Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu, natočeném dle úspěšné divadelní hry (Pulitzerova cena), exceluje v hlavní roli James Stewart. Vystupuje zde jako Elwood P. Dowd, dobrosrdečný člověk ve středních letech, jehož nejlepším přítelem je šest stop vysoký králík Harvey, kterého vidí pouze on. Jeho sestra, které se nelíbí, že jí dělá ostudu, se rozhodne umístit ho do ústavu pro choromyslné, ale v tu chvíli začíná ohňostroj komických situací a zvratů... (Javert)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

swed 

všechny recenze uživatele

James Stewart (v poměrně netypické roli!) a jeho králík stačí k tomu, aby více jak půl století starý film dokázal stále nadchnout. Harvey je originální komedie, která těží právě z těchto dvou složek (herec + nápaditý námět). O něco hůře je na tom samotné tempo vyprávění, v němž se najde i pár zbytečně natahovaných scén (převážně v první polovině). Pozitiva naštěstí drtivě převažují, tudíž nemohu nic jiného, než tuhle "trochu jinou" komedii vřele doporučit...Občas si připadám, jako bych Harveyho sám viděl :) 8/10 ()

burina 

všechny recenze uživatele

James Stewart ako milý, prívetivý muž, ktorého sprevádza imaginárny králik. Nebolo by na tom nič zlé, keby tým neničil spoločensku reputáciu svojej drahej rodinke. Tá sa ho rozhodne strčit na psychiatriu. Nasleduje sled vtipných situácií, nedorozumení a omylov, z ktorých paradoxne hlavný hrdina vychádza ako najnormálnejší a najľudskejší. James Stewart v jednej zo svojich najlepších rolí. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh je postaven na tom, že elegánovi a sympaťákovi Jamesu Stewartovi trochu šibe a všechno dělá se svým imaginárním kámošem, králíkem Harveym. Jenže z toho postupně začalo hrabat aji mmě, protože jsem to viděl v horečce a cítil se trochu schizofrenně. Nakonec jsem byl až překvapený, jak dojemné může být shledání Elwooda s Harveym. Ale možná to bylo jen tou horečkou... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film určite nebol pre mňa. Chvíľu som sa snažil zisťovať o čom to vlastne je, ale nepodarilo sa. Je možné, že som niečo prehliadol, že nechápem žáner fantasy v spojení s komédiou, v ktorej som nenašiel situáciu na zasmiatie. V každom prípade som presvedčený, že tento film vôbec nemusel byť nakrútený. Oni by tí akademici niekoho našli, komu by prideleného Oscara dali. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mi to přišlo vleklé a i ten děj divně postupoval, jenže na druhou stranu jsem se dost dobře bavil. A to víc, než u mnoha současných komedií. Obával jsem se, že ten vtip zasazení neviditelného společníka (dejme tomu imaginárního kamaráda) do reality, kde ho vidí jen hlavní hrdina, brzo vyprchá, ale překvapivě mě to bavilo po celý film až do konce. Své kouzlo to skutečně má, James Stewart je zde skvělý, ale těch 104 minut je prostě moc a ten nápad se dal využít líp. Mé váhání nad hodnocením nakonec rozhodl ten fakt, že téma imaginárních kamarádů mě osobně celkem zajímá. Každopádně takového Harveyho by nejspíš potřebovala většina z nás. Já vím, kopíruji něco, co zde už několik uživatelů přede mnou napsalo, ale něco na tom prostě je... Ale to přirovnání k Donniemu Darkovi je mimo, i jako vtip. Slabé 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Divadelní verze Harveyho měla premiéru 1. listopadu 1944 v divadle na 48. ulici v New Yorku a hrála se celkem 1775krát. (Javert)
  • Na návrh Jamesa Stewarta (Elwood P. Dowd) zmenil režisér viaceré zábery na širšie, aby Harvey mohol byť v obraze. (shimik77)
  • Hoci je Elwood (James Stewart) vykreslený ako alkoholik, iba raz môžeme vidieť, ako si dá panáka. (shimik77)

Související novinky

Z Enterprise za piáno

Z Enterprise za piáno

02.02.2010

A z Abramsových do Spielbergových rukou. Zachary „Spock“ Quinto minulý týden vyděsil všechny trekkies prohlášením, že má pronásledování fanoušky plné zuby a několik let nechce mít se Star Trekem nic… (více)

Halo žije – u Spielberga

Halo žije – u Spielberga

10.08.2009

Kolem Stevena Spielberga je poslední dobou neobyčejně rušno. I na čsfd jste četli, že hodlá produkovat adaptaci špiónských thrillerů o Mattu Helmovi a režírovat remake komedie Harvey. Je očividné, že… (více)

Reklama

Reklama