Reklama

Reklama

Nevěsta přes internet

  • Velká Británie Birthday Girl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spolehlivý bankovní úředníček (Ben Chaplin) si na internetu vybere krásnou ženu - Rusku Nadiu (Nicol Kidman). Představa se stává skutečností, kdy Nadia skutečně přiletí a začnou spolu žít. Vše se zdá ideální až do chvíle, než dorazí její bratranci (Vincent Cassel, Mathieu Kassowitz) a z nechtěné návštěvy se vyklubou nebezpeční gangsteři východního typu Sen o spokojeném životě s úžasnou ženou se mění v dokonalou noční můru a nezbývá než bojovat o vlastní život. Kdo je Nadia a jaká je její úloha v celé hře na ostří nože je přitom stále nejisté... Režisér Jez Butterworth původně scénář filmu psal pro Jana Svěráka. Nakonec ho natočil sám a vytvořil thriller s řadou překvapivých zvratů, v němž americká superstar Nicol Kidman hovoří rusky a francouzské hvězdy Vincent Cassel (Purpurové řeky) a Mathiue Kassowitz (Amélie z Montmartru) jsou jako typičtí pěšáci ruské mafie zcela dokonalí... (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle film dostal do parády ryzí Hollywood, zřejmě by z toho vysekal docela solidní a napínavé drama. Jenže kdyby jsou chyby a Birthday Girl je jaká je. Myslím, že tvůrci se dopustili v poslední době časté chyby - chtěli zkombinovat hollywoodský postup s nějakou "hlubší výpovědí" a nějak se jim to vymklo z ruky. Na hollywoodskou jízdu je to přílíš rozvleklé a zamyšlené a na zajímavý nezávislý artfilm zase málo soustředěné a podnětné. Film zvedá o hodně výš, než by zasloužil, božská Nicole (jako brunetka je snad ještě víc sexy než jako blond) a také Ben Chaplin, který hraje opravdu znamenitě a pro mě osobně byl velmi příjemným překvapením. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to blbosť, nemá to žiadnu poetiku a medzi hlavnými predstaviteľmi to vôbec neiskrí. Lenže keď som dal párkrát o jednu hviezdu viac Zeta Jones za vzhľad, tak ju dám v tomto prípade Kidmanke za sexapeal. Film, ktorý nevie, čím chce byť. Pozrite si hore jeho žánrovú charakteristiku a porozmýšľajte, či to všetko môže dokopy fungovať. Ešte by sa k spomenutým žánrom hodilo doplniť podivnosť. ()

Reklama

Emzet 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli chtěl Butterworth natočit romanci, thriller, komedii nebo úplně něco jiného. A nevím jestli se mu něco z toho alespoň trochu podařilo. Jisté ale je, že takhle bizarní film jsem už dlouho neviděl. A ano, nejistě se potácí právě mezi výše zmíněnými žánry. Nicole... já nevím jestli se vzhledem ke scénáři dá říct, že "dobře hraje". Ale je rozhodně docela "hot", což byl (nejspíš?) hlavní záměr. A ano, Ben Chaplin je oproti ní docela "čehý", proč se ptáte? ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal víceméně jen proto, že se mi líbí Nicole Kidman. Ale byl jsem překvapen. Začátek je totiž dost vtipný a dokonce i, řekl bych, zvláštní...ty první milostné scény skutečně poutají pozornost. Když se na to koukáte čekáte něco jako romantickou komedii, jak se dva lidi sblíží jen na základě sexu a slova nejsou potřeba...bla bla...Ale pozor nic takového...Potom přecházíte do další fáze, kdy si myslíte, že příběh bude mít nějakou dramatickou krvavou pointu, nějakou skutečnou Omertu....ale pozor....zas nic. Tak se vracíte ke střízlivým myšlenkám a máte pocit, že film bude jen takový příběh o obětování cti člověka kvůli někomu, koho miluje. Ale pozor, přichází skutečný závěr. Tak debilní, že vás v žádném případě nenapadl. Překvapení sou sice pěkná věc, ale jen ta kladná. Takže né tento případ. (Dvouhvězdičkový film, jedna navíc za zmíněný začátek.) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Zpočátku solidně rozehraná tragikomedie s řadou povedených postaviček (nudný anglický ňouma z předměstí, hospodinka, co to umí rozpálit i v posteli, ruští kamarádíčkové, co zrovna utekli z mafiánské kriminálky střihu "Východních příslibů"), která sebe sama absolutně odstřelí ve druhé polovině - to když se scénář rozplizne do romantické komedie (fuj!) a všechny postavy začnou jednat zcela nelogicky a dokonce proti svému stanovenému charakteru (z ňoumy je najednou div ne agent 007). A přitom potenciál tu byl! Tak snad někdy příště... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Nicole Kidman navštívila ruskou ambasádu v Austrálii, aby jí pomohli s ruštinou. Jinak nepracovala s žádným učitelem ruštiny. (HappySmile)
  • Žádný herec ve filmu, dokonce ani režisér, neumí ve skutečnosti mluvit rusky. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno