Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Ruut 

všechny recenze uživatele

V podstatě se přetiskuju komentář jiného uživatele z fb, se kterým souhlasím na 100%: Potencial filmu byl celkem velky...atmosfera paradni, napad paradni, navíc vše správně temné a děsive. Ale hodně to sráželi herecke vykony podivné WTF rodinky v hlavní roli....SPOILER např: zemre pritel dcery, za chvilku uz zase vse v cajku, zemre člen rodiny, hned vše zase úplne v klidku. A všichni vtipkují, smějí se. Tahle odtrženost od reality (když mi umře někdo blízký, tak se chovám snad úplně jinak) mě hrozně iritovala. Takhle si černý humor nepředstavuju. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Příště vezmu glóbus, kdyby se ti zachtělo jet k matce přes severní pól." Před lety jsem nijak zvlášť unesen nebyl. Po opětovném zhlédnutí zůstanu u tří hvězd. Místy dobrá atmosféra, nejlepší jsou záběry z ptačí perspektivy, kdy si světla auta prořezávají tmu nekonečným lesem. Film jsem si sice téměř nepamatoval, ale nejsem si jistý, zda jsem pointu odhadl tak brzy, nebo mi utkvěla v paměti. Každopádně podobných snímků není zcela málo a u mě zatím boduje nejlépe Karneval duší. Herecky jsou jasně nejlepší Lin Shayeová (která se zřejmě pro horrory narodila) a Ray Wise. Místy lehce komediální. Vedle slušné kamery je výborná hudba. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

U hororů z posledních let mám veliký problém a to ten, že se u nich většinou moc nebojim, no co moc, spíše vůbec. Pár snímkům z posledních let se to sice povedlo (Kruh, Ti druzí), ale ani jeden z nich mě nedržel v nehybnosti po celou dobu a já se vám přiznám, že tentokrát jsem chvílemi ani nedýchal. Zatím největší filmové překvapení letošního roku, které má tu smůlu, že u nás jde pouze na video, ale ani tento fakt mu nijak neubírá na působivosti. A nejlepší na tom všem je totální nevědemost ničeho, kdy vás ani jednou nenapadne, co by se asi tak za chvíli mohlo stát a navíc ten konec, mňam. Prostě pekelná hororová (byť misty dost a dobře odlehčená) záležitost, kterou by si neměl nikdo nechat ujít. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

"Smrt přichází v bílém" je tak příšerný název, že tenhle horor určitě v půjčovně najdete pěkně v poličce. A to je pro vás fakt dobře, protože - neváhejte a jděte do něj !... Výborně vymyšlené, dusná atmosféra se skoro nedá ukrojit a s koncem, ve kterém kupodivu kolečka do sebe zapadnou, což u hororů není věcí obvyklou.... Naštěstí jsem se nedíval v noci, protože by to byl asi i můj "end" :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rodinka "úžasných" cestuje na vianočný podvečer k babičke. Frank, otec rodiny pre tento krát vyberá odlišnú trasu a namiesto jazdy po diaľnici sa presúvajú vedľajšou cestou uprostred hôr. Po pár míľach dostáva Frank mikrospánky a potrebuje si odpočinúť. Vtedy stretávajú mladú ženu s dieťaťom na rukách. Snažia sa jej pomôcť, nakoľko pôsobí zmätene a má ľahšie zranenia. Od tohto momentu ide všetko od desiatim k piatim. Rodina sa ocitá v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste. Napriek celkom slušným haluškám všetkých príslušníkov rodiny, mne tento film ako horor ani z ďaleka neprišiel. Skôr by som ho zaradil pod psychologický thriller, ktorý ponúkne "prekvapivý" záver len pre tých, ktorí nemajú tento druh žánru napozeraný. My ostatní, zrejme "náročnejší", si len zívneme a "jdeme o dúm dál" - 65%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)

Reklama

Reklama