Reklama

Reklama

Šunka, šunka

  • Španělsko Jamón, jamón (více)

Obsahy(1)

Pohledná Sylvia pracuje jako šička spodního prádla v továrně rodičů svého přítele Jose Luise. Má dva mladší sourozence, její otec utekl od rodiny a matka ve snaze uživit sebe i děti pracovala jako striptérka a příležitostná šlapka a nyní provozuje noční bar. Kvůli tomu má Jose Luis problémy s prosazením své dívky u rodičů, především jeho matka nechce kvůli špatné minulosti Sylviiny matky o nevěstě svého syna ani slyšet. Aby pár rozeštvala, najme urostlého prodavače šunky Raula Gonzaleze, který pro její továrnu nafotil reklamní kolekci prádla, aby dívku svedl. Mladý Raul je však až příliš krásný, španělské slunce moc horké a vášně a touhy žen nezkrotitelné. (dopitak)

(více)

Recenze (64)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Námět ryze pro telenovelu, jinak se to vyjádřít snad ani nedá. Propletenost, intriky, každej spí s každým a všichni se nenávidí a na konec stejně umřou. Tady je to vystiženo v 90 minutach, kdyby to bylo v argentinské soap opeře, tak by to bylo ve 200 dílech po 50 minutách. __ Jsem rozhodně mile překvapen svižností a zábavností snímku. Mladičká Penelope a nabušenej Javier. To se nevidí každej den. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Španělské filmy co nenatočil Pedro Almodóvar jdou zcela mimo mé chápání a vkus. To platí i o této laciné šunce z výprodeje z Lídlu. Co to mělo být? Vidět mladého Bardema jak rve pinpongáč (či co to bylo) svini do prdele a pak řeší problém s nestojící kládou je utrpení. Humor co zde je, chápe snad jen Španěl a drama takového kalibru je mimo chápání průměrného Slovana. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Příběh jak vystřižený z červené knihovny - chudá dívka čeká dítě se synkem bohatých rodičů, jeho matka si najme živočišného krasavce, aby dívku svedl, přičemž se nechá svést sama, zatímco její synek se nechává obšťastňovat dívičnou matkou... a to zdaleka není konec vztahových propletenců tohoto filmu. Z pohledu dnešních událostí je zajímavé hlavně setkání mladičké Penelope Cruz s budoucím manželem a otcem jejího dítěte Javierem Bardemem, kdy muži zajisté ocení pohled na její nevinnou tvářičku i několikrát odhalené poprsí, zatímco ženy pak potěší vypracované tělo Javiera Bardema, a to zejména v noční toreadorské scéně. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, co říct... snad jen, že by bylo hloupé dát se zmást názvem a čekat nějakou žánrově ukotvenou taškařici - tady se fest osciluje mezi truchlohrou antických rozměrů říznutou telenovelou a soft pornem - těšit se tak lze hysterickým vyšilováním, trápením zvířat, neestetickým sexem, primitivními sprostotami a puchem z česneku... tedy, když pominu krásu Penelope Cruz a rozuzlení deus ex machina, tedy až na tu kladku, což jsou plusy, kdyby to nebylo zjevno. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný esej na téma mužnosti (nebo spíš "mužnosti, mačovitosti"), který těžko mohl vzniknout v jiném než hispánském kulturním prostředí. Spousta výborných scén (jedna či dvě až buňuelovské), které bohužel kazí řada pitomostí (dráždění býka červenou barvou za noční tmy apod.) a nevyrovnaných hereckých výkonů (zápas se šunkami je opravdu odbytý -- opatrnost herců, aby si flákem masa opravdu neublížili, je očividná). Jako bonus pro mužské (mužné?) diváky bych uvedl odhalená a šťastlivými herci pilně omuckávaná ňadra Penelope Cruz, uf, to se dneska už jen tak nevidí. ;-) Bigas Luna si udělal ze Španělů dobrý den, a procedl to tak, že je to srozumitelné i pro cizince. (Důkaz: filmek jsem viděl v originále bez titulků, a přestože španělsky neumím, bavil jsem se dobře.) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu začalo v októbri 1991 na viacerých miestach v španielskom autonómnom území Aragónsko a tiež v Barcelone. (MikaelSVK)
  • Slovo "jamón" ve španělštině neznamená jen "šunka", je to také označení pro překrásnou ženu. (viperblade)
  • Při natáčení snímku bylo Penélope Cruz pouhých 16 let. (viperblade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno