Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Presne takto má vyzerať americká nezávislá komédia. Humor, ktorý netlačí príliš na pilu a nie je obscénny, sympatické, ľahko extravagantné postavy, scenár, ktorý má zmysel a príjemne odsýpa a silný záver, ktorému nechýbajú emócie. Ak vieme, že sa film neberie až tak vážne, tak mu odpustíme aj miernu nevierohodnosť. Ako deja, tak postáv. Podstatné je, že v rámci filmu tieto postavy žijú a držíme im palce. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem kdo-ví-jaký zázrak a možná proto přišlo velice příjemné překvapení. Adrien je moc dobrý herec, to už dokázal mnohokrát a tohle by jeden z jeho nejlepších výkonů. Nejlepší výkon za celou svou kariéru podala taky Milla Jovovich, která byla dokonalá. A to jsem ji neměla ráda po Residen evil: Apokalypsa... Tady si to u mě ale krásně vyžehlila... V podstatě všechny výkony byly moc dobré, stejně jako film sám. Trvá jenom 90 minut, takže se nudit nebudete!!! Jak mně je líto, že jsem si Loutku nenahrála!!... ()

Reklama

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem se dozvěděla, že je Loutka romantická komedie, tak už jsem k ní nepřistupovala s takovým nadšením. Ale hned když se Adrian Brody převtělil do nesmělého, neviditelného člověka a poté si do ruky vzal svou novou loutku a začal se s ní dohadovat jako se starým známým (co vlastně jiného je naše svědomí?), mé nadšení se vrátilo. Snad poprvé jsem k osudu hlavních dvou hrdinů romantické komedie nebyla lhostejná a opravdu jim fandila. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Překvapení měsíce. Takové postavy, které zahráli Adrien Brody a Milla Jovovich jsem nečekal. Už jsem byl zvyklej na ledacos, ale tohle mi podlomilo kolena. Skvělá komedie o splnění snu břichomluvectví (to je hlavní důvod, proč jsem na to kouknul, protože mám rád Jeffa Dunhama). Steven využívá loutku jako své druhé já a tím překonává překážky ve svých problémech s holkama - výborný tip na speciální rande. Přestože byl Adrien Brody hlavní postava filmu, tak jsem se vždy těšil na další bláznivé nápady Fanny (Jovovich) jakožto metalové zpěvačky. Ona tomu dávala ten správný říz humoru, zatímco Steven byl spíše ta romantická část. A loutka je někde mezi. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice podařený film s perfektním obsazením. Adrien Brody podal další naprosto soustředěný výkon, Vera Farmiga byla naprosto okouzlující, Milla Jovovich tu jako drsná rockerka zkoušela zpívat klezmer (ve Vykoupení zpívala portugalsky, tady jidiš, co asi přijde za jazyk na řadu příště?), Illeana Douglas byla také vynikající a titulní hrdina na mě působil zvláštně zneklidňujícím dojmem, takže si ani nedovolím jeho výkon označit za dřevěný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)
  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)

Reklama

Reklama