Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snobský intelektuál a profesor jazykov Henry Higgins sa staví so svojim priateľom, že sa dá dokopy s londýnskou predavačkou kvetín Elizou Doolittle, vytiahne ju spomedzi spodiny a urobí z nej dámu do spoločnosti. Čoskoro však zistí, že sa potýka s ľudskou bytosťou, ktorá má vlastné ideály... (matriosa)

Recenze (8)

burina 

všechny recenze uživatele

Leslie Howard je vo svojej úlohe absolútne presný. Trochu som mala problém s Wendy Hiller ako Elizou, ale aj ona ma nakoniec presvedčila. Takže jediné negatívum tohto filmu je katastrofálny Freddy, inak tomu prakticky niet čo vytknúť. ()

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Scénář + 3 nominace: Nejlepší film, Herec HR - Leslie Howard, Herečka HR - Wendy Hiller. . . Mussoliniho pohár - výběr ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Shawova hra byla v prvé řadě levicovou sociální kritikou anglické středostavovské společnosti a její filmová adaptace z ní nevytváří nějakou limonádu a zachovává tento akcent, tato filmová adaptace je pro mě zajímavá navíc i tím, že využívá určité prvky ruské montážní školy. ()

Jelly 

všechny recenze uživatele

arogantní profesor lingvistiky se ujme ušmudlané dívky z ulice mluvící hrubým nářečím a vsadí se se svým přítelem, že z ní udělá noblesně mluvící dámu. dá mu to celkem zabrat, nicméně nikoho nepřekvapí, že slaví nakonec úspěch. dívka jest ovšem zklamaná, jelikož pro pány z vyšší společnosti zůstává pouhým předmětem experimentu a ve všem ostatním je jim lhostejná... ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Výborný, svěží a veskrze moderní přepis G.B. Shawa. Když sledujeme vodopád břitkých dialogů (profesor Higgins- Eliza, Higgins - matka), uvědomíme si, kolik z nich je v podstatě doslova převzato do My Fair Lady... ()

ByeMarket 

všechny recenze uživatele

Bezesporu nejlepší adaptace Pygmalionu. Leslie Howard ztvárnil zatrpklého Higginse přesně tak, jak ho Shaw stvořil a podle mě lépe než světově známější Rex Harrison. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Asquithova verze dramatu, které jsem nečetl a neviděl, mě ze zřejmých důvodů oslovila víc než "My Fair Lady". Vyčteno o zákulisí: Shaw spolupracoval na scénáři, napsal i nový výstup na plese u vyslance, ale musel se smířit s tím, že hlavní mužskou roli nesehraje jím požadovaný Charles Laughton. Kromě toho mu bylo překousnout happyend podle představ producenta Pascala, kterého preventivně zkarikoval v postavě Karpathyho. ()

Reklama

Reklama