Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Love is such a strange phenomenon. Strange and exquisite. Před Alvym a Annie, před Borisem a Sonjou, byli zde Allan s Lindou, kteří žili v nepřirozeném světě, kde i jejich podivnost přirozeně vyčnívala. Něco nebo někdo jim do ucha šeptal, jak se mají chovat, a co mají dělat, a tak udělali přesný opak - zamilovali se, s láskou i bez ní, s city i bezcitností. Našli se ve své ztracenosti. Jenže svět nepřirozený podivnou přirozenost zabijí, a tak naši dva hrdinové po chvilkovém milostném zatemnění mysli a rozjasnění srdce vrátili se tam, kam rozum jejich chtěl. Na cestu vyšlapanou a bezpečnou, se vzpomínkou tak blízkou jako ve skutečnosti vzdálenou. Na ten život prožitý v jednom jediném dni. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tahle Woodyho parafráze na Casablancu je přesně ten typ filmu,který mi dokonale sedí.Inteligentní konverzační komedie s vypilovaným scénářem,skvělými herci (Diane Keaton skutečně exceluje) a plná skutečných životních pravd,které jsou někdy kruté,ale ve filmech Woodyho Allena vždycky podané s lehkostí.I když Woody Zahraj to znovu, Same nerežíroval,je to skutečně "jeho" film a z těch jeho filmů se mi víc líbila jen Annie Hallová.A to je známka kvality.95 % ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

I když Woody Allen tento film nerežíroval a poskytl scénář, je to prostě jeho film. A je to film, který položil základy k jeho následujícím filmům a tento vliv je vidět ještě i v jedné z posledních autorových komedií "Prokletí žlutozeleného škorpióna". Allen v této době potkal zajímavou mladou herečku, jakousi Diane Keaton a právě tento film poprvé nese typické woodyallenovské trademarky jako je porušování čtvrté stěny ve formě komentáře, (což je věc, která mě ve filmu vždy extrémně vadí a je to jediná moje zásadní výhrada k filmům WA) a totéž se děje i formou mluvení do kamery, kde mi to už vadí méně. Od tohoto filmu se Woodyho postava také stává věčným hypochondrem a autor tu poprvé poukazuje na střet filmové fikce a reality ve které žijeme. Krom toho je to jedna z nejlepších Allenových komedií - grotesek a je ideální na první setkání s géniem Allena Konigsberga. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Woody v netradiční pozici režírovaného herce, ale napsal scénář a jeho rukopis je tu patřičně znát. Allen v roli Allana Felixe pojídá tuby aspirinů po rozvodu s volnomyšlenkářskou Nancy a s pomocí svého nejlepšího přítele Dicka a jeho manželkou Lindou se snaží najít novou partnerku. S balením mu pomáhá i Humphrey Bogart z Casablancy, kterou Allan má jako svou bibli. Ale ani image Humphreyho mu nepomůže v jeho nešikovnosti a rande většinou končí katastrofou. Nebývalý zájem o něj ale má Linda... Oproti jiným je tenhle film svým humorem(eskapády při balení) přístupnější než jiné Allenovky. Je to také zajímavost pro příznivce Casablancy, taková vtipná pocta :).. Já se mnohdy smál nahlas.. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Škoda-preškoda nenadväzujúceho pracovného partnerstva medzi dvojicou Allen/Ross, ktoré by isto vedelo spolu zosnovať veľa ďalších konverzačne trefných a režisérsky obrodných kúskov, akým je napríklad vyčnievajúci, od hlavy až po päty priam prepychovo vyšperkovaný "Play It Again, Sam". Ten divadelne tresknutý-podkuto výbojný HUMOR, tá prvotne roztomilá chémia dvojky Woody/Diane, to úchvatné vypreparovanie svedčných výňatkov Casablancy, k tomu všetkému nemám najmenšiu výtku. Nevýčisliteľné randenie spojené s hľadaním tej pravej Aliana Felixa je splna platné vo viacerých merítkach=>groteskných, romantických, umeleckých, ale ako takmer vždy aj ŽIVOTNÝCH. Blahorečím tomuto esenciálnemu extraktu bystroumnosti do takej miery, že sa aj zdržím mnou tak populárneho citovania z náležitej príčiny-frekventovanosť potencionálneho zarámovania čo by len cca. 70% slovných výmen je smrtiaca a ja nechcem zomrieť. :-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)
  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)

Reklama

Reklama