Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickey a Francis jsou dva bratři, kteří se řídí heslem: Dělej jen to, co tě činí šťastným. Mickey se překotně ožení s krásnou studentkou Hope, ta mu však sdělí, že se s ním přestěhuje do Paříže. Také u jeho bratra dojde ke změnám. Oba bezstarostní muži jsou poprvé v životě nuceni myslet na druhé. Diváci se mohou těšit na humor, vtipné dialogy a porce lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

5150 

všechny recenze uživatele

Označení romantická komedie se pro tenhle film zas tak nehodí, i když se zde řeší vztahy, je to tak reálné, jako ze života a tak potěší i ten dost uvěřitelný konec... Největší předností je inteligentní scénář plný dobrých dialogů a černého humoru. Díky tomu vyniknou herecké výkony - nej John Mahoney (otec) a nakonec potěší i těch pár písniček (Tom Petty and The Heartbrakers). Tohle se mi líbilo daleko víc, než Burnsův pozdější, daleko ambicióznější a v mnohém podobný projekt ULICE NEW YORKU (2001). ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak zlé. Občas jsem se fakt nasmál. Hlavně, když promlouval otec k synům, nebo synové se bavili mezi sebou. To byla fakt radost poslouchat - taková "moudra" se jen tak neslyší. Co se týká příběhu - byl jsem docela překvapen, čekal jsem hlavní dějovou linii podle klasického scénaře romantický komedií, ale vše bylo jinak - i dějová linie, i závěr, což pro mě bylo veliké překvapení - milé.Uteklo to velice rychle a bavilo mě to. Howgh! ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hmm, no ja si myslím pravý opak ako EdaS - že sa v tejto romantickej komédii nájde zopár hlášok za všetky drobné aj výborných humorných momentov. Jedná sa však skôr o čierny humor...a tak kto preň nemá zmysel, zostane mu z tohto dielka len tá sladko-trpká romantika. Ale zase... kto má rád hlavne tú romantiku a chýba mu veselá bunka, nebude mať z neho nič. Takže odporúčam vnímať s nadhľadom ako oddychovku plnú romantiky aj zlomyseľnosti. Navyše milovníci hollywoodskych celebritiek si môžu užiť Cameron diabolskú, či Jennifer jedovitú :-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Romantický nádech příběhu je složen se zajímavých životních osudů několika postav, které se vzájemně prolínají. Velmi dobře napsané dialogy mající zajímavé myšlenky jen dobře doplňují děj o neobyčejnostech i zásadovostech partnerských vztahů. A v tom to právě celé je. Snímek je hlavně dialogový bez humorných scén či lecjakých gagů. Tady je dobré se do rozhovorů zaposlouchat a udělat si o dané situaci svůj vlastní názor. A že jich je. Celé je to o dvou bratrech, jejichž milostné avantýry nejsou pranic jednoduché a dá se říci, že jsou postaveny na skutečných reálných základech. Pozná se někde někdo? Mezi nimi se pohybuje i jejich otec se svými moudry a vůbec svým postojem. Ano, nejen ženy probírají své problémy se svou matkou. Nikdo není v ničem odlišný. Protipólem bratrů jsou, jak jinak, ženy, které samozřejmě naopak mají své představy a celkově jde o to, jak co kdo uchopí a jak s tím naloží. Klasická romantická šablona nechybí a týká se pouze jednoho z bratrů. Suma sumárum, snímek přináší několik milostných a partnerských realistických situací v životě lidí zcela bez gagů a omšelých humorných situací. Takových není natočeno zas až moc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čudná rádoby romantika a rádoby komédia, v skutočnosti iba rádoby romantická dráma. Nezaujímavý dej, absencia humoru, nesympatické postavy ... celkovo strata času. PS: skutočne úžasný soundtrack pre film zložil Tom Petty a jeho kapela The Heartbreakers. Odporúčam si zaobstarať rovnomenný album, je tam množstvo piesní, ktoré ani vo filme nezazneli, alebo zazneli len na pár sekúnd. A fakt je čo počúvať, jeden z mojich najobľúbenejších Pettyho albumov. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Hladina piva Mickeyho (Edward Burns) v závěrečné scéně je pokaždé jiná. (Terva)
  • Natáčení proběhlo v newyorském Brooklynu. (Terva)

Reklama

Reklama