Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když byli ještě kojenci, byli jejich rodiče brutálně zavražděni a Alex a Chad byli rozděleni. Každý vyrůstal v jiném prostředí na jiném konci světa. Po pětadvaceti letech je ale čas, aby se opět dali dohromady, a našli vrahy svých rodičů a pomstili je. Jenže to nebudou mít moc jednoduché, šéf mafie Zhang má spoustu nahraditelných vojáků, a nedá se jen tak lehce... Tak tohle byl film, na který se před necelými dvaceti lety chodilo do kina. V dnešní době by po něm nikdo dvakrát neštěkl (natož aby šel do kina), ale tenkrát to byla opravdová pecka. Vzpomínám si, jak si malí cigoši kupovali lístky do prvních řad, a po vzoru Van Damma před sedadly trénovali karate.. Ale zpět k filmu, Van Damme rozhodně patří k hercům, kteří hráli nejvíce dvojrolí ve svém hereckém životě. Dvojitý zásah je právě jedním z nich, a rozhodně lze Van Damma pochválit, že každá z jeho rolí byla úplně jiná (ulicí vychovaný Alex a trochu zženštilý Chad). Jinak ale film nepřináší nic moc objevného, a jak to dopadne je také jasné už od prvních minut. Dvě hvězdičky, spíš ze sentimentu ... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po takmer pätnástich rokoch som si Double Impact zopakoval, náhoda vďaka TV. Ako chlapec som žasol nad tým, ako dokázali tvorcovia do jedného obrazu nakopírovať Van Damma, keďže bolo očividné, že nejde o dvojníka. Teraz som sa nad tým akurát tak pousmial. Všetky tie prelepené scénky a ukrývanie dvojníka ktorému bolo vidieť iba chrbát a hlavu zozadu, mi teraz bili do očí. Dobre, že som z nich nemal monokel. No, ide stále o poctivé early 90´s akčné béčko, ktoré je svojim spôsobom zábavné. Van Damme je vo svojej forme, záporák ozrutný Bolo Yeung tiež "válí" nič viac ani netreba. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Perfektní film a budu se ho zastávat viděl jsem několikrát a má své místo ve sbírce. Dvoje role Van Damme je skvělá jeden hodný a jeden zlý a dobrodružství nejenom o návratu bratrů ale hlavně o pomstě, solidní kočka v doprovodu je skvělá, prostředí výborné hudba ujde, ale nejvíc mám rád akčně smutnou úvodní chvíli protože tam je kdo karate okaty frajer který je dost známi. Srdcovka které k dokonalosti chyběla fakt jenom kapička. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Prvy zo Jean Claudovych "klonovych" uloh. Ukladna vrazda rodicov,zjazveny Bolo Yeung, dvakrat Jean Claude Van Damme a mlatenica moze zacat :) Len ten Jean Claude ako Alex je nasmiech, ruzove sortky,pritepleny hlas s belgickym akcentom,uplna parada...Samozrejme ten hlas si clovek uzije len v orgininaly. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po vlně buddy movies v osmdesátkách si na začátku devadesátek natočil jednu i van Damme - sám se sebou. Zatímco jeho karate a kickboxerské bijáky mě nebavily, tohle už bylo podle mého gusta. Zábavný námět s dvojčaty, kdy si dal van Damme přesvědčivě hlavně drsňáka Alexe, vyvážený mix karate, střelby a výbuchů jištěný solidním rozpočtem (16 milionů, předchozí van Dammeho Leon jen 6), nadsázka a dobrý záporák v podání Bolo Yeunga. Najdeme tu van Dammovu historicky první milostnou scénu, pojatou docela originálně jako opileckou představu v záchvatu žárlivosti (i když mě osobně mnohem víc zaujala osobní prohlídka Alonny Shaw sexy zabijačkou Karou) a JCVD si to tu poprvé rozdal se ženou i v boji a samozřejmě se porval i sám se sebou! Takže slušné akční béčko, kterým se van Damme odstřihnul od bezduchých mlátiček ke koukatelným filmům (a zajímavým režisérům) jako Univerzální voják nebo Živý terč. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Bolo Yeung bol do úlohy Moona obsadený na žiadosť J.-C. Van Damma, pretože počas natáčania Krvavého športu (1988) sa medzi nimi vytvorilo veľké priateľstvo. (m.a.t.o.)
  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)
  • Van Damme, jehož honorář za film činil 600 000 amerických dolarů, byl za svou dvojroli nominován v soutěži MTV Movie Awards v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Reklama

Reklama