Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto roku 1945, pár měsíců po válce. Rodina Hamrová: otec Alois Hamr (Jaroslav Moučka), matka Hamrová  (Libuše Havelková), bratr Václav Hamr (Petr Svojtka), Štěpán Hamr (Antonín Molčík) a benjamínek Jan Hamr, (Martin Velda) který právě ukončil měšťanku. Hamrovi žijí ve skromné chalupě na Čkyně v Šumavském podhůří a živí se prací pro sedláka. Objevuje se ale možnost jít do pohraničí, kde zůstali volná hospodářství po vystěhovalcích a matka Hamrová rozhodne, že otec pojede do pohraničí a vybere pro ně grunt. Rodina opouští svou rodnou obec a odchází do Bernartic za lepším. Štěpán má však vážnou známost Jiřinu (Stanislava Bartošová), kterou nechce opustit,  matka rozhodne, že se vezmou, a narychlo se zařídí veselka, aby mohla odjet s nimi. (sator)

(více)

Recenze (3)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvních chvil bylo jasné, že režisér Evžen Sokolovský je doma zejména v divadle (však za svou divadelní práci se dočkal většího uznání než za své seriály - čemuž se asi nemůžeme divit). Bavilo mě to, po 20 minutách už jsem spolu s Libuší Havelkovou (jejíž postava obstarává komiku, ale to přehrávání je přecejenom poněkud extrémní) opravdu dychtivě očekával, zda se nějaký grunt našel či nenašel. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....prvý seriál Jaroslava Dietla,ktorý záznamenal výraznú popularita v ČSSR....prečo bol ako prvý venovaný práve poľnohospodárom nevedno,asi keď mali úspech Traja chlapi v chalupe sa nejako voľne pokračovalo v tématike "jézéďákov"... a zroddil sa Jan Hamr-spravodlivý,čestný,zodpovedný....zaujímalo by mňa či vedel,že tá kolektivizácia nebola vždy dobrovoľná resp mierne donucovacia,ale často aj s použitím fyzického násilia..... ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je léto roku 1945, pár měsíců po válce. Rodina Hamrová: otec Alois Hamr (Jaroslav Moučka), matka Hamrová  (Libuše Havelková), bratr Václav Hamr (Petr Svojtka), Štěpán Hamr (Antonín Molčík) a benjamínek Jan Hamr, (Martin Velda) který právě ukončil měšťanku.Hamrovi žijí ve skromné chalupě na vsi a živí se  se prací pro sedláka. Objevuje se ale možnost jít do pohraničí, kde zůstali volná hospodářství po vystěhovalcích a matka Hamrová rozhodne že otec pojede do pohraničí a vybere pro ně grunt. Rodina opouští svou rodnou obec a odchází do Bernartic za lepším. Štěpán má však vážnou známost Jiřinu (Stanislava Bartošová), kterou nechce opustit,  matka rozhodne že se vezmou, a narychlo se zařídí veselka, aby mohla odjet s nimi. Hamrová perlila a krásně blafovala při vyúčtování se sedlákem :-) ()

Reklama

Reklama