Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (229)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo nějakých 10-12, tak jsem koukal jen na Van Damma a podobný - dneska - nesmysly. Neuznával jsem nic jiného. Mám doma dokonce nahrané všechny jeho filmy (do Double Teamu). Teď se za to docela stydím. Ale když se chci zasmát, efekt to má stejný jako dobrá komedie. Tohle je asi jeho nejsentimentálnější film - dřív jsem u něho často brečel. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, jeden z nejlepších Van Dammových filmů, motivační i emocionální scény. Je to určitě hodně ovlivněné mým dětstvím. JCVD patřil od mala k mým největším borcům. A když malá Nicole na pirátské VHSce zavolala onkel Leon po tom co vyběhl v závěrečné scéně za horizontem, k tomu ta hudba, no.... To je na kapesník :-) Van Damme ukazuje že umí nejen kopat a boxovat do vajec, ale i hrát. jasných 100% ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Výborný film JCVDho a také film mého mládí. Pouliční rvačky, skvělé arénové zápasy, k tomu dobrá hudba a JCVD má zde srdce na správném místě a k tomu bojuje jako lev, aby zachránil svou rodinu. No prostě má "lví srdce". Z nostalgie jednoduše nemůžu dát horší hodnocení a ikdybych film v dětství neviděl, jistě by si minimálně tři hvězdy zasloužil. 80% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film prostě jen koukatelný pokud čekáte na ty souboje. Nic jiného. Lví srdce je totiž první a jediný film co jsem viděl ve dvou verzích. V každé z nich vystupuje Cynthia (Deborah Rennard - nevím proč není na seznamu) charakterově malinko jinak. V jedné je mrcha od začátku... v druhé se z ní mrcha teprve vyklube potom co je postelově odmítnuta). Vážně zajímavé :). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme ve své životní formě. V jeho případě nešlo ani tak o herecké schopnosti, ale o vypracované svaly, které rád ukazoval obnažené v tílku, ačkoliv to z dnešního pohledu působí úsměvně. Scénář asi moc velkou práci nedal a jeho kamarád Sheldon Lettich točil vždycky hodně béčkovým stylem, ale dostatečným pro prezentaci belgického bijce. Přes dobře zvládnutou choreografii soubojů se na mě z filmu nepřeneslo absolutně nic. Nejenže nemusím slabomyslné příběhy o chlapíkovi, co všechny porazí, nemám v oblibě ani kopy, a to se Van Damme zatraceně snažil, ale film mně jako celek přišel tak neuvěřitelně dementní, a přitom všem, ještě i nudný. Nemám dohromady nic, co bych z filmu vyzdvihl. A ani těch soubojů nebylo tolik, aby se to odrazilo na výsledném hodnocení. Velmi známý Van Dammeho film postrádá jakoukoliv kvalitu a neobstojí ani jako kvalitní akční béčko. Tady to zachránil jen dabing Jirky Pomeje a Van Dammeho muskulatura a obdivuhodná fyzička. 40% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Michel Qissi, jenž se ve snímku objevil v roli legionáře Mustafy, který pronásledoval Léona Gaultiera (Jean-Claude Van Damme), je Van Dammovým přítelem z dětství, se kterým se na začátku své kariéry vydal za oceán. Jeho bratr Abdel pak ztvárnil Attilu, soupeře ze závěrečné scény. (Eldrick)
  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama