Reklama

Reklama

Krabi

  • angličtina Crabs (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Československo, 1976, 11 min

Obsahy(1)

Jsou tyto původně biologické zbraně hromadného ničení z oceli nebo z titanu? (oficiální text distributora)

Recenze (34)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi temná animovaná groteska o tom, jak může dopadnout pokus o výrobu zbraně hromadného ničení. Nedá se jí upřít atmosféra a zajímavé výtvarné řešení, ale co boduje především a řadí toto dílko do zlatého fondu naší animované tvorby, je námět s chytrou pointou, který je převzatý ze známé sci-fi povídky, kterou jsem kdysi měl možnost si přečíst. Podobný námět zpracovává ostatně i Stanislav Lem ve svém vynikajícím románu Mír na Zemi. Snad jedinou nevýhodou je příliš malý formát. Jde zkrátka o typickou zkratku krátkých animovaných filmů. Tomuhle kousku byl slušela středometrážní délka. Celkový dojem: 95 %. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

klasika mezi českými animovanými filmy. Víc než animace upoutá vytvořená atmosféra a příběh, který má silné poselství. Rozhodně stojí za pozornost v každé době. Připomenout si ho můžete tady - http://www.youtube.com/watch?v=F4R2nHgfFts [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Psychoanimák, a to pořádný. Temný kraťas o robotických krabech, kteří sežerou všechny kovy aby se mohli duplikovat a když dojdou, žerou se navzájem... Těch 11 minut je hodně poutavých, zajímavých a k úplné spokojenosti mi chybělo málo. Zvláštní, že za Československa tu vzniklo tolik zvláštních krátkých animovaných filmů... Silné 4* ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsme se tvůrci nějak nepotkali... ani s Merglem, ani s Dněprovem. Je to škoda, protože atmosféra je nádherně tíživá, bezútěšná i bezvýchodná, očekávatelná pointa slušná, sci-fi hudba to jen podtrhuje. Tak proč to dokážu jen ocenit, ale nikoli už si to užít? Kvůli poselství, jež je však (podobně jako další pacifistické utopie) maximální klišé? Kvůli stereotypu kraťounkých deseti minut? Nevím proč. A štve mě to. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora končí otázkou, zda z oceli, nebo z titanu. Škoda že nenabízí možnost uhlíku. Atmosféra na jedničku, taktéž hudba i zpracování - s jedinou výjimkou, která se u mě u české animace objevuje docela často a to s podobou lidských aktérů, kteří jednoduše neladí se zbytkem jak kresbou, tak barvou... (I s touhle nechutně subjektivní kaňkou je to ale pořád vynikající záležitost, která si nezaslouží být zapomenuta). Taktéž škoda přespříliš krátké stopáže. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama