Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

swed 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že Van Damme je béčkař, to ovšem neznamená, že se u jeho filmů nemůžeme příjemně bavit. Filmy jako "Krvavý sport", "Kickboxer" anebo hodně solidní "Živý terč" rozhodně nedělají akčnímu žánru ostudu, "Dvojitý zásah" je bohužel jiný případ. Jednoduše řečeno: je to nuda. Příběh plný logických děr nikam nevede, Jean-Claude a spol. jen čekají až si je akce sama najde. Na filmu se navíc podepsal zub času a to je asi tak jediné konstatování, které si po jeho skončení odnesete (pokud ovšem dříve neusnete). 4/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z naprosto nejlepších snímku tohoto nabušeného Belgičana, který byl v devadesátých letech ve vrcholné formě a v tomto filmu to ukázal nejlépe. Obě dvojčata jsou v jeho podání typickými jeho hrdiny - buď nebezpečný drsňák nebo pohodový šoumen, oba ale umí výtečně rotačky, kopy a boj zblízka. V tomto příběhu si navíc dobře zastřílel a zřejmě zázračně osvícený béčkař Sheldon Lettich dostal z Van Damma neuvěřitelnou akční průtrž. Jedno z nejlepších akčních béček, jaké kdy vzniklo, jeden z Van Dammových a Lettichových klenotů. Hudba: Arthur Kempel ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

"Hele, seber si svoje módní hadry a hedvábný slipy a vrať se do Disneylandu!" Věřte nebo ne, ale byly doby, kdy v akčních scénách bylo opravdu něco vidět, střihač nejel na speedu a zpomalovačky vypadaly skutečně cool. Žádný dráty, za to oku extrémně lahodící choreografie plná potu a krve. Na to, kolik je tu rádoby expertů na oldschoolovou akci, je ale trochu podivné, s jakou všeobecnou oblibou se tu do téhle klasiky kope (inu, stádečku zvonečky, čest výjimkám!). Příběh není o nic řidší než v případě uctívaných Expendables, má to spád, hromadu luxusních hlášek, záporáky jak ze slabikáře a mraky školených komparzistů na odstřel. Možná ze mě mluví jen infantilní duše milovníka full-contactu, ale tahle prostá, leč značně výbušná symbióza USA/Hong-Kong vážně nedopadla vůbec špatně. A Van Damme se s tím vším (a vlastně taky sám se sebou) popral skvěle. A teď mě kamenujte dle libosti. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Posranej Chad" V režiserské tvorbě S.Letticha patří Double Impact a Mistr neznámého boje k tomu vůbec nejlepšímu, co kdy natočil!! "Dvojitý" JCVD jednou v hedvábných slipech, podruhé v drsňáckém balóňáku?? Proč ne? Van Damme zde dokazuje, že zahrát i dvě protichůdné role "najednou" jde! Je mu věřit každé slovo včetně otoček, loktů, hlaviček a dalších kopanců. Naprosto skvělá kamera a choreografie akčních momentů včetně zpomalených záběrů na detail a vůbec nejlepší záporák všech Van Dammovek Bolo Yeung, kterému uškodil fakt, že při natáčení jeho závěrečné scény s JCVD to chtěl mít Sheldon Lettich rychle za sebou! PS: Vůbec nejlepší dabing v podání Jirky Pomejeho ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po takmer pätnástich rokoch som si Double Impact zopakoval, náhoda vďaka TV. Ako chlapec som žasol nad tým, ako dokázali tvorcovia do jedného obrazu nakopírovať Van Damma, keďže bolo očividné, že nejde o dvojníka. Teraz som sa nad tým akurát tak pousmial. Všetky tie prelepené scénky a ukrývanie dvojníka ktorému bolo vidieť iba chrbát a hlavu zozadu, mi teraz bili do očí. Dobre, že som z nich nemal monokel. No, ide stále o poctivé early 90´s akčné béčko, ktoré je svojim spôsobom zábavné. Van Damme je vo svojej forme, záporák ozrutný Bolo Yeung tiež "válí" nič viac ani netreba. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Van Damme, jehož honorář za film činil 600 000 amerických dolarů, byl za svou dvojroli nominován v soutěži MTV Movie Awards v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno