Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Drama(ale určitě né nervy drásající), komedie(ale určitě né taková u které se budete válet smíchy), romanťárna(ale určitě né žádná růžová knihovna). Zkrátka od všeho trochu a přesto to skvěle funguje. Za mě je Dummy takovej milej lidskej film kterej si na nic nehraje. Vše herecky vyzdvihuje a povyšuje jako vždy skvěle hrající Adrien Brody. Zdatně mu sekundují sympatická Vera Farmiga a rebelujicí Milla Jovovich. 4hvězdy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Plachý mladík bez špetky sebevědomí nachází svou životní jistotu v dřevěné loutce. Vtipný příběh, který za pomoci neobvyklých prvků rekapituluje známé skutečnosti. Naproti vynikajícímu Brodymu je patrné děsivé přehrávání Jovovichové, které role prostořeké rebelky vůbec, ale vůbec nesvědčí. 80% Zajímavé komentáře: RAiken, Xatrix ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční romantická komedie obcházející se bez větších záporáků, soků v lásce a zásadnějších zvratů. Jedna z těch o které si většina diváků řekne, že byla milá. Nic srdceryvného, ale potěší. Staticky sledujeme několik dní z života nesmělého (výborného jako vždy) Brodyho. A je to dost obyčejný život. Ocenil bych větší prokreslení charakterů a trochu více zatlačit na pilu. Jovovich to se svým free herectvím trochu přepískla, ale vyžehlila si to u mě hudebním číslem na svatbě, které bylo překvapivě opravdu dobré. Ostatní mi přišli spíše do počtu. // 60% ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh o jednom nesmelom mužovi, ktorý sa prostredníctvom bábky dokázal otvoriť nie len ostatným, ale aj sebe samému. Jeden z tých filmov, po ktorých pozretí sa až cítim lepšie, doslova pohládza dušu. Nikto by úlohu Stevena nezahral roztomilejšie a presvedčivejšie ako Adrien Brody. Človek si ho okamžite zamiluje a tých príjemných 90 minút som v jeho spoločnosti veľmi rada strávila a celý čas mu držala palce. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Vtipná, vulgárnímu humoru se vyhýbající, americká komedie o břichomluvectví? Ehm, ta kombinace je dosti děsivá. Ale ono je to opravdu zábavné. I Milla je moc príma a když zpívá klasické židovské písně v rockovém podání její kapely a to vše na židovské svatbě... Člověku až tečou slzy smíchem. Koktejl dojetí, vtipu a romance perfektně namíchán a protřepán. Tak podávejte na stůl! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)
  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)

Reklama

Reklama