Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu, natočeném dle úspěšné divadelní hry (Pulitzerova cena), exceluje v hlavní roli James Stewart. Vystupuje zde jako Elwood P. Dowd, dobrosrdečný člověk ve středních letech, jehož nejlepším přítelem je šest stop vysoký králík Harvey, kterého vidí pouze on. Jeho sestra, které se nelíbí, že jí dělá ostudu, se rozhodne umístit ho do ústavu pro choromyslné, ale v tu chvíli začíná ohňostroj komických situací a zvratů... (Javert)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Madison 

všechny recenze uživatele

Na dnešné pomery trošku staromódna fantasy komédia, končiaca v naivnom a zvláštnom duchu, čo mi pripadalo, akoby si tvorcovia urobili z divákov prinajmenšom posmech a podcenili ich intelekt, ktorý znesie omnoho viac, než si myslia. Áno, asi zabúdam, že ide o nenáročnú infantilnú zábavu. Harvey má pár roztomilých situácií, príjemných hercov, sladký James Stewart aspoň čiastočne vynahrádza hluché miesta v scenári a snímka občas, najmä v strede, stráca iskru a švih. Slušný nadpriemer, ktorý ma nesklamal a rozhodne ani neokúzlil. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Nejlepší popis snímku Harvey je citátem z jiného filmu - Notting Hill: "Surreálné, ale milé." A citace z Harveyho?: "V tomto světě, Elwoode, musíš být tak moudrý, anebo tak příjemný. Nuže, roky jsem byl moudrý. Doporučuji být příjemný. A můžete mne citovat." Sledování Jamese Stewarta v roli šťastného, vřelého a laskavého Elwooda, který kamarádí se všemi a hlavně s neviditelným králíkem Harveym, bylo velmi příjemným filmovým zážitkem. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VvfXvW2wsuQ P.S.: Už den mi Harvey leží v hlavě, pořád přemítám, kdo je větší blázen, zda pohodář Elwood se skřítkem - králíkem, nebo my ostatní "normální". Zvyšuji hodnocení na plnou palbu. ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

Harvey je staromódní konverzační komedie o čistém bloudovi - příběh o muži, který jako jediný vidí velkého bílého králíka, lidech kolem něj a nesnázích, do nichž se kvůli tomu králíkovi dostanou. - Ach jo... Můžete si říct, že trpím nevyléčitelnou melancholií a nostalgií, a budete mít pravdu. Tenhle příběh o bláznovi, který je mnohem rozumnější než normální lidé, mi zalezl pod prsty. James Stewart tak trochu připomíná Jirku Dušína a tak trochu Hugo Haase (Ikdyž je mnohem pohlednější). ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu příjemný film. Vyzařuje z něj tolik pozitivní energie a upřímnosti, že mi to hned zlepšilo náladu. James Stewart je naprosto fenomenální. Jeho nakrucování hlavy, když poslouchá, mimika a vůbec jeho styl mě opravdu okouzlili. Ačkoliv pozve někoho na večeři nebo dává vizitku asi stokrát, pokaždé jsem se usmál. A myslim si, že s Harveyem bych byl tak štastný. Velké díky patří Javertovi za tenhle tip.-"Would you care to come over to my house for dinner tomorrow night? I'm having a few friends in, just informally." ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten pozitivní feeling, který z filmu sálá, je tak nakažlivý, že by před ním příušnice zahanbeně sklopily uši. Největší zásluha však putuje za Jamesem Stewartem, jehož zasněný a usměvavý sympaťák je Forrestem Gumpem 50. let - škoda, že příběh už tak objevný není a posledních 20 minut se plácá na místě, aniž by nezměrný potenciál imaginárního kamaráda, jenž učí lidi vážit si života a rozeznávat důležité hodnoty, nějak zajímavě vypointoval. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Josephine Hull ztvárnila stejnou roli, jako ve filmu, již předtím v divadelní verzi Harveyho na Broadwayi. (Javert)
  • Studio Universal zaplatilo 750 000 dolarů za práva na zfilmování tohoto příběhu. (Javert)
  • Film obsadil v roce 2008 v žebříčku nejlepších fantasy Americké filmové instituce 7. místo. (TheDude)

Související novinky

Z Enterprise za piáno

Z Enterprise za piáno

02.02.2010

A z Abramsových do Spielbergových rukou. Zachary „Spock“ Quinto minulý týden vyděsil všechny trekkies prohlášením, že má pronásledování fanoušky plné zuby a několik let nechce mít se Star Trekem nic… (více)

Halo žije – u Spielberga

Halo žije – u Spielberga

10.08.2009

Kolem Stevena Spielberga je poslední dobou neobyčejně rušno. I na čsfd jste četli, že hodlá produkovat adaptaci špiónských thrillerů o Mattu Helmovi a režírovat remake komedie Harvey. Je očividné, že… (více)

Reklama

Reklama