Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Všechny Van Dammovi filmy jsou postavené na akci. Příběh je jen taková omáčka okolo. Ani v tomto případě to není jinak. Van Damme si tentokrát vystřihl dvojroli bratrů, které od sebe oddělila smrt rodičů. Obě role se mu podařilo zvládnout velmi slušně, a to i charaktery postav. Vždycky jsem měla pro tenhle film slabost. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Klasický případ akčáckého béčka. Tohle by byl celkem slušnej film kdyby: 1) Provedení nevítězilo nad nápady. Scénář je totiž děravější než cedník, který dělá Jean-Claude ze svých protivníků to celé umocněné na druhou. Občas samo provedení předčí původní záměr o sto procent, což by na jednu stranu znamenalo nesporné plus, ale v případě toho, že nápad stojí za prd, provedení už tím prdem je. 2) Jean-Claude nebyl tak plastický. Marná snaha, jako herec se hodí opravdu jen do bum-bum tvrďáren, ale co ty růžový trencle, no to mě pleskněte. 3) Prostředí, kde se příběh odehrává stačilo na jeho obživu. Hong Kong je jistě velmi atraktivní místo, jak co se týče těsných uliček, tak zátok a krásné architektury. 4) Bolo Yeung byl ještě víc vodpornej než doposud. Tenhle asiat má ksicht, ze kterého běhá mráz po zádech a rozhodně bych ho nechtěl potkat v temný uličce. 5) Příběh obsahoval více reality a méně přiblblých úleťáren. Zkropit totiž desítky Číňanů ze dvou pistolek a jen jednou si nabít, to chce opravdu kouzelný nábojníky. Dvě hvězdičky v béčkařském pohledu a za sentiment, když tohle byly filmy mého "akčního" juniorského věku. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že Van Damme je béčkař, to ovšem neznamená, že se u jeho filmů nemůžeme příjemně bavit. Filmy jako "Krvavý sport", "Kickboxer" anebo hodně solidní "Živý terč" rozhodně nedělají akčnímu žánru ostudu, "Dvojitý zásah" je bohužel jiný případ. Jednoduše řečeno: je to nuda. Příběh plný logických děr nikam nevede, Jean-Claude a spol. jen čekají až si je akce sama najde. Na filmu se navíc podepsal zub času a to je asi tak jediné konstatování, které si po jeho skončení odnesete (pokud ovšem dříve neusnete). 4/10 ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Jako jo, dá se. Film je dějově slušně rozehraný a dohraný. Problém je ve středových pasážích. Jednak je tu přítomné výrazné hluché místo na ostrově. A pak se tu najde několik akčních scén, které nejsou moc zábavné - spíše pomalé a toporné ( zejména přestřelky). Van Dammovo herectví je v rámci možností dostačující. Svým způsobem musím před ním smeknout, protože v kontextu akčního filmu a hereckého umu představitelů akčních figur jde o akt dosti ojedinělý. Postavy vytěžily jeho tehdejší herecké schopnosti na maximum. Byť jsou oba bratři typově odstíněni docela tupým způsobem, Van Dammovi se daří vytvořit dvě odlišné, plnokrevné figury. Lepší je jednoznačně v poloze Alex. Zajímavé je, že v momentech, kde se Lettich snaží Van Dammovu dvojpřítomnost - nepřítomnost ochcat střihem, funguje to lépe, než v místech, kde jsou obě postavy ostentativně trikově nacpané do jednoho záběru. Tyto momenty mají spíše tendenci na sebe nevhodně upozorňovat a atrakčně zcizovat ve smyslu "koukněte se, on je tam dvakrát"....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/dvakrat-sheldon-lettich-dvojity-zasah.html ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme a jeho další solidní nářez. Tentokrát si ho užijeme rovnou „dvakrát“. Když byli ještě v peřině, zabili jim rodiče a rozdělili je. Chad a Alex se však po letech opět potkávají a nadešel čas na jejich krevní mstu. Každý z nich je však jiný a to nejen povahou…Já si tento filmeček nesčetněkrát jako teenager pouštěl na VHSce. Samozřejmě že hlavně kvůli slušným soubojům, ale hlavně i kvůli pohledné Alonně Shaw. „Měkčí“ verze Van Damma v hedvábných slipech mi sice místy lezla neskutečně na nervy, ale jeho drsnější dvojče – to už byla jiná kávička. Navíc zde nechyběla ani držka Bolo Yeunga. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)
  • Ve filmu si zahrála svou první zápornou roli šestinásobná Ms. Olympia v kulturistice Cory Everson. (JARDAHONDA)
  • Van Damme, jehož honorář za film činil 600 000 amerických dolarů, byl za svou dvojroli nominován v soutěži MTV Movie Awards v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Reklama

Reklama