Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa Walkerová, mladá a velmi zaměstnaná manažerka bankovní firmy, právě uzavírá svůj první velký obchod, když dostane zprávu o smrti muže jménem Stanley a když ještě navíc objeví doma v akváriu mrtvou rybičku, rozpláče se. Druhý den dostane velkou kytici, ale marně pátrá po tom, kdo ji odeslal. Nakonec zjistí, že kytici poslal Lewis Farell, který pracuje v květinářství. Viděl ji den předtím plakat a tak ji chtěl potěšit. Mladý muž přiměje Lisu, aby s ním strávila den a ukáže jí svou velkou zahradu na střeše domu. Je jasné, že se do dívky zamiloval, protože její byt se plní květinami. Když se mu pokusí domluvit, vypráví jí o tom, jak mu zemřela žena při porodu a jak od té doby žil sám, až do chvíle, než ji spatřil. Stanou se milenci a tráví spolu šťastné chvíle. Jenže pak se blíží Vánoce a Lisa odmítá odjet s Lewisem k jeho rodičům. Stále se nemůže zbavit tísnivých vzpomínek na své neradostné dětství, které jako nalezenec prožila v náhradní rodině, jak zůstala sama s nevlastním otcem Stanleyem, který pil a zneužíval ji. Od té chvíle se bojí prožívat milostné či rodinné vztahy naplno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jednou sem tu zmiňoval tu křehkou hranici, kdy se z romantických komedií stávají trapárny buď vtipné a nebo absolutně neromantické. Tak Postel plná růží je tou kýženou výjimkou. Ač se film vydává za romantickou komedii tíhne spíš k té romantice, což vůbec není na škodu. Umně zvolený herecký aparát v podobě Christiana Slatera, jemuž lze životní cestu jeho postavy skutečně uvěřit a roztomile nerozhodná a nervózní Mary Stuart Masterson pak ukazuje kam se láska může dostat, když jí v cestě stojí zaměstnání. Můj dojem z celého tohohle vyprávění je pak jasně ucelený. Jde o city, city s nimiž si tvůrci dobře pohrávají a nesnaží se o přespřílišnou kýčovitost, která by film pohřbila do extra velkýho hrobu, kde skočilo už několik stovek či tisíců podobných překýčovatělých filmů. Protože romantika jest mi blízká, kašlu na poměrnou jednoduchost a pomalost děje a dávám celkem slušný 3 hvězdičky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak existuje vo svete filmu ešte niečo horšie, ako je Christian Slater v akčnej úlohe, tak jedine Christian Slater v romantickej. Je síce fajn, že tvorcovia túto mizernú snímku obohacujú skôr vážnejšou melanchóliou, než neškodnou komédiou á la Ryanová/Hanks... čo s ami zdá osviežujúce, lebo s ami zdá, že 80% romantík je skôr komediálnych, než vážnych. Ale to je asi tak všetko. Nebyť „kvetového fenoménu“, neviem, čo by z POSTELI PLNEJ RUŽÍ zostalo. Slabá atmosféra, čajová réžia, matné dialógy a mdlá Mary Stuart Mastersonová (VYPRÁŽANÉ ZELENÉ PARADAJKY). ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nic proti romantickým filmům nemám, ale i díla tohoto žánru musí být natočeny s určitou dávkou umu. Snímek je natočen, co do kvality, na úrovni tuctových televizních účelně sladkobolných filmů, kterých můžete např. na Hallmarku vidět stovky. Navíc Christian Slater hraje v tomto filmu velmi nepřesvědčivě. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

V jednom ze svých největších hitů zpívá Alice Cooper z plna hrdla "Hey hey hey hey, hey stoopid what you tryin' to do?" - no a přesně ta samá myšlenka mi běžela hlavou, když jsem sledovala tenhle magorák. Uplně stupidní scénář plný úděsných hlášek "Nechci být nikterak úporná..." - řekne tohle moderní žena 20. století? Ještě topornější herecké výkony a naprosto otřesný dabing. Pokud někde na počátku byla myšlenka, tak skončila hodně hluboko pod kytičkama a těma kopama hnoje, co tam herci nakydali. Ne - tohle si mě opravdu nezískalo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z najhorších romantických drám, aké som kedy videl. Slater je mi vyložene nesympatický a nielen v tomto filme, Masterson by som asi nikdy baliť nechcel, no a scenár je plný romantického klišé a snaží sa zobraziť Slaterovu postavu ako človeka, ktorý v skutočnosti samozrejme neexistuje. Ak takého stretnete, môžete si spolu zaranžovať podobný pelech plný ruží, aký je to zobrazený na plagáte k filmu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama