foto

Kenneth Cranham

  • nar. 12.12.1944 (72 let)
    Dunfermline, Fife, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Filmový, televizní a divadelní herec, takový je u nás nepříliš známý Kenneth Cranham. Narodil se 12. prosince 1944 ve Skotsku Margaret McKay (Ferguson) Cranhamové a státnímu úředníkovi Ronaldu Cranhamovi. Měl vztah s britskou herečkou Charlotte Cornwell se kterou má dceru Nancy Cranham, jeho druhá dcera Kathleen Cranham pochází z jeho současného vztahu s Fionou Victory.

Mezi jeho televizní počiny patří ztvárnění Harveyho Moona v komediálním seriálu SHINE ON HARVEY MOON, či role Gnaea Pompeia Magna v historické sérii ŘÍM. Ve filmovém světě se vyskytl např. ve snímcích HELLRAISER II, kde měl roli padoušského doktora Channarda a ve filmu VALKYRIA zosobnil německého polního maršála Wilhelma Keitela. Na divadelních prknech hrál v inscenacích ENTERTAINING MR. SLONE a také ve hře AN INSPECTOR CALLS.

Michal "Lucullus" Szczotka

Herecká filmografie

Filmy

2014 Herkules: Zrození legendy
Zloba - Královna černé magie
2013 Uzavřený kruh
2012 Flying Blind
Suspension of Disbelief
2011 Night Watch (TV film)
The Cherry Orchard (divadelní záznam)
5 Days of War
2010 Vyrobeno v Dagenhamu
2009 Slečna Marplová: Kapsa plná žita (TV film)
Španělská chřipka: Zapomenutí padlí (TV film)
2008 Valkýra
2007 Jednotka příliš rychlého nasazení
2006 Dobrý ročník
Chatterley Affair, The (TV film)
Lavender List, The (TV film)
2004 Po krk v extázi
Trauma
2003 Man Dancin'
Perlivý kyanid (TV film)
Pollyanna (TV film)
2002 Dva muži šli do války
Night Flight (TV film)
2001 Dalziel a Pascoe: Nepříjemné pravdy (TV film)
NCS: Manhunt (TV film)
2000 Ancients, The (TV film)
Justice in Wonderland (TV film)
Klub sráčů
Lady Audley's Secret (TV film)
Most Fertile Man In Ireland, The
Nejlepší gangster
Vášnivá salsa
Zlaťák
1999 Drsný holky
Last Yellow, The
Murder of Stephen Lawrence, The (TV film)
The Adventures of Young Indiana Jones: Espionage Escapades
1998 Na plný plyn
Vigo
1997 Boxer
Půlnoční střelec (TV film)
1996 Deep in the Heart
Postel plná růží
Vražedná dohoda (TV film)
1994 Requiem Apache (TV film)
1993 Royal Celebration (TV film)
1992 Little Bit of Lippy, A
Tale of a Vampire
1991 Prosperovy knihy
V podezření
1989 Just Another Secret (TV film)
Pán loutek (TV film)
1988 Čokoláda
Hellraiser II: Svázaný s peklem
Stealing Heaven
1987 Making Waves
1986 Birthday Party, The (TV film)
Hra na vraždu (TV film)
1985 Heart of the High Country
Lady Windermere's Fan (TV film)
1982 Ronde, La (TV film)
1980 Kupec benátský (TV film)
'Tis Pity She's a Whore (TV film)
1978 Butterflies Don't Count (TV film)
1977 Joseph Andrews
1976 Peer Gynt
Robin a Mariana
1974 The Changeling (TV film)
1973 Achilles Heel (TV film)
1972 Bratr Slunce, sestra Luna
Chauffeur & the Lady, The (TV film)
1971 Up Pompeii
1970 All the Way Up
Zlomek strachu
1969 Eye of Heaven, The (TV film)
Gangster (TV film)
Sling Your Hook (TV film)
1968 Oliver!
Otley

TV seriály

2017 Bílá princezna (TV seriál)
Hearts and Minds (E02)
2016 Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana (TV seriál)
Hledá se dívka (E04)
Vojna a mír (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
2014 37 dní od atentátu k válce (TV seriál)
2013 In the Flesh (TV seriál)
Smrt v ráji (TV seriál)
An Unholy Death (S02E02)
2010 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Krvavé sedlo (S13E03)
2008 Tess z rodu D'Urbervillů (TV seriál)
2006 The Line of Beauty (TV seriál)
2005 Řím (TV seriál)
Ukradený orel (S01E01)
2004 Genius of Mozart, The (TV seriál)
Slečna Marplová (TV seriál)
2002 Dickens (TV seriál)
2000 Hříchy (TV seriál)
Without Motive (TV seriál)
1998 Our Mutual Friend (TV seriál)
1996 The Tenant of Wildfell Hall (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Chimera (TV seriál)
1990 El C.I.D. (TV seriál)
1989 Oranges Are Not the Only Fruit (TV seriál)
Rules of Engagement (TV seriál)
1988 The Play on One (TV seriál)
1986 Screenplay (TV seriál)
Sort of Innocence, A (TV seriál)
1985 Theatre Night (TV seriál)
1983 Reilly: Ace of Spies (TV seriál)
1982 Bell, The (TV seriál)
Shine On Harvey Moon (TV seriál)
1981 Návrat na Brideshead (TV seriál)
1980 Thérèse Raquin (TV seriál)
1979 Danger UXB (TV seriál)
1977 Holding On (TV seriál)
1967 Ways with Words (TV seriál)

Dokumentární

2014 Leviathan: The Story of Hellraiser and Hellbound: Hellraiser II
2007 Historie jídla (TV seriál)
Lusitania - vražda v Atlantiku (TV film)
Válečníci (TV seriál)
Válečníci: Napoleon Bonaparte (TV film)
2006 Hannibal: Nepřítel Říma (TV film)
2003 Zabít Hitlera (TV film)
2002 Arena: Harold Pinter (TV film)
1975 Arena (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace