Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žhavý písek, tvrdý dril a smrt na každém kroku, takový je život Cizinecké legie pod žhavým Africkým sluncem. Hlavní postavou příběhu zasazeného do dvacátých let dvacátého století je lehkomyslný francouzský boxer a flamendr Alain Lefevre, který udělá tu chybu, že se zaplete s milenkou nechvalně známého mafiánského bosse. Na útěku před jeho zabijáky se rozhodne ukrýt osvědčeným způsobem a nechá se naverbovat k francouzské cizinecké legii, která ho pošle k pluku do severní Afriky, kde se stává spolubojovníkem pestré směsi mužů všech možných ras, vyznání i příčin, které je přivedly do řad legie. Tady se mladý muž musí utkat nejen s brutálním psychopatickým velitelem, tradičně tvrdým a krutým výcvikem, ale také s jednotkami krvelačných partyzánů a dokonce i s najatým zabijákem, který ho přijede zabít poté, co francouzský mafián zjistí, kam zmizel. Všechny rozpory mezi muži jednotky, všechny jejich osobní potíže a pocity se ovšem stávají bezvýznamnými v okamžiku, kdy je pevnost napadena Araby odhodlanými ke všemu. Zdá se, že tentokrát ani kulomety zasypávající nepřítele deštěm kulek nepomohou. A tak nezbývá než doufat, že Alain přežije a vrátí se do Paříže, aby mohl očistit své jméno pošpiněné falešným obviněním a také získat ruku ženy, kterou stále miluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

MacDonald sa tým púštnym arabom skrátka rozumie a ako tomu bolo pri treťom Rambovi aj tu ich vykresľuje ako nezničiteľnú armádu psov, čo si budú strážiť svoje teritórium do posledného muža. A je im maximálny šumák či majú Rusi, Amíci alebo v tomto prípade Francúzi na to iný názor. Film sa odohráva medzi vojnami a masíruje chlapskú dušičku rečami, na ktoré počuje iba ona. Prepiera sa tu ušľachtilosť, česť, priateľstvo a v neposlednom rade láska (k ženám). Drobné konflikty ako zrada, chamtivosť, skazený charakter už akosi patria k tomu. Akcie dostatok, v druhej polke vlastne nonstop jazda. Hudba, herci, spracovanie v rámci škatuľky fajn, veď zas rozpočet nepatril k najmenším, ale mám pocit, že sa režisér za celú tú dekádu nikam neposunul. Tak či onak bol tretí Rambo o hviezdu lepší. ()

Luciaaas2 

všechny recenze uživatele

Tento Van Dammův herecký pokus o vážnější herectví respektuju a sem rád, že se o něco takového pokusil. Sice mu roli moc nevěříte, ale určitých momentech je přesvědčivý. Myslím si, že na stará kolena by mu slušela nějaká na vážnější charakterová role. Nemůže do nekonečna kopat a zápasit v arénach. Legionář byl milý pokus se dostat k vážnějším rolim a myslím, že nezklamal, jen tak dál.... ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Filmy s JCVDem jsou skutečně jako na vlnách. Jednou dole, jednou zase nahoře. Ale u tohohle filmu upřímně nechápu zdejší hodnocení, protože právě Legionář patří k těm jeho lepším kouskům. Mě zde nechybělo naprosto nic. Dočkal jsem se filmu, kde nechybí akce, napětí, přátelské vztahy mezi legionáři, pár solidních přestřelek, obrana pevnosti proti nájezdům Arabů za známého pokřiku Allah akhbar a samozřejmě nakonec parádní závěr, který mě docela vzal. 80% ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jean Claude Van Damme ve své nejexotičtější roli. Toto je tak trochu jiná vandammovka, než většina jeho ostatních filmů, protože příběh je celkem dobře vymodelovaný, což se u jeho filmů nestává často. V roli legionáře Alaina Lefevreho bojuje nejen na vyprahlých pláních pouště, ale i s jeho nepřáteli v podobě mafie. Můj názor je takový, že Legionář je rozhodně jeden z těch lepších Van Dammových filmů. častečně za to může příjemné prostředí pouště a také fakt, že jeho filmy nejsou jen o kopancích. Bitvy o pevnost jsou překvapivě velmi slušné, vše pak doplňuje příjemná hudba. Pro mě 65%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(56%) LEGIONÁŘ je film, který mi dlouhou dobu unikal. Kdysi jsem alespoň jeho část tak nějak snad viděl, ale přesto jsem si to po letech pustil a nakonec konstatuji, že není moc o co stát. A to mi ani moc nepřekáží, že to není typická Van Dammovka z 90. let. Rozhodně zde není moc co kritizovat, jednou se to v pohodě dá vidět. U mě bylo problémem, že mi nesedla Van Dammova postava – bylo mi ukradené jaký byl jeho osud atd. Úvodní 20 minutovka byla o ničem – nic mě v té sekvenci nezaujalo. Ani postavy mě zde moc nebavily, tedy až ke konci jsem si k některým nějaký ten vztah utvořil. Docela mě bavila ta prostřední část, kdy probíhá výcvik legionářů v drsným prostředí. Akční finále bylo docela dobře natočené a mělo ke konci i pár zdařile natočených výbuchů, jenže tak jako tak jsem se nudil a s ohledem na to jak mi byl u vánku hlavní hrdina, tak mi bylo jedno, jak to celé skončí. Své klady to opravdu mělo výhradně v tom prostředí a drsném výcviku – to vše bylo reálné včetně skvělého Stevena Berkoffa, který psychopatického velitele zahrál na výbornou, stejně tak jako zahrál záporáka v druhém Rambovi. Potěší i solidní hudba. Bitky tu máme, co se týče Van Damma asi jen dvě. Úvodní fraška v boxu, která mě nebavila a pak jedna mezi ostatní legionáře. Fajn, nebudu kritizovat absenci bojového umění Jeana. Zde se moc nehodil, byl netečný a nezajímavý. Dodívat se to dalo, znám horší filmy, ale už nikdy více. Režisér tohoto snímku natočil jedině skvělého Ramba 3, víc nedokázal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) při focení do novin střílí z kulometu M1914 Hotchkiss. V boji potom ovšem legionáři používají kulomet Lewis gun v ráži .303 British. (HectorHagman)
  • Na konci 63. minúty sa Alain Lefevre (Jean Claude Van Damme) zoznamuje s dvoma legionármi, pričom pri zábere od chrbta má jeden z nich v ústach cigaretu a v pravej ruke drží zápalku, ale v zábere spredu už v pravej ruke drží cigaretu. (ČSFD)
  • Legionári používajú pušky Lebel 1886, ktoré boli štandardnou zbraňou francúzskej armády počas prvej svetovej vojny. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama