a tak jsem na Ježíška i jeho pěkný propagandistický filmeček zapomněl. Pokud chcete zahořet láskou k vypečenému božímu synáčkovi a nevadí vám tak trochu "sektářská" atmosféra kolem filmu, je tenhle snímek ideální. Pokud chcete dosáhnout duchovního osvícení, přečtete si radějí Písmo Francois Cavanny. S heslem: řiť a smích léčí, to je ověřené, se loučím... A pane bože, když dám tři hvězdy, půjdu za odměnu do nebe??? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Film byl předabován do 1 112 jazyků a vysílán ve všech státech světa. [Zdroj: didyouknow.org] (ČSFD)
  • Když v dodatku filmu citují Ježíšova slova, citují z evangelia podle Matouše a Jana. Dále citují Bibli z  listu Římanům a ze Zjevení Janova. Film je však zakončen citací z listu Židům, odkazující na starozákonní 5. knihu Mojžíšovu. (Kuny27)
  • Když Ježíš vstupuje do nebe říká poslední slova. Tyto slova jsou z evangelia podle Matouše z dvacáté kapitoly, verše osmnáct a devatenáct. (Kuny27)

Reklama

Reklama