Reklama

Reklama

Metallica: Some kind of monster

  • USA Metallica: Some Kind of Monster

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek METALLICA: Some Kind of Monster přináší fascinující a opravdový pohled na životy členů nejslavnější heavy metalové kapely v hudební historii. Kapely, která po dvaceti letech své existence čelí obrovským osobním a profesionálním výzvám v průběhu natáčení jejich, po pěti letech, nejnovějšího alba St. Anger. Vztahy mezi členy kapely byly poslední dobou dost chatrné. A protože Metallica po několik let nekoncertovala a ani nevydala žádné album, měli hudební odborníci a hlavně fanoušci obavy o její budoucnost. Dokument, který se natáčel dva roky zachycuje s důvěrnou známostí jednotlivé členy skupiny, jejich vnitřní démony a vzájemné vztahy, ale také snahu o sladění osobních životů s požadavky neustále se měnícího hudebního průmyslu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Marys 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to ako trochu zvláštny druh reality šou a mám z toho celého trochu zmiešané pocity. Nový album od Metallicy som vnímal, no ako štrnásťročný fagan som ju ani moc nepočúval, ani mi príliš neprirástol tento nový zvuk k srdcu. Teraz s odstupom času si vravím, že to nie je až také zlé. Nezhody v kapele mi trochu pripomínali moju vlastnú bandu, hoci si neviem celkom živo predstaviť, že by sme sa o dvadsať rokov dokázali takto hašteriť a vlastne sa navzájom vôbec nepoznať. Príde mi to fakt trochu pritiahnuté za vlasy, hoci peniaze, drogy a alkohol určite vedia spraviť svoje. Celkové hodnotenie z filmu je ale pozitívne. Opäť som o niečo múdrejší. ()

pugs 

všechny recenze uživatele

"This is not a film about Metallica, it's a film about relationships." Príbeh Metallicy zachytený v čase ich druhej najväčšej krízy a síce podobnej - strate basáka. Nezhody Jasona s ostatkom kapely nenechali len tak veci na náhodu a išiel preč. James sa podrobil liečeniu proti závislosti na alkhole, čiže ostatní členovia prakticky nemohli tvoriť ďalej. Stratili oboch členov a hrozilo rozpadnutiu kapely, ktorá vtedy mala jubileum 20 rokov. Čo keď vlastne niekedy prestanú tvoriť? Čo budem počúvať? 9/10 ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy ode mě o něčem vypovídají, že nejsou za zásluhy - členům Metallicy jsem stále nezapomněl plivnutí do tváře internetu a jejich hudba je mi jednou z nejvzdálenějších (závěrečné "metalování" po nástupu na Morriconeho The Ecstasy of Gold mi jako fanouškovi soundtracků příde hodně směšné). Ale tento explicitní dokument prošpikovaný dramatickými scénami je výhra, ve kterou dokumentující Berlinger se Sinofskym nedoufali ani ve svých nejčokoládovějších snech. Srovnávání s absurdností Spinal Tap není zas tak mimo, jak by si většina hardcore fanoušků přála. :-) Největší výtka - stopáž! Dvě hodiny dvacet je opravdu moc na dokument o dvou letech kapely. 70 % ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dokument, víc než jen o Metallice o "normálních" vztazích mezi lidmi svázaných velmi dlouhodobou spoluprací. Ponorková nemoc uprostřed statisícových davů. Co na tom že je to Metallica, co na tom že je to největší rockový bordel ever, tady boduje šest úplně normálních chlapů v místnosti a rozhovory, z jejichž obyčejnosti a samozřejmosti s jakou doprovází jakýkoli kreativní proces, kdekoli na světě, až mrazí. Mezi hudebními dokumenty tak patří k jasné špičce. 8/10 ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle si představuju dokument o hudební kapele... ne jen sérii rozhovorů, ale sondu do jejich soukromí, psychiky... prostě odhalit hudebníky se vším všudy. Zprvu jsem se bála dlouhé stopáže, ale pak jsem si přála, aby film nikdy neskončil. Přestože jsem doposud Metallicu poslouchala jen okrajově, tenhle dokument mě naprosto dostal a já si ty chlapíky, i s jejich egoismem zamilovala. Teď tu poslouchám jejich poslední album (o jehož nahrávání dokument je) a chystám se na pražský koncert. Ještě včera mě ani ve snu nenapadlo, že bych si mohla jen z dokumentu nějakou skupinu tolik zamilovat. Úžasné a naprosto dokonalé, možná nejpoutavější dokument, jaký byl natočen, alespoň pro mne. Lars Ulrich rulez:-) ()

Zajímavosti (5)

  • Natočilo se celkem 1600 hodin materiálu. (Kulmon)
  • Bob Rock nosí hodinky značky Timex Ironman. (dyfur)
  • Film sa natáčal počas produkcie albumu "St. Anger", ktoré trvalo skoro dva roky dokončiť. (Leftysk)

Reklama

Reklama