Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bežná francúzska rodina zo strednej triedy (otec, matka, pubertálny syn a dcéra s priateľom) sa vyberie vo svojom kombičku na návštevu ku starej mame. Je štedrý deň a oni sa tešia na príjemne strávený vianočný večer. Toho sa však už nedožijú. Po tom čo sa rozhodnú si skrátiť trasu a odbočia z dialnice sa ich cesta premení na desivú, surealistickú nočnú múru. Zacyklia sa uprostred prázdnoty, temnoty, beznádeje a strachu. Už pre nich niet návratu. Toto je ich "Dead End". *** ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl zručného hororové řemesla postaveného na nejotřepanějších žánrových klišé rodinky ztracené na neznámé cestě, je natočena s takovou elegancí a přímým tahem na bránu, až se divák nemůže divit, že vše, co zde mělo fungovat, také funguje na plné obrátky. Gradace napětí je přímo učebnicová a kamera společně se střihem přichystají několik chvil, kdy je nutné mít u sebe kardiologa připraveného poskytnout první pomoc. Co na tom, že těch trhlin v rodinných vazbách se na jeden Štědrý večer objeví nějak moc, přece ty nejpřekvapivější dárky si také dáváme zrovna v závěru tohoto šťastného dne. Tady ten závěr má sice do šťastné pohody daleko a z hlediska logiky by snad i pedant skřípnul zubem, ale účinek „huby otevírající chvíle“ to má opravdu silný, tak proč po dlouhé době nesmeknout před současným zástupcem tohoto žánru klobouk v podobě plného hodnocení? ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poměrně napínavý snímek s vydařenou pointou, která hodnocení o hvězdičku zvedla. Na podobné filmy nemá moc smysl se koukat s někým a už vůbec ne přes den. Nejlépe si to vychutnáte pěkně pozdě v noci a sám a to mi věřte, že až půjdete po zhlédnutí tmou spát, tak vás napadnou myšlenky jestli se náhodou neobjeví přímo před vámi "žena v bílém", když rozsvíte. Je to mrtě drsný pocit, který sice třeba v mém případě trvá jen tu noc, co jsem to viděl, ale to nevadí. Jinak samotný film je nadprůměrně napínavý, komediální hlášky v tomto případě atmosféru nenarušují a ani se nesnaží nikterak parodovat to co se právě děje a to je jen dobře. 75% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jaká je naše životní perspektiva? Víme, co bude zítra, za hodinu, za minutu? Nevíme, můžeme maximálně plánovat a doufat, že dnešní den nebude posledním dnem našeho života. A když už to mermomocí má přijít? Berme to s humorem. Jako tvůrci této vrcholně morbidní komedie. Ano, úmyslně píšu komedie, neboť nebýt vtipů, ať zamýšlených či nechtěných, zapadl by Dead End mezi veletucet jiných béček chrlených Intersonicem na český videotrh (takový byl asi i záměr, soudě dle stupidního českého názvu). Herci uhrávají, co je v jejich silách, režisér předvádí s patrně extrémně nízkým rozpočtem hotová kouzla, film však z podprůměru nevyzdvihávají oni, nýbrž nečekaně vtipný scénář. S trochou nadsázky bych se Dead End nebál označit, alespoň co se týče ústřední myšlenky, za moderní verzi Sedmé pečeti. Mnozí s podobným tvrzením nebudou souhlasit, o tom nepochybuji. Mnozí mě označí za kreténa, o tom nepochybuji. Mnozí budou Dead End vnímat jako parádní horor, záležitost hodnou okousání všech nehtů, o tom nepochybuji a zároveň na to zvysoka kašlu, protože takhle parádně jsem se již dlouho nezasmál. 75% Zajímavé komentáře: Marigold, oli.G, Radko, kitano ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat,že mě to vcelku bavilo.Sice je děj předvídatelný až to bolí(teda aspoň mě bylo od 3 minuty jasný jaká bude pointa),takže se žádné překvapení nekonalo,ale i tak tam bylo pár vtipných scén a tak nějak tenhle spletenec fungoval.Navíc skvělé herecké výkony Raye Wiseho ale hlavně Lin Shaye.Ta mě fakt bavila.Kdyby byl originálnější scénář tak jdu z hodnocením výš,ale takhle je to za silnější 3 hvězdy.Ale věřím,že ti co nemaj tolik nakoukáno tak pro ty to bude příjemné zpestření nedělního večera. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama