Reklama

Reklama

Zloději myslí

  • USA The Mind Snatchers (více)

Obsahy(1)

Geniální Christopher Walken v jedné ze svých prvních filmových rolí. James Reese (CHRISTOPHER WALKEN), toho času sloužící v armádě, odmítne uposlechnout vojenskou policii a pustí se s ní do křížku. Při potyčce je zraněn a se zlomenou rukou převezen do nemocnice, která se od jiných, podobných zařízení v lecčem liší. Jsou zde pouzí tři pacienti, kterým se věnuje špičkový tým vědců vedený německým lékařem. Místo klasického léčení jsou však na hospitalizovaných vojácích prováděny nelidské experimenty s jejich mozky, jejichž účelem je potlačit vztek a napětí. James se však odmítá podřídit rozkazům a rozhodne se proti plánům velení bojovat… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

obitus 

všechny recenze uživatele

Mladý voják se po potyčce s vojenskou policií ocitá v nemocnici, která je trochu divná. Jen hrstka pacientů, zato nějaká ta zvláštní zařízení, pokusné opice a dráty do hlavy. Více drama než scifi horror, ale poměrně zajímavé, hlavně díky začínajícímu Christopheru Walkenovi v hlavní roli. Už coby mladíček měl ten svůj nepříjemnej pohled. Zápletka je trochu plytká a tak se příběh místy vleče, ale některé scény, včetně závěru jsou poměrně interesantně natočené, čemuž pomáhá i zajímavý hudební podkres. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Člověk má občas radost že objeví "nové" staré sci-fi, ale většinou to za moc nestojí. Třeba Happiness Cage. Jeden nesympatický voják se dostává do nemocnice, aniž by věděl proč, potkává zde druhého nesympatického vojáka a prakticky celou hodinu jenom žvaní. Cox nikdy nebyl výborný herec, Walken je tu moc mladý (ale chvílemi dobrý) a oba nemají co hrát. Až ve finále se rozjede nějaký děj (SPOILER - stimalace center rozkoše v mozku), nicméně s očekávaným průběhem a vyústěním a myšlenkou komplet vykradenou z Mechanického pomeranče. Zkrátka nuda. . ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

James Reese je arogantní hajzlík a násilník, který si s respektováním druhých nedělá žádné problémy a s úctou k ostatním taky zachází po svém. Tak co s ním? Zavřeme ho do speciálního zařízení, které připomíná obyčejnou nemocnici. Pak se ukáže, že je to experimentální zařízení, kde se zkoumá jak lze potlačit násilí a vztek. Ano, je pravda, že se film místy vleče a postrádá jakékoliv napětí, ale je to jen záměr filmových tvůrců, kteří si s námi chtěli zahrát známou psychologickou hru. Pokud chcete vidět herecké začátky Christophera Walkena, tak vám film můžu doporučit. Ten jeho upřený pohled mu zůstal i dnes. On je tahounem celého filmu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to nakonec bylo docela zajímavé, i když jsem od toho čekal úplně, ale opravdu úplně něco jiného. Naštěstí za to mladičký Walken zatáhl, ten jeho věčně se tlemící kolega taky a vznikl z toho zajímavý a podivínský dramatický thriller, který, a možná je to dobře, tu roušku moc nepoodhrne. Za ty opice bych jim nakopal prdele. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Zápletka ako poďme j*bať, hodinu sa nič nedeje a od hororu to má na hony ďaleko. Celý film tak sa svojich pleciach nesie mladý rebel bez príčiny Christopher Walken, toho času celkom fešák, hoci keď hrá naštvaného, ide z neho strach. Bezútešné prostredie vojenskej nemocnice by bolo celkom fajn, ale dej sa tak neuveriteľne vlečie, že všetky superlatívy by boli klamné. Čisto nostalgická záležitosť. ()

Reklama

Reklama