Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak tohle tady někdo může poměřovat s Ryanem? Zajímavý začátek a trochu napínavý konec (ale trochu mi připadalo že film brakuje Hlídku v Ardenách) i když popisovaná událost se skutečně stala! Bohužel prostředek filmu rychle spadl do nudy . Vizuál zajímavý, ale herci rozhodně ne. Chvílemi mi to připadalo až amatérské a smrdělo to dolarem. Mé slabé ohodnocení není to o tom, že snímek byl málo krvavý jak někdo tady píše.... O tom to není. Od válečných snímků - třeba jen psychologických či komorně laděnýcmch přeci jen očekávám něco jiného. Rozhodně ne to, že to dokoukám jen ze zvědavosti co bude na konci a s pocitem, že už jsem tomu věnoval 45 min času, tak to dojedu......Co musím vyzdvihnout je, že si tvůrci dali práci s reáliemi. Uniformy sedí, technika také. Jeepy mají dokonce sekačky na dráty atd... Slušné dvě hvězdy. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Snímeček, který se svezl na trendu válečných filmů ve stylu Zachraňte vojína Ryana a Bratrstvo neohrožených. Potíž je ovšem v tom, že každá samostatná epizoda Bratrstva je ve výsledku kvalitativně i myšlenkově úplně někde jinde. Představitelům téhle putující partičky se ani nedaří upoutat pozornost natolik, aby k nim divák dostatečně přilnul a v jejich těžkých válečných trampotách za nepřátelskou linií soucítil. Nostalgické dialogy, které mezi sebou ve volnějších momentech vedou, a ve kterých vzpomínají na svou domovinu, působí notně křečovitě a nuceně. Bohužel, režisér se zřejmě snažil i o jakýsi duchovní přesah, který se pokouší uplatnit v osobě nábožensky založeného vojáka Deaca. Když se tedy postavy odhodlají k hlubokým rozhovorům o Bohu a jejich kázání podbarvuje protivná militaristická hudba televizního charakteru, toužebně očekáváte německou ofenzívu. Filmu se nevyhla ani sprška logických lapsů a víceméně úsměvných náhod, které vzhledem k vysoce průměrnému profilu celého snímku beru jako vítané zpestření a důvod k pousmání. Kdyby tedy nebylo zbytečně patriotistické a rádoby duchovní tendence a místo toho se tvůrci snažili pojmout donekonečna omýlané téma Druhé větové války jiným způsobem, či se jen pokusili o nepatrné posunutí žánrových hranic, dopadl by výsledek nepochybně lépe. A přitom začátek vypadal tak slibně. Schade. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J Bateman a Bart Hendrickson: 1. Saints and Soldiers ,2. Opening Titles ,3. Aftermath ,4. Robbing the Dead ,5. Life after Death ,6. Mission to Manhay ,7. Deacon's Prayer ,8. Traveling by Moonlight ,9. The Blizzard ,10. Deacon's Ghosts ,11. Vilia (Composed by Franz Lehar - Performed by JoAnn Ottley) ,12. Redemption ,13. Time is Ticking ,14. The Rescue ,15. I Never Miss ,16. This is Your Card ,17. The Chruch ,18. The Angel ,19. Win the War and Go Home ,20. One Last Cigarette ,21. Into the Belly of the Beast ,22. Battle at the Front Lines ,23. Going Home ,24. Gould Says Goodbye to a Friend ,25. End Titles (Saints and Soldiers) , ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sice viditelně nízkorozpočtový, ale rozhodně ne špatný válečný snímek. V tomto případě se jedná spíše o komorní psychologické drama několika vojáků uvězněných v týlu nacistického šmejdu. Za téma rozhodně palec nahoru (přeci jen klasických válečných filmů jsou hromady), protože jsem to vyloženě prožíval s nimi a díky pro mě neznámým hercům film působil až nečekaně věrohodně. K tomu velmi vkusná a atmosféru budující hudba mixující všemožné motivy z různých válečných filmů či pc her. Nízký rozpočet dle mého názoru pomohl i k reálnosti filmu, protože paradoxně tak působí mnohem věrohodněji, než kdyby to byla AAA řežba plná bombastických vizuálních efektů. A díky povedeným hereckým nemám prakticky co vytknout. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný válečný film, který se skutečně snažil (nejen) dle mého názoru hlavně svést na úspěšné vlně svých slavnějších předchůdců. Menší rozpočet je tu neskutečně znát, atmosféra doslova trpí místy až nezáživným tempem a hlavně scénárista neměl zřejmě svůj den, nebo mu chyběla tvůrčí kreativita. Nelogických kopanců tu bylo víc než dost, ale asi nejvíc mě trápila absence většího počtu opravdu nervy drásajících pasáží. Tohle je snad první film podobného ražení, kde mi nebyla ani jedna postava sympatická natolik, že bych jí fandil a chtěl, aby přežila. Teprve s koncem příběhu se dostavila i chvilka napětí, jestli se česká distribuce zase nesekla s názvem filmu. Byla obrovská škoda, že si trochu nepohráli s onou mysteriózní vložkou – mohla to být hned lepší podívaná. Takže podívat se na to určitě dá, ale žádná velká sláva to rozhodně nebyla.50% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Postava Gordona Gundersona, kterou ztvárnil Peter Holden, je pojmenovaná po jeho dědečkovi, vojenském veteránovi, který bojoval ve 2. světové válce v bitvě o Bulge. (ČSFD)
  • Oberon (Kirby Heyborne) kouří cigarety Lucky Strike. Všimněte si, že na krabičce je červený kruh s bílým pozadím. Je to správně. Během války byl červený kruh opravdu na bílém pozadí. Na začátku filmu ale seberou němečtí vojáci Gordonovi (Peter Holden) krabičku Lucky Strike, kde je červený kruh na zeleném pozadí. To se přestalo vyrábět už v roce 1942. (Gordy34)
  • Na začátku filmu je možné si všimnout, že jeden německý voják má útočnou pušku Stg44. (Gordy34)

Reklama

Reklama