Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Další pecka z období, kdy měl Nicolas větší říz, než správně vychlazený Gambrinus. Role lumpa s čírem na hlavě a dítětem v náručí mu nehorázně sekla. A pro jeho psí oči, by se člověk nechal i zavřít do basy. Dobře pobavil i modře zbarvený „Flintstone“ a krvelačný „Hunter rider“. Tohle dílko si velice ráda zopáknu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

V 80. letech před Kevinem Smithem, Frat packem a já nevím čím vším bych řekl: budiž, Raising Arizona je příjemná a úsměvná komedie na zkrácení dlouhého odpoledne, ale dnes, v rámci celé tvorby bratří Coenů se bohužel nejedná o nikterak silný kousek. Nejde o momenty slabé, jako právě o ty silné, kterých je v jinak průměrné komedii poměrně málo a co mě mrzí ještě víc, že ani z filmařského hlediska se nejedná o nic opojného... Aspoň "akčnější" scény byly zábavné, to se musí nechat, nechybělo mnoho a přemluvily by mě i k vyššímu hodnocení... PS: Nicholas Cage měl šmrnc, ale výkon Holly Hunter mi přišel dosti fádní. 6/10 ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

3.5. Tahle typická Coenovka si mě nakonec docela získala. Opět tu máme netypické a výstřední postavy (od motorkáře z pekla, kterého matka neměla ráda po duo uprchlých trestanců), opět tu máme skvělého Johna Goodmana, opět tu máme krásné, napadité a místy až poetické honičky. Opět je tu řada detailů a úsměvných nápadů, kterých si nepozorný divák často ani nevšimne, ale pokud mu neuniknou, zaručeně pobaví. Coenovi jsou zkrátka sví a tentokrát to s tou absurditou naštěstí tolik nepřehánějí. Sice první půlku tak trochu průměr a mírné zklamání, ale pro milovníky žánru "milých-zlodějíčkovských komedií" fajn zábava. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhá Coenovka už nese většinu znaků jejich tvorby,nicméně k vyššímu hodnocení bohužel nemíří díky trochu utahanější druhé polovině.Kdyby byla celá Arizona v tempu první půlky byl by to o fous lepší zážitek.Takhle je to jen jednohubka,kteoru si člověk se jmény režisérů moc spojovat nebude.Plusem každopádně tradičně (jestli se to dá říct u podobně starého filmu) ujetý Cage a hlavně Holly Hunter...60% ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Místy takový úlet, že by i David Lynch záviděl. Coenovic bratři se totiž totálně odvázali z řetězu a natočili si ohromně přepálenou šílenost plnou šíleně pitoreskních postaviček. Na druhou stranu, pokud přistoupíte na jejich hru, budete se v jejich divném white trash světě bavit. Divně, ale přesto bavit. Sometimes it's a hard world for small things. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Postava Edwiny bola napísaná špeciálne pre Holly Hunter. (m.a.t.o.)
  • Florence nie je len meno matky pätorčiat, ale aj názov mesta, ktoré sa nachádza v Arizone. (m.a.t.o.)
  • Uspávanka, ktorú Ed spieva Nathanovi Juniorovi, je "Down in the Willow Garden", pieseň o mužovi odsúdenom na trest smrti po tom, čo brutálne zavraždil svoju snúbenicu. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama