Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žhavý písek, tvrdý dril a smrt na každém kroku, takový je život Cizinecké legie pod žhavým Africkým sluncem. Hlavní postavou příběhu zasazeného do dvacátých let dvacátého století je lehkomyslný francouzský boxer a flamendr Alain Lefevre, který udělá tu chybu, že se zaplete s milenkou nechvalně známého mafiánského bosse. Na útěku před jeho zabijáky se rozhodne ukrýt osvědčeným způsobem a nechá se naverbovat k francouzské cizinecké legii, která ho pošle k pluku do severní Afriky, kde se stává spolubojovníkem pestré směsi mužů všech možných ras, vyznání i příčin, které je přivedly do řad legie. Tady se mladý muž musí utkat nejen s brutálním psychopatickým velitelem, tradičně tvrdým a krutým výcvikem, ale také s jednotkami krvelačných partyzánů a dokonce i s najatým zabijákem, který ho přijede zabít poté, co francouzský mafián zjistí, kam zmizel. Všechny rozpory mezi muži jednotky, všechny jejich osobní potíže a pocity se ovšem stávají bezvýznamnými v okamžiku, kdy je pevnost napadena Araby odhodlanými ke všemu. Zdá se, že tentokrát ani kulomety zasypávající nepřítele deštěm kulek nepomohou. A tak nezbývá než doufat, že Alain přežije a vrátí se do Paříže, aby mohl očistit své jméno pošpiněné falešným obviněním a také získat ruku ženy, kterou stále miluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (142)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Van Damme ukázal, že umí i něco jinýho, než jenom kopy z otočky. Tohle byl asi jeho nejlepší hereckej výkon, co jsem viděl. Film je sice trochu předvídatelnej a nějaký to klišé se tam najde, ale neni špatnej. Ve druhý půlce jsou pak docela povedený akční scény a skoro jsem uvažoval i o 4 hvězdách. Bohužel konec mi přišel tak trochu z kategorie deus ex machina. spoiler: Van Damme přežije jako poslední z legionářů a ten hlavní terorista Zarkáví mu řekne něco jako: "Seš fakt hrdina, pyčo. To je u nás známka punku, takže tě necháme žít." ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů od JCV. Film je v jeho tvorbě docela nadprůměrný, má dobré herecké výkony, celkem slušný rozpočet a hlavně dobrý příběh. Pokud tohle měla být jeho vstupenka mezi elitu, tak to chtělo ještě více nadání režiséra/scenáristy ale potenciál to má. Já se u filmu nenudil a docela se divím tak špatnému hodnocení, otázkou je zda všichni tento film viděly. S klidným svědomím dávám 3 hvězdy. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Co Vám vadí? Jasně, scény, kdy Van Damme přenese přes půl pouště kamaráda na zádech po finále, kdy dostane od nepřítele milost, jsou trochu dost přitažený za vlasy, ale jinak jsem byl překvapený, jak mě film bavil. Je to zase něco jinýho, Van Damme se pokouší hrát a celkem se trefil, ostatní herci jsou taky solidní, přestřelky a válka s Araby sice ryze devadesátková, ale ve druhé polovině je to jedna velká řežba, která je vlastně fajn. Legionář je Van Dammův pokus o herectví a film mimo jeho klasické koleje a celkem se mu to povedlo. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Filmy s JCVDem jsou skutečně jako na vlnách. Jednou dole, jednou zase nahoře. Ale u tohohle filmu upřímně nechápu zdejší hodnocení, protože právě Legionář patří k těm jeho lepším kouskům. Mě zde nechybělo naprosto nic. Dočkal jsem se filmu, kde nechybí akce, napětí, přátelské vztahy mezi legionáři, pár solidních přestřelek, obrana pevnosti proti nájezdům Arabů za známého pokřiku Allah akhbar a samozřejmě nakonec parádní závěr, který mě docela vzal. 80% ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto famózní akce, kdy na obou stranách padnou desítky (na straně arabů možná stovky) mrtvých a JCVD vystřelí z pušky tak 7-8 krát a z toho jednou na vlastního spolubojovníka :D Ve filmu není vůbec podstatné proč, kde, kdy, ale důležité je JAK! A jak se režisér vypořádal s bojovými scénami, se mi moc líbilo :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Legionári používajú pušky Lebel 1886, ktoré boli štandardnou zbraňou francúzskej armády počas prvej svetovej vojny. (Jello Biafra)
  • Původně měl snímek zamířit do kin, nakonec šel však pouze do videodistribuce. (korbitch22)
  • Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) při focení do novin střílí z kulometu M1914 Hotchkiss. V boji potom ovšem legionáři používají kulomet Lewis gun v ráži .303 British. (HectorHagman)

Reklama

Reklama