Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (139)

lskala 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě naprosto dostal!!! Vincent Gallo předvádí neskutečnou hereckou jízdu. Ostatní se jen vezou s ním. Hlášky typu - "... obejmi mne, nesahej na mne!!! " "... nekoukej na mne, když čůrám... ", výborná režie a výše zmiňovaný výkon hlavního protagonisty, dávají dohromady jasný výsledek - 95% - 5***** ()

decouble 

všechny recenze uživatele

"Bufallo '66" je výborně napsaný film, který má (navzdory stížnostem zdejších uživatelů na svou pomalost) poměrně dost hravou stylistickou stránku. Kromě dominantních statických frontálních záběrů je obohacen o kabaretně laděné výstupy, "zpomalovačky" či oříznutý obraz. Ve scéně rodinné večere dokonce série frontálních záběrů vytváří pocit dezorientace v prostoru (a času), přičemž je docela zábavné odhalit princip toho, jak to funguje...Nikterak hluboko pod tím vším pak tkví zamyšlení nad tím, jak moc nás ovlivňují osudové okamžiky a dny našich životů nebo spíš právě to, jak se k jejich výsledkům umíme postavit. A konec filmu je krásný a přesto nepůsobí otravně přesládle, i když v něm sladkost jako chuť hraje důležitou roli. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Příjemně depresivní sychravá atmosféra, hnusný charakter hlavního hrdiny (vlastně všechny postavy jsou zde více či méně nesympatické), trochu vleklý a jednoduchý, ale přesto poměrně originální//ujetý děj a slušná obrazová stránka s několika opravdu povedenými momenty. Celkově film, který stojí za zhlédnutí - s tím, že ten konec vás buď nasere nebo dojme - záleží na náladě... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze to je jeden z tech filmu, co vubec nemam poneti, jak jsem se k nim dostal.. Moc se tam toho nedeje, cely je to dost artovni, a presto me to ve finale docela bavilo. Vincent Gallo to tu v hlavni roli (a za kamerou) vsechno hejtuje, dobra tretina filmu jsou jeho monology, kde opakuje debilum desetkrat to samy, ale stejne je to docela prdel. Tlusta Ricci je zajimava postava bez jakyhokoliv pozadi a jeji jednani je ve finale dost nepochopitelny, ale kdo by se nakonec staral.. 65% ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jinej film. Já tyhle zláštní filmy, ve kterých nám chce mladý nezávislý režisér ukázat svoje tvůrčí schopnosti, moc nemusím. Snímek s jednoduchým, čudným dějem, ve kterém dominuje hlavně zoufalec Billy. Z Galla mám pocit, že je přesně takový psychouš, jakým je hlavní hrdina Billy, kterého si sám zahrál. 65% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Postava profesionálneho hráča amerického futbalu menom Scott Woods (Bob Wahl) odkazuje na skutočného hráča Scotta Norwooda, ktorý v drese Buffalo Bills pokazil záverečný kop vo finále Super Bowl XXV. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama